De zomer komt er aaaa-haaaan! Yes! Op verschillende Zweedse blogs zag ik een zomerlijstje voorbijkomen en het leek me ook leuk om zoiets te maken + in te vullen op deze zonnige zondag. Voel je vrij om het lijstje over te nemen op je eigen blog, of het in te vullen in de reacties! :-)

Je favoriete zomernummer?

Lush Life van Zara Larsson. Het is eigenlijk een liedje van vorig jaar, maar ik word er zo ontzettend vrolijk van! Deze remix is extra leuk!

Je vijf favoriete zomerherinneringen?

Moeilijk om er maar vijf te noemen, maar deze moeten er zeker in:
1. Op de fiets naar het strand en garnalen vissen met m’n vader (toen ik nog heel jong was, met zo’n schepnetje) en dan helemaal onder het zand en met een zongebruinde toet thuiskomen met een emmer vol garnalen. M’n moeder ging ze dan koken en pellen.
2. Zwemmen in Stockholm (sowieso al onze zomers in Zweden)
3. Rond een uur of acht richting het centrum van Stockholm gaan, het pondje pakken naar Djurgården, door het groen en langs de bootjes teruglopen en dan, wanneer de zon onder is, in Gamla Stan een ijsje halen.
4. Mijn avonturen met Kim, toen we zestien waren! Foto’s maken op het strand, uren kletsen, filmpje kijken… zo leuk om daar aan terug te denken.
5. Na een dagje strand thuiskomen en dan meteen kunnen aanschuiven voor mijn oma’s kookkunsten.

zeeland31

zeeland13

Ga je deze zomer nog op vakantie?

We hebben nog geen concrete vakantieplannen, want we kunnen niet kiezen! Ik weet het, het is een echt luxeprobleem. Eerst zouden we niet op vakantie gaan en misschien alleen een weekje bij mijn opa en oma logeren, maar we hebben een financiële meevaller gekregen waardoor we toch nog op vakantie kunnen. Nu is alleen de vraag of we wéér naar Zweden gaan (mijn hart zegt JAAAAAA, met vlinders in mijn buik εїз ) of dat we toch eens iets anders gaan opzoeken… Iemand nog tips voor een leuke betaalbare vakantie, het liefst met de auto? Ik hoor ook graag wat jullie plannen zijn!

zeeland2

zeeland1

Noem vier dingen die je leuk vindt aan de zomer:

1. De zon, want die mis ik tijdens de winter ontzettend (ja, inkoppertje).
2. Dat het pas vrij laat weer donker wordt en daardoor de dagen zo lang zijn. ‘s Avonds kun je prima nog wat gaan doen, zoals een stuk lopen, of toch nog wat werk afronden omdat het nog als een onderdeel voelt van de dag. Heerlijk!
3. HET STRAND! Die ligt er natuurlijk ook in de winter, maar in de zomer is het toch wat fijner vertoeven met een boek ;)
4. Slapen met het raam open en ‘s ochtends wakker worden van de vogels.

zw12

Is er een boek dat je doet denken aan de zomer?

In de zomer herlees ik altijd weer de Harry Potter boeken! Haha, ja sorry, erg voorspelbaar. Ook houd ik wel van thrillers/detectives voor op m’n strandhanddoek, zoals bijvoorbeeld de boeken van Robert Galbraith, Stieg Larsson en Karen Slaughter. En anders ALTIJD Murakami. Maar dat weten jullie inmiddels wel (sorry, ik heb een beetje een obsessie geloof ik). Geen grote literaire werken in ieder geval, want als ik dan in slaap val, dan moet ik waarschijnlijk weer opnieuw beginnen. Oorlog & Vrede ligt nog steeds op me te wachten…

10520252_711642985572717_1080786224_n

Een tv-serie die je een echt zomers gevoel geeft:

Op de één of andere manier heb ik dat een beetje met Veronica Mars, want ik weet nog goed dat ik de serie ontdekte in de zomer van 2007 en ik op mijn erg warme zolderkamer tot ‘s avonds laat de afleveringen aan het bingewatchen was. Meestal zat ik dan helemaal in het donker met m’n dakraam wagenwijd open, zodat de koelte wel binnenkwam en de muggen hopelijk buiten bleven. Werkte natuurlijk niet, dus dan kon ik rond een uur of twee weer op muggenjacht. Het helpt natuurlijk ook dat de serie is opgenomen in het zonnige Californiaaaaa. Oh, en The OC vind ik daardoor ook wel erg zomers! Maar die serie heb ik maar één keer gekeken en is tot tegenstelling van Veronica Mars meer een soort guilty pleasure. Veronica Mars is, naast een guilty pleasure, ook gewoon erg goed <3

Jouw zomerdrankje:

Een Mojito óf een rosé biertje.

zeeland6

Wat is volgens jou nou een écht zomerse film?

Een film waarbij ik meteen aan de zomer moet denken is “Before Sunrise”. Zo heerlijk hoe ze een nacht ronddwalen in het zomerse Wenen!

Wat draag je het liefst als het buiten erg warm is?

Dit jurkje heb ik al drie zomers, maar ik draag het altijd met plezier: mijn gestreepte jurkje van de H&M. Het zit lekker los en is luchtig, kan tegelijkertijd met sandaaltjes of met gympen en ziet er ook prima uit over een bikini of met een vestje erover (ofja, dat vind ik dan he).

Favoriete zomeractiviteiten:

– Metzonderjas op een zwoele zomeravond, als het al donker is, een flink stuk wandelen in het groen.
– De zonsondergang kijken op het strand.
– “Zomeren” in Zeeland bij mijn opa en oma. Lekker vertrouwd.
– Een boek lezen op een ligbedje in de schaduw.
– Ijsjes eten natuurlijk!

Verder nog plannen deze zomer?

Vooral heel veel plezier hebben, veel buiten zijn, lekker eten met vrienden+familie, het leven niet te serieus nemen en tegelijkertijd mezelf een schop onder m’n kont geven, heel hard werken en voor mezelf beginnen! There, I said it. Nu kan ik niet meer terug ;-)

Fijn weekend allemaal! Liefs! xx