Category Archives: daily musings

A’s to the Q’s

Wat te doen als je eigenlijk een scriptie deadline hebt? Een post schrijven natuurlijk. Ik kreeg de volgende vragen:

1) Waarom/om wie/om wat moet jij altijd huilen van het lachen?
Eigenlijk moet ik meteen denken aan twee tv-series: The Office en Friends. The Office is briljant, daar kan niets aan tippen, die afleveringen kan ik wel duizend keer kijken en dan nog zijn ze goed. En, ik weet het, die lachband bij Friends kan eigenlijk echt niet, maar als je daar eenmaal aan gewend bent, dan valt het niet eens meer op. Stiekem moet ik vaak gieren van het lachen… geen idee waarom, want het is vaak ZO flauw. Maar gewoon, heerlijk even lachen. Oh, en met het risico als een creepyy stalker te klinken… Ik moet vaak heel hard lachen om Louise en haar dochtertje Darcy. Vooral om haar schoolfoto, ik kreeg echt de slappe lach toen ik die zag (klik hier voor de link naar het filmpje). Zo’n cutie wil ik ook wel! ;-)

2) Hoe ziet je ideale zondag eruit? En hoe zou die verschillen van een ideale zaterdag?
Een klein beetje uitslapen, gezellig ontbijten (met als achtergrondmuziek één van mijn favoriete LP’s), een strandwandeling maken (als het weer te slecht is: schilderen en kookprogramma’s kijken), daarna helemaal rozig van de wind ergens een kop koffie doen (of gewoon thuis), vervolgens samen koken, eten bij kaarslicht en ‘s avonds misschien nog gezellig naar de film (of gewoon lekker op de bank). Wow, wat een cheesy antwoord! Vergeef me, morgen komt mijn vriendje na vier maanden weer thuis en ik heb ‘m zo erg gemist! Wat ik op een zaterdag misschien anders zou doen is in plaats van ‘s avonds naar de film gaan, een drankje doen in de stad. Maar verder klinkt het echt als een ideale dag!

3) Kaarsen of wierrook? Of allebei (niet)?
Kaarsen! Geurkaarsen vooral, want het ruikt lekker én het is gezellig, wie wil dat nou niet!? ;) /tellsell (Geen wierook please, want daar krijg ik het echt benauwd van).

4) Welke activiteit staat er op plaats 1 op je bucket list?
Hier heb ik echt héél lang over nagedacht, maar ik ben er nog steeds niet helemaal over uit. Er zijn een paar dingen die ik graag nog eens zou willen doen: een rondreis maken door de VS, een tatoeage laten zetten, misschien ooit een kleine expositie van mijn fotografie houden (wauw, dat ik dat online durf te zetten… ik heb overigens niet de illusie dat mijn werk nu goed genoeg is voor een expositie hoor… maar stiekem lijkt me dat heel leuk) en ach, laten we er nog een cliché in gooien: parachutespringen! Oh, en ik zou graag nog eens een korte film maken, denk ik.

5) Heb je ooit gaatjes gehad in je tanden?
Helaas wel, maar ik moet zeggen dat het al een aantal jaar goed gaat! Afgezien van mijn verstandskies avontuur – eeugggh- heb ik erg weinig tijd doorgebracht bij de tandarts/kaakchirurg/tandendokter ;)

6) Beste film / liedje / boek van 2014?
WAT DOE JE ME AAN. Goed, van 2014? Dat maakt het misschien al iets makkelijker. Even kijken wat er allemaal is uitgekomen dit jaar. Ik denk wat betreft film meteen aan The Grand Budapest Hotel. Dat vond ik echt een hele leuke film! En dan staat Pride op nummer twee, ik ging daarna namelijk echt met zo’n bijzonder gevoel de bioscoop uit. Na het bekijken van mijn itunes lijst kwam ik er achter dat ik eigenlijk alleen maar een heleboel oude muziek luister, maar als ik dan toch iets moet noemen van 2014, dan is het ‘t nieuwe Coldplay album. [EDIT: Ik wil nog even muziek van The Shoe toevoegen! Klik hier voor een clip van ze op youtube.] Beste boek van 2014: Hillary Clinton (non-fictie) en de nieuwe detectivereeks van J.K. Rowling, die ze schreef onder het pseudoniem Robert Galbraith (fictie). Nu moet ik zeggen dat ik lang niet zoveel tijd heb gehad om te lezen als dat ik wilde. Misschien is dat een goed voornemen voor 2015.

7) Nooit meer koffie of nooit meer taartjes?
Nooit meer taartjes, want koffie is echt te lekker. Ik kan prima een dag zonder, maar helemaal nooit meer koffie drinken, dat zou wel jammer zijn! En cupcakes mogen dan nog wel, toch?!

8) Als je opnieuw, op dit moment in je leven, een studie zou mogen kiezen, welke zou dat dan zijn?
Rechten of de kunstacademie (waarschijnlijk fotografie/beeldende kunst). Helaas heb ik geen geldboom :( Nog even en dan ben ik klaar met mijn master Geschiedenis, wat ik overigens ook een leuke studie heb gevonden.

9) Team Harry+Ginny of team Ron+Hermione? Waarom?
Waar haal jij deze duivelse dilemma’s toch vandaan?! Haha, vreselijk! Ik denk Ron en Hermelien. Want Ron is hilarisch en Hermelien is gewoon kick-ass. Ik snap trouwens niet hoe ze het met elkaar uithouden, maar dat terzijde!

10) Wat heb je vandaag allemaal gedronken?
Nou, dat is baanbrekend hoor: koffie (met melk en een héél klein beetje karamelsiroop), thee (deze ↑) en water. Maar, de dag is nog jong en ik heb mijn dieptepunt (scriptiegerelateerde hyperventilatie) nog niet bereikt, dus wie weet wat er nog kan gebeuren vandaag :’).

11. Wat zijn je favoriete winkels?
Voor kleding is Zara zo’n winkel waar ik altijd kan slagen (ik kom er alleen bijna nooit, misschien maar goed ook) en verder, ehmm… Ik houd verder eigenlijk niet zo van winkelen. Ik kan wel uren rondlopen in de kringloopwinkel of een boekenwinkel trouwens!

12. Je favorite book all time?
Onmogelijke vraag, waar ik écht het antwoord niet op weet. De Harry Potter boeken lees ik ieder jaar weer, Pride & Prejudice van Jane Austen vind ik mooi, maar ook Norwegian Wood van Haruki Murakami en Never Let Me Go van Kazuo Ishiguro vond ik prachtig. Ik kan écht niet kiezen! Sorry! (Van de Nederlandse schrijvers lees ik trouwens graag Mulisch of Boudewijn Buch).

13. Heb je meer een haat of liefde verhouding met sporten?
Liefde, maar ik moet soms wel moeite doen om mezelf er heen te slepen. Als ik eenmaal bezig ben, dan vind ik het echt heel leuk! Gewoon actief bezig zijn vind ik überhaupt wel heel leuk. Vooral buiten!

14. Hou je meer van NL of Engelstalige blogs?
Eerlijk? Mijn lievelings blogs zijn Engels of Zweedstalig. Ik weet dat het misschien een beetje pretentieus overkomt, maar het heeft niet eens zoveel met de taal te maken en meer met de inhoud. Ik zou niet stoppen met lezen als ze opeens Nederlands zouden gaan schrijven natuurlijk! En er zijn daarnaast ook zat leuke Nederlandstalige blogs.

Mijn kamer + uitzicht in Lund (2012)

15. Heb je op kamers gewoond?
Ja, in Haarlem (ik woonde toen al wel samen met mijn vriendje) en een halfjaar in Lund (Zweden). Nu woon ik in een echt appartement, dus dat vind ik niet echt tellen. Het studentikoze is er inmiddels wel een beetje af!

16. Wat is je favoriete stad in NL?
In Nederland? Den Helder. Velen zullen mij vast voor gek verklaren, want er zijn immers nog heel veel meer mooiere Nederlandse steden, maar ik ben er gewoon graag (overigens is Den Helder flink gebombardeerd door de Duitsers, immens zonde, als je naar oude foto’s kijkt). Voor mij heeft het alles: rust, lekker dicht bij de zee, wat leuke cafeetjes, een filmhuis en m’n vrienden/familie. Neemt niet weg dat ik ook graag eens in andere (buitenlandse) steden zou willen wonen hoor. Ik ben bijvoorbeeld gek op Stockholm en Berlijn! In de Nederlandse randstad zul je me echter niet zo snel vinden (tenzij ik, of mijn vriend, er een leuke baan zou vinden, dan kan ik er nog over nadenken).

17. Waar/hoe heb je geleerd websites te maken?
Toen ik elf was kwam ik er achter dat ik zelf een website kon maken bij Hetnet (dat was toen onze internetprovider). Het was één lange pagina en het stond vol met Diddle plaatjes (lol), maar het was al wel een website. Daarnaast was er websitemaker (WAUW! kent iemand dat nog?!) en dan hadden we nog kindertent en kinderlines en vervolgens greymatter op een eigen domein. En tot slot, wordpress, hier op ashleylynn.nl. Voor het gemak vergeet ik even alle websites die er nog tussendoor kwamen, haha. Maar lang verhaal kort: ik heb het eigenlijk mezelf gewoon geleerd! Af en toe loop ik nog wel eens tegen een probleem aan, maar dan google ik even en negen van de tien keer kan ik het zelf nog wel oplossen. Ik ben geen design/website wizard en doe eigenlijk maar wat… Als ik het er mooi uit vind zien, dan maakt het me ook helemaal niets uit als de code een zooitje is, haha (sorry webdesigners!).

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Nou, ik geloof dat jullie wel weer op de hoogte zijn zo. Ik denk dat jullie nu meer over mijn gebit weten dat mijn gemiddelde facebookvriend. Nettelie en Bee, dankjulliewel voor de vragen! :-)

(nog steeds nieuwsgierig? voel je vrij een vraag achter te laten, dan beantwoord ik die in een volgende Q&A)

Posted in daily musings, Q&A | 14 Comments


saturday inspiration (+ twee dingen)


Met o.a.: Stevie Nicks ♀ Amy Poehler ♀ Hillary Clinton ♀ Malala Yousafzai ♀ Een kunstwerkje van Carol Rossetti ♀ Tavi Gavinson ♀ en een Anne Frank quote

Hoi! Even een korte post, hier op de zaterdag, zo tussen het schilderen door. Met een collage van mensen/dingen die mij “inspireren” ↑ en twee dingen:

1. Ik krijg heel veel spam binnen de laatste tijd, dus als je een comment hebt achtergelaten en hij is niet online verschenen, dan is hij per ongeluk in mijn spam terecht gekomen. Sorry! Elke dag heb ik er ongeveer honderd en ik kijk het vaak wel even door, maar op een gegeven moment is het niet meer te doen, dus dan klik ik gewoon op DELETE. Volgens mij valt het wel mee met de “echte” comments die er eventueel tussen zitten, maar toch, even voor de zekerheid. Bedankt trouwens aan iedereen die af en toe eens een reactie achter laat, altijd leuk! :-)

2. Ik ben op zoek naar nieuwe inspiratie! Dus aan jullie twee vragen: hebben jullie misschien nog inspiratietips? Je favo film, boek, serie, blog, fotograaf, muziek…? ♥ En, het gaat eigenlijk een beetje tegen mijn principes in (verzin zelf iets, you lazy bugger), maar de tweede vraag: wat zouden jullie graag willen lezen op mijn blog? Als het je helemaal niets kan schelen hoef je niets achter te laten hoor, haha. Maar mocht je iets missen… let me know!

(Als jullie zelf nog vragen hebben over bepaalde dingen, dan vind ik het ook leuk om een soort van Q&A post te doen, maar ik vind het een beetje sneu als ik dat dan vraag en er 0 vragen komen, hahaha (ook al krijg ik via de mail wel eens vragen over website’s maken en dat soort dingetjes). Mocht je er toch ééntje hebben, laat het dan hier achter en dan zal ik uiteraard antwoord geven! Hoeft dus trouwens geen vraag over mij persoonlijk te zijn, mag ook over webhosts ofzo… mocht je zelf blogplannen hebben :-))

Fijne zaterdag! x

Posted in blah blah, daily musings, granny hobby | 12 Comments


vijf five fem points (about my week)

1) After talking about it for aaaaaagesssss, we finally took the time to take some pictures last week. Anne always persisted she’s a very camera shy person and that she has never looked pretty in a picture before (that’s A LIE you woman, you always look great! – although I know where you’re coming from, we are always a little more critical of our own camera faces). I was determined to prove her wrong and I think I succeeded pretty darn well… ;-) This picture is my fave!

2) Finally, it’s full on Christmas time! I took the tree out of storage (after having two real ones and all of the mess they created on the stairs up – and down – the past years, I just gave up and caved for a fake one last year…), hung in the lights, turned on the lights and then… NOTHING. Well, that was fun (not). Luckily I was able to run to the store, so the “ceremonial switching on the lights”-Skypedate with my boyfriend could still take place later that night. Who said long-distance relationships are hard?! ;) Another nice thing about christmas time: Jude Law in The Holiday. Sigh.

3) Fashionstuff. Rings. Turtlenecks. Very 90′s and cozy and somehow they make my hair look longer? Is that crazy? No?

4) This thursday I went to the cinema BY MYSELF (why yes, thank you, I would like an applause for my incredible act of bravery, thanks for asking). All of my friends were incredibly busy that night (or trying to tell me something…?) and I really wanted to go and see this film that they were showing in our local theatre. Quite the conundrum, let me tell you. Of course there was a very simple solution: going by myself. I ended up having a great time actually. First and foremost because of the film! It’s called “Pride” and wow, I really really loved it. I laughed, I cried (only a little, but still) and left the cinema with that amazing “gosh, this was brilliant, I am loving life at the mo, anything is possibleeee” feeling. Go and see it, you will NOT regret it, I promise. Here is the trailer.

(seriously, go see it)

5) This week, instead of constantly refreshing my instagramfeed and singing along with Stevie (In my underwear. Doing the dishes.), I decided to stop being a procrastinating student and finally face the facts: I have a thesis to write. Discovery of the week: we have a library in this town! No way! And there are actual people studying in there! Works wonders for my concentration. If you’re looking for me… that’s where I’ll be.

Have a nice week everyone :-) xx

Posted in daily musings, photography | 5 Comments


Dagboek / diary / ofzo


(een deel van mijn instagram uploads van de afgelopen twee weken.)

Inmiddels is het twee weken geleden dat ik in IJsland was en ben ik helaas alweer helemaal gewend aan het dagelijks leven. Och, och, wat heb ik het zwaar. Nee, niet echt hoor! Het is wel weer druk met werk, studie, sport en nog een paar schilderijtjes die ik moet maken, maar verder gaat het allemaal z’n gang. Geen gekke dingen en dat is fijn! Ik ben stiekem de dagen aan het aftellen tot 1 december, want dan mag ik van mezelf de kerstboom opzetten en betekent het ook dat nog maar 18 dagen duurt voordat Joost ook weer thuis is! Yes! Hier een dagboekje van de afgelopen weken met foto’s en ook nog wat film/tv/muziek tips :)

(more…)

Posted in daily musings | 17 Comments


When in Reykjavík…

It was almost impossible to select which ones to include without turning this in a never-ending story, but nevertheless I did it: here are some tips to spend your time in the most northern capitol of the world, the beautiful and cozy Reykjavík.

❅ ❅ ❅ ❅

❄ Pay a visit to the many art galleries en museums the city has to offer.

❄  The photography museum is FREE (yay!) and of course it all depends on the kind of exhibition they are showing, but I think it’s a must-see either way. I really enjoyed the museum. And, again, it’s FREE, so you’ve got nothing to lose!

❄ Skip the Reykjavík Art Museum, unless there is an exhibition you really want to see. Especially if you’re short on time. Granted, I know very little of art, but most of the times that doesn’t bother me and I can still enjoy an art museum. This visit left me confused! Not my cup of tea I guess.❄ Walking along the streets of Reykjavík is a great way to get inspired. Lots of graffiti, colourful buildings and lovely views.

❄ Want to see the parliament? No problem, it’s just a short walk away from the main street. It’s rather small and unimpressive (that’s what she said), but still worth a visit!

❄ In some cafés you can find the free newspaper The Reykjavík Grapevine. A great paper and best of all: it’s in English, so us foreigners can read it as well :)

❄ If you love to eat fish, Reykjavík is the place for you. Go to Café Retro (located on the newer part of the harbour) and enjoy the BEST fish soup you will ever eat in your life (it contains mussels, shrimps, scallops, salmon and other white fish). It’s a little les touristy and full of locals. Be on time, or else they’ll be out of soup! They do have more delicious things on the menu though, so no need to worry.

❄ Want to visit another authentic fish restaurant? Go to the old harbour and eat at Sægreifinn. It’s a small place and often a bit crowded, but they have great food (we ate the crayfish soup, mjam!). If you want you can also taste Moby Dick on a Stick (whale, which I didn’t try because I found the idea rather cruel).


❄ In Iceland they LOVE coffee and in town there are many great places to order one of those lovely warm fellows. Visit Stofan if you want to relax on a sofa (or really love chocolate cake… theirs is great!), drink some coffee over at Café Babalú if you’re into crazy interior (no, but seriously, it’s the cosiest place) or else there is always a Te & Kaffi around the corner. I guess you could say it’s sort of the icelandic equivalent of Starbucks (but better!). They also have free wifi at almost all of the cafés, so it’s great if you want to send a message home or get some (school)work done.

❄ Want to see some impressive Icelandic architecture? Pay a visit to Harpa, the opera building near the harbour. Pro tip: too cold outside but you really really want to look at the marvellous view of the mountains across the harbour a little longer? Enter Harpa, take the stairs and walk to the back. Voilà! A place behind the glass to take some pictures or just look at the view, without freezing your nose off.


❄ If you want to do some real hardcore shopping, I suggest you visit one of the malls just outside the city centre. It’s there where you can find some of the bigger chains, like Zara and Vero Moda. The city centre has some great stores as well, but they are more “one of a kind”. If you like scandinavian design, you will LOVE shopping in Reykjavík. Do not forget to bring a heavy wallet though, because everything is rather expensive… TIP: take a look at record store “Lucky Records”, where they have a large collection of vinyl. A must if you want to bring some of the Icelandic music home with you.

❄ You are in Reykjavík and have the time to leave the city? GO! You have not fully experienced Iceland yet if you’ve seen nothing of the beautiful nature the country has to offer. If you still need some convincing:

Or take a look at my previous posts about Iceland. 1. 2. 3. 4.

Feel free to leave questions or recommendations!

(I was not sponsored by the Icelandic tourist board to write this post lol. BUT SERIOUSLY, you should go.)

Posted in daily musings, IJsland, Instagr.am, travel | 6 Comments


Terug

Jup, en dan ben je zomaar weer terug in Nederland. Of nouja, zomaar is natuurlijk niet helemaal waar, want afgelopen woensdag ging mijn wekker om 04:00u en stapte ik pas om half drie mijn huisje binnen, maar TOCH. Het blijft een bizar gevoel dat je ‘s ochtends op de ene plek kunt zijn en dan ‘s middags op ongeveer 1500 km afstand weer op de bank zit (wel wat verlept, maar dat terzijde).

Ik ben dus weer terug! Terug in Nederland, terug in Den Helder, terug in mijn (ons) huisje. Hoewel ik wel even moeite heb met het afscheid nemen van het vakantiegevoel (er moest bij thuiskomst meteen van alles geregeld worden en de volgende dag stond ik alweer op de werkvloer, dat blijft toch een domper… haha), vind ik het verder stiekem best fijn om weer thuis te zijn. Ik fietste gisteren van mijn moeder terug naar huis en dan zit ik eigenlijk best te genieten op de fiets. Den Helder is toch echt “mijn stadsie”. Als dan Joost straks ook weer terug is (nog vijf weken! yes), dan voelt het weer helemaal compleet :)

Verder heb ik het dus, zoals gezegd, al best wel weer druk. Voor m’n werk ben ik bezig met het ontwerpen van de folder, mijn scriptie is tot op heden een ramp (eugh….) en er moeten ook nog wat schilderijtjes gemaakt worden.* Er is nog genoeg te vertellen over IJsland en alles wat ik daar heb gezien, maar ik weet vanwege de drukte dus nog niet zo goed wanneer ik dat online kan zetten. Sowieso komt er begin volgende week wel een giveaway van caseapp online. Daar heb ik zelf een laptopcover van mogen ontwerpen+bestellen en ik ben er erg blij mee! Leuk dat ik er ook eentje weg mag geven! Maar daar moet ik eerst nog eventjes voor heen-en-weer mailen, dus dat laat nog even op zich wachten.

Voorzover deze erg korte update! Bedankt voor al jullie leuke reacties op mijn IJsland dagboeken :)

Liefs,
Ash

* Voor wie het nog niet wist: ik ben gestopt met het schilderen van schilderijtjes op bestelling! Voor meer info kun je terecht op mijn facebookpagina.

Posted in daily musings, IJsland | 2 Comments


De IJsland dagboeken – deel 4

Zo, we zijn weer zes zeven dagen verder sinds de vorige post (oops, doe er wat langer over dan gewenst) en ook al heb ik eigenlijk geen woorden voor alle indrukken van de afgelopen tijd, toch wil ik een update plaatsen. Wat is IJsland een prachtig land, ik heb nog nooit zoveel moois gezien. ECHT! Ik weet het, ik val in herhaling, maar ehm, tjah, ik weet gewoon niet hoe ik het anders moet zeggen. Na onze trip door Snaefellsnes (het gebied ten noordwesten van Reykjavík) en ons bezoek aan The Golden Circle (Anne zei in de comments dat het landschap buitenaards leek, iets wat Joost en ik inderdaad ook vaak tegen elkaar zeiden gedurende de trip), had ik niet verwacht dat IJsland ons nog meer zou kunnen verrassen. Boy, was I wrong…

(more…)

Posted in daily musings, IJsland, photography, travel | 21 Comments


De IJsland dagboeken – deel 3

Bedankt voor al jullie leuke reacties op mijn vorige post! Ik was eigenlijk bang dat het een beetje saai was enzo (ik voelde me net zo’n oma die iedereen verplichtte te kijken naar een halfuur durende slideshow van haar vakantiekiekjes…), maar zo te horen was het toch wel een beetje gelukt om mijn enthousiasme en de schoonheid van IJsland over te brengen. Fijn! :)

Donderdag hadden we nog een hele dag een huurauto tot onze beschikking en dus besloten we, ondanks het iets mindere weer, wederom een route uit te stippelen en op pad te gaan. Als je naar IJsland komt, dan wordt (vaak) als eerste aangeraden om de zogenoemde “golden circle” te bezoeken. Deze cirkel bestaat uit drie toeristische attracties: de vallei Thingvellir (waar je de kloof tussen de twee continentale platen kunt bekijken), de waterval Gullfoss en het gebied waarin Geysir en Strokkur liggen (een soort van geiserpark dus). Joost had dit allemaal al eens bezocht, maaaaarrr hij vond dat ik het ook allemaal moest zien (nou vooruit) en naar eigen zeggen was de route er naartoe ook al prachtig, dus hij ging graag nog een keer die kant op. Wel hebben we de route iets uitgebreid met een bezoek aan een oude vulkaan (of ja, een uitgebluste vulkaan… zoiets) en, zoals het echte fans betaamt, zorgden we dat de route op de terugweg ons langs de Ikea leidde. Verder zijn we heel normaal hoor.

(more…)

Posted in daily musings, IJsland, photography, travel | 20 Comments