Vorige week

Vorige week dinsdag besloot ik zelf een middagje naar Alkmaar te gaan. Het was heerlijk weer en het leek me wel een goede uitdaging om in m’n eentje met de trein te gaan. Ik winkelde wat (wilde kijken of ik iets leuks kon vinden voor m’n verjaardag), lunchte bij Bagels & Beans (mét een goed boek als gezelschap) en liep met muziek in m’n oren in het zonnetje. Op de terugweg naar het station kwam ik langs dit huis en ik kon het niet laten om er een foto van te maken. Als ik zo’n tuin had vol mooie bloemen dan zou ik er ook een paar mee naar binnen nemen!

Alkmaar is fotogeniek! Overal is ook van die mooie bloesem. Had mijn camera helaas niet mee, dus ik moest even mijn telefoon gebruiken.

Ik kocht deze blouse! Met mooie mouwen, die ik hier zo vakkundig show (ahem, ook best lastig om een scherpe foto te maken, zo blijkt). Op mijn verjaardag werd ik trouwens flink verwend! Zo kreeg ik van J. een wafelijzer (die wilde ik al super lang) en van mijn vader een externe harde schijf- die ik echt hard nodig had, met al mijn foto’s. Super blij mee! En natuurlijk ook met al mijn andere cadeautjes :) Eigenlijk best wel bizar, dat je cadeautjes krijgt voor iets waar je zelf niets aan kunt doen (ja, tenzij je het knap vindt dat ik nog een jaar langer in leven ben gebleven).

De dag na mijn verjaardag dronk ik koffie met Scarlett <3

En ‘s middags slenterde ik met J. wat door de stad / bij de kringloop (waar ik een mooie poster van Sade spotte <3)

Ook las ik uit: The Two Towers van Tolkien (het tweede boek van de Lord Of The Rings trilogie), het boek Bleekers Zomer van Mensje van Keulen (kort, maar erg grappig) én Het Volgende Verhaal van Cees Noteboom. Sowieso dat ik van Cees Nooteboom meer wil lezen! Wauw, heerlijk. Dat boekje voelde bij vlagen als een of andere hypnotische ervaring, ik zat er helemaal in. Ook heb ik erg hard moeten lachen om sommige beschrijvingen. In maart heb ik amper gelezen en dat vind ik erg jammer, dus ik probeer het deze maand weer op te pakken. Het is al aardig gelukt.

Ik keek: eindelijk La La Land af! Toen ik een paar weken geleden naar de bioscoop ging ben ik in de pauze weggegaan, want er zaten verschrikkelijk irritante mensen achter ons (en nee, ik ben geen zeurpiet, de rest vond het ook). Nu heb ik ‘m eindelijk afgekeken en ik vond ‘m mooi. Er zijn genoeg kanttekeningen en nee, sorry, een Oscarnominatie vind ik wat overdreven, maar ik vond het wel een fijne film. Ik geloof alleen Emma Stone en Ryan Gosling als stel gewoon niet? Ben ik de enige?

Liefs!
Ash

You might also like...

This entry was posted in daily musings. Bookmark the permalink.

2 Responses to Vorige week

 1. Anna Maria says:

  Ja Alkmaar is zeker fotogeniek, vooral als je een beetje buiten de standaard paden gaat. Klinkt als een gezellig bezoekje!

  ReplyReply

  [Reply]

 2. Hester says:

  Ahh ik kan het altijd heel erg waarderen als mensen gewoon in hun eentje een stad gaan verkennen, zo leuk! Ik vind het met gezelschap soms uiteindelijk nog wel iets leuker maar het gevoel om alles in je eentje te verkennen, helemaal je eigen weg te kunnen gaan op een nieuwe plek en alle ervaringen vanuit je volledig eigen perspectief op te doen vind ik gewoon tof. Afgelopen week was ik in Zwolle, helaas zonder zon (dat doet altijd heel veel voor mij) maar alsnog heel fijn. Ik volg je nu een tijdje trouwens en ik vind je lay-out heel mooi en passend bij de inhoud van je blog!

  ReplyReply

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *