Instagram, Willy Wonka & my life

I’m sure you already know this, but just in case you haven’t heard: everyone is allowed to have feelings and I am a woman, so I have them a lot, ok? About everything! Yes, even about something as futile as Instagram. Mixed feelings to be exact. On the one hand I think it’s a ridiculous way to be even more self-absorbed than on facebook. A collection of a hundred instagram pictures of your daily food intake and some awkward mirror shots? HOW GREAT! I think this picture sums it up perfectly, thank you Wonka. But, let’s not be a party-pooper. On the other hand I also have very warm fuzzy feelings for instagram. It’s really fun to have a little diary on you phone, filled with cute pictures of your life. And hey, did you know: you too can now have a glamourous life! Instagram makes everything look like it costs a million bucks and instantely turns everyone into a supermodel.

I also like to think of Instagram as a great go to for the lazy blog masses. It’s a perfect way to let your visitors know about your day or week, without doing any extra work. Well, sort of. Because I’m a perfectionist, and it usually takes me about two hours to decide which pictures should be next to each other. But otherwise, it can be very quick! You may consider this post a demonstration of said fact.

Drinking coffee with my boyfriend in town – Not knowing what to wear and always ending up in the same old boring outfit – Haarlem, “my town” for the past 3 years, time flies! – Breakfast in bed with a latte caramel and yoghurt with swedish cereal, yum!

On monday I met up with Annemerel in The Hague to shoot some pictures, shop and drink tea. It was a lot of fun! Also spotted some important politicians, but of course I tried to act ~cool~ so I refrained myself from acting all fangirly, THANK GOD – Yesterday I felt like dressing up preppy. My boyfriend always laughs at me when I say this, but I’m sort of bummed out that I was never able to wear a schooluniform. I watch too much Gilmore Girls…

My current desktop background. I love the Virgin Suicides! Really need to do a post on that one, hmm… – This weekend I went over to Nathalie for some WINE and dine. We now have this theory that we should start the day with one glass, and then all will be fine ;-)

Whenever I look out of our window, I see this beautiful orange tree. I never really loved fall, but this year I’m really feeling it. – Probably my favorite outfit at the moment. Did only wear it once in two weeks, so I’m doing good people.

Oh, and yes, I’m just throwing it out there: I decided to quit school, it just wasn’t for me. I won’t bore you with all the details, but I’m glad with this decision. To prevent myself from dying with boredom, I try to fill my days with lot’s of fun stuff to keep me busy and of course I’m already thinking about which step I want to take next. Today I’m going to Utrecht to find out more about a Master I am interested in. If I’m lucky I will be able to start school again in february. Only 3 months to kill… musn’t be a problem ;-)

You might also like...

This entry was posted in daily musings, girl stuff, Instagr.am, stupid pictures, university. Bookmark the permalink.

22 Responses to Instagram, Willy Wonka & my life

 1. Nuria says:

  Mooie foto’s hoor :) En ik herken het helemaal dat je meer op instagram kijkt dan op facebook!!

  ReplyReply

  [Reply]

 2. Natalina says:

  I love instagram, I love YOUR instagram! I love social media, I’m a sucker for it….yes. LOL I loved this: “Instagram makes everything look like it costs a million bucks and instantly turns everyone into a supermodel”, that’s so true hahahaha!

  ReplyReply

  [Reply]

 3. Lin says:

  Lovely pictures :) Hope the master in Utrecht is what you are looking for.

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  thank youuu! :)

  ReplyReply

  [Reply]

 4. Manon says:

  Jaaa als je er echt over na gaat denken voel je je algauw een enorme narcist met dat instagram… Niet over nadenken dus. Jouw instagram foto’s zijn altijd heel mooi!

  ReplyReply

  [Reply]

 5. Eline says:

  Instagram is leuk! Binnenkort een keer winen en dinen met zijn drieën? Ok, winen voor jou en Nath, ik houd het bij iets non-alcoholisch ;)

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  Deal! Nu hopen dat het makkelijker is om een datum te vinden met z’n 3en dan met z’n 2en, want Nathalie en ik hebben er echt een paar weken over gedaan, haha.

  ReplyReply

  [Reply]

 6. Marieke says:

  Mooie foto’s! Leuk overzicht.
  En dapper dat je bent gestopt met school. Niet blijven hangen in iets waar je echt niet achter staat. Hopelijk vind je iets wat beter bij je past! X

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  Thanks Marieke! :)

  ReplyReply

  [Reply]

 7. Joyce says:

  Ik hou van zulke posts hoor Ashley! Jouw leven is sowieso erg glamourous if you ask me. Een prachtig gezichtje, een geweldige kledingstijl, lieve vriend, mooi huisje, veel lekker eten. Wat wil je nog meer? En wat fijn voor je dat het stoppen met school je rust geeft. Naar welke master ging je kijken?

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  Nou nou nou, mijn leven lijkt misschien heel glamourous, maar ik kan je verzekeren dat het dat helemaal niet is hoor, haha! Ik mag niet klagen natuurlijk, maar ik zet natuurlijk alleen maar postieve dingen online (over het algemeen), dus dan lijkt een leven misschien meteen al wat mooier dan het eigenlijk is :)

  Ik ging kijken bij de master Internationale Betrekkingen in historisch perspectief. Erg interessant, maar moet al super snel beslissen… En die beslissing heb ik nog steeds niet genomen, haha :)

  ReplyReply

  [Reply]

 8. Goede keuze om te stoppen met een opleiding die niets voor jou is! Ik heb twee jaar lang een opleiding gevolgd waar ik mij niet op mijn plaats voelde…
  Hoop dat je een master kan vinden waar je wel interesse in hebt!

  Groetjes
  Deborah
  Deborahschrijft.blogspot.com

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  Inmiddels wel gestopt met die opleiding of toch afgemaakt? Pf, dan moet je wel veel doorzettingsvermogen hebben, respect hoor!

  ReplyReply

  [Reply]

 9. Nathalie says:

  Wat een fijne verzameling foto’s :) Hoe was de mastervoorlichting?

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  Ik zal je binnenkort eens mailen! :)

  ReplyReply

  [Reply]

 10. Bianca says:

  Goodluck with choosing a better study master!

  ReplyReply

  [Reply]

 11. sophie says:

  you know I enjoy your blogposts more now they’re in English, glad to have you back :)

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  Thanks Sophie! :)

  ReplyReply

  [Reply]

 12. Jolien says:

  Wat heb je toch een heerlijke blog. En yes girl, dit is hoe een instagram dagboek eruit hoort te zien! Heerlijk om naar te kijken!
  Ben benieuwd wat je volgende (studie)stap zal zijn! Succes!

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  Dankjewel Jolien! Kijk al uit naar het etentje! :)

  ReplyReply

  [Reply]

 13. Marieke says:

  Leuke post & mooie foto’s! Vind het leuk dat je nu in het Engels blogt. Ik ben zelf ook twee weken geleden gestopt met mijn master (Politieke geschiedenis in historisch perspectief aan de UU) en het moment dat ik me uitschreef voelde ik me supermisselijk, maar er is daarna zo’n last van mijn schouders gevallen! Toevallig denk ik ook na over de master IB in historisch perspectief maar ik weet niet of ik toegelaten word aangezien ik geen Inleiding IB heb gevolgd in mijn bachelor… Ik denk eerder aan een politicologiemaster aan de UvA, al staat die uni niet zo goed bekend. Me de komende maand maar eens goed gaan orienteren zodat ik nu wel een juiste keuze maak! Of ik ga werken, dat kan ook nog. Veel plezier met leuke dingen doen nu je er de tijd voor hebt! Het gaat mij ook (te) goed af haha ;)

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  Wow, ja spannend he, zo’n beslissing? Die master aan de UU (IB in historisch perspectief) lijkt me echt heel tof, maar als ik februari wilde instromen, dan was de deadline 15 oktober (vandaag dus). Dat vond ik eigenlijk veel te snel om een goeie keuze te kunnen maken! Ik vind het best eng, maar heb nu besloten om pas weer in september te starten met studeren. In de tussentijd ga ik werken en ik ben nu ook aan het kijken voor vrijwilligerswerk. Het lijkt zo lang, 11 maanden “niets” doen, maar het vliegt vast voorbij. Jij ook succes met je verdere keuzes! Misschien komen we elkaar in september wel tegen :)

  ReplyReply

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *