Rotterdam

Is er iets leukers dan een stedentrip? Een beetje verdwalen, nieuwe cafeetjes proberen, lekker eten, foto’s maken, om iedere hoek weer een ander uitzicht ontdekken… en daar hoef je eigenlijk niet eens het land voor uit. Het tweede weekend van februari brachten we door in Rotterdam en ik vond het echt een succes! J. wilde er altijd al eens naartoe om alle nieuwe architectuur te bekijken en ook ik had goede dingen gehoord, dus J. boekte een kamer in het Marriot mét uitzicht over de stad en op zaterdagochtend stapten we in de auto.

Al zodra we uit de ondergrondse parkeergarage tevoorschijn kwamen wist ik dat het de juiste keuze was geweest. Zoveel nieuwe indrukken en ook nieuwe inspiratie! Overal waar je kijkt valt er iets te zien. De bijzondere combinatie van nieuwbouw en de oude gebouwen deed me deels denken aan onze eigen stad (Den Helder is ook vaak het slachtoffer geweest van bombardementen in de Tweede Wereldoorlog), maar Rotterdam deed me ook een beetje denken aan Frankfurt, Berlijn en zélfs Londen. Rotterdam heeft dat “rauwe” van een echte havenstad waar nog iets gebeurt en waar mensen niets oppoetsen- daar hou ik van. Tegelijkertijd heeft het iets metropools. Klinkt dat gek? Ik voelde me er in ieder geval erg thuis en wil heel snel nog eens terug.

Het leek me leuk om wat foto’s te laten zien van ons avontuur en zo een beetje de inspiratie te delen :-)

Dag 1

Even koffie halen bij King Kong in de Witte de With Straat. We hadden geen tijd om te zitten, want we wilden de stad bekijken!

De Witte de With straat zit vol leuke boetiekjes, hippe mensen en cafeetjes. Zeker de moeite waard om eens doorheen te lopen.

En aan het eind van de straat belandt je opeens aan het water!

Ja hoor, daar is ‘ie: de Erasmusbrug. Het was een beetje vochtig in de lucht wat er, in combinatie met de zon, voor zorgde dat alles een mooie gloed kreeg.

Langs het oorlogsmonument. We zijn deze dag nog niet de brug overgegaan, dat hebben we voor de volgende dag bewaard.

In plaats daarvan zijn we langs het water gaan lopen. De zon scheen inmiddels, dus dat was heerlijk! De overkant zag er vanaf hier ook al veelbelovend uit.

De beroemde kubushuizen.

Zoveel kleur!

Als je denkt: mag die vriend van haar nou nooit eens met z’n gezicht op de foto? Jawel, maar ik loop meestal tien meter achter ‘m, zoals een goede vrouw betaamt. GRAPJE. Nee, ik blijf vaak staan om foto’s te maken en dan loopt hij door (negen van de tien keer heeft hij niet meteen door dat ik gestopt ben natuurlijk), vandaar dat je op mijn foto’s veel van zijn achterhoofd ziet.

Aan het eind van de middag zijn we richting ons hotel gelopen, dat vlak naast het Centraal Station staat. Onze kamer had een prachtig uitzicht!

We zagen het uitzicht langzaam veranderen van geel…

naar roze.

J. is echt de planner van ons tweeën. Hij zoekt van tevoren het liefst al wat dingetjes op. Best handig, want zo hebben we toch wel een beetje een doel. Daar omheen dwalen we gewoon wat rond. De perfecte combinatie wat mij betreft!

You can call me Charlotte! ;-)

Na het maken van een aantal selfies met het mooie uitzicht (kon het niet laten), gingen we weer op pad.

Op naar GYS! Online had ik gelezen dat je hier als vegetariër goed terecht kunt.

rotterdam12

Lekker bier hadden ze in ieder geval! Ik ga eerlijk zijn en zeggen dat ik mijn gerecht niet heel erg lekker vond. Ik vond het een beetje smaakloos helaas (maar ik ben dan ook wel heel erg lekker Indonesisch eten gewend van Indonesische kennissen). De burger die mijn vriend besteld had was wel héél lekker. Ik had denk ik gewoon het verkeerde gerecht besteld! Verder vond ik het wel een gezellig restaurantje en hadden we leuke service. Ik zou er evengoed nog wel eens naar terug gaan (en dan gewoon iets anders bestellen) :-)

Na GYS hebben we nog een paar uur door Rotterdam gedwaald en zijn we langs de Euromast en vervolgens het water teruggelopen naar het centrum. Ik heb nog weinig foto’s gemaakt, want het was donker.

Fantastische foto, haha. Nee, maar ik vond het echt heerlijk om zo ‘s avonds nog even een stuk langs het water te lopen. Dan maakt zo’n mooi uitzicht het nog meer de moeite waard.

Uiteindelijk zijn we, met onze koude neuzen, ergens in een soort kroegje beland en hebben we daar nog iets gedronken. Daarna zijn we terug gelopen naar het hotel.

Dag 2

Goedemorgen! Ja, het uitzicht is nog steeds mooi.


Het regende nogal, dus we namen de metro naar Delfshaven, een klein stukje “oud” Rotterdam.

Daarna hebben we gebruncht bij “Bas bakt”. Het was erg lekker en we hebben er gezellig gezeten. Een heel gemoedelijk plekje, zo op de zondagochtend.

Vervolgens zijn we richting de Erasmusbrug gegaan en naar de overkant gelopen, waar onder andere Hotel New York staat, waar vroeger de Holland-Amerika lijn vertrok. Het weer was niet fantastisch, maar het is toch de moeite waard om even de burg over te lopen.

Zo zie je de stad eens van de andere kant. Gelukkig kwam toen ook eindelijk de zon tevoorschijn!

Daarna zijn we met een hele grote omweg weer teruggelopen naar de parkeergarage. Moe, maar voldaan en weer vol nieuwe inspiratie! We hebben ook lang niet alles gezien, dus er is zeker een reden om nog eens terug te gaan. Van de zomer misschien en dan lekker op het terras zitten? Klinkt goed!

Mocht je twijfelen aan een bezoek aan Rotterdam? Wacht niet langer en ga!

Liefs,
Ash

You might also like...

This entry was posted in daily musings and tagged , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Rotterdam

 1. Eva says:

  Wat een leuke fotootjes!! Ik kom best vaak in Rotterdam en ik vind het echt super leuk om te lezen hoe jij de stad hebt ervaren. xxx Eva

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  Leuk om te horen, dankje Eva!

  ReplyReply

  [Reply]

 2. Serçe says:

  Mooie foto’s :) en i love Rotterdam, heb er jaren gewoond en het blijft nog altijd een beetje mijn stad <3

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  Kan ik me voorstellen, ik vond het echt een bijzonder sfeertje! (positief)

  ReplyReply

  [Reply]

 3. Daan says:

  Leuke foto’s! Ik was vorige week ook in Rotterdam, bij Vessel 11. Een boot waarin ze een restaurant hebben gebaseerd op een Britse pub, met fish en chips en allerlei soorten Engels bier.

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  Klinkt goed!!

  ReplyReply

  [Reply]

 4. Margot says:

  Leuk om te lezen/zien! Ik heb twee jaar in Rotterdam gewerkt en kom er nog steeds graag. Mij doet het inderdaad ook denken aan Berlijn! Door je foto’s heb ik weer allerlei nieuwe dingen gezien, tof! En eigenlijk helemaal niet verkeerd om in eigen land een stedentripje te doen :)

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  Neeee, inderdaad, zoveel moois in Nederland! Dankjewel voor je berichtje! :)

  ReplyReply

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *