Category Archives: daily musings

Een juli megapost (brace yo selves)

Hoi allemaal! Het is wéér gebeurd: ik ben al meerdere keren op dat punt gekomen waarop ik zoveel te vertellen had, dat ik niet meer wist waar ik moest beginnen. Met als gevolg dat ik hier al meer dan drie weken niets heb achtergelaten. Eehhh, ja. Je zou toch denken dat het na al die jaren niet meer zo lastig moet zijn om te bloggen. Wel dus. Waar moet ik beginnen? Goed, eerst met wat fotootjes en een filmpje dan maar.

Ik heb het allemaal even achter een “read more” tag geplaatst, want dit wordt een lange post…

(more…)

Posted in books, daily musings, stupid pictures, tunes | 25 Comments


Joris, foto’s en de rest

Hoi. Ik moet echt betere titels gaan verzinnen. Maar hier dus een soort van weekoverzicht/van alles en nog wat berichtje.

♥ Afgelopen week tikten we een oude radio op de kop bij de kringloopwinkel. Wat een geluk, want we zochten er al een tijdje één! Hij moet even opwarmen, maar daarna komt er prima geluid uit. Part of the charm! ;) ♥ Ook kocht ik een hele stapel boeken bij de kringloop. Vijftig cent per stuk… daar kun je ze niet voor laten staan. Ik weet in ieder geval wat ik ga lezen deze zomer. Ook leende ik “An Abundance of Katherines” van mijn zusje. ♥ Ik had nog een gratis treinkaartje, dus besloten Joost en ik een dagje naar Amsterdam te gaan. Bij de Bagels & Beans probeerden we dan EINDELIJK een tarwegrasshot. Ik was erg benieuwd. Getverdemme! Nee, niets voor mij. Joost wel, maar die lust alles ;) ♥ Een hoekje in onze slaapkamer. Tja, ik maak nou eenmaal overal foto’s van. ♥


Dit weekend was het Historisch weekend in Den Helder (zelf noem ik het vaak “hysterisch” weekend, ha-ha, ik ben zo grappig). Op de oude rijkswerf verzamelen zich dan allemaal voertuigen op wielen (auto’s, motoren, vrachtwagens en bussen, hoe ouder hoe beter), eetkraampjes en muzikanten. Drie jaar geleden ben ik eens mee geweest met Joost en zijn vader en toen verbaasde ik me over het feit dat ze bij élke auto een kwartier konden kijken en praten. Nou vind ik mezelf niet dom ofzo, maar de helft van zo’n gesprek kan ik dan dus echt niet volgen hè. Dit jaar wist ik beter en sloeg ik de zaterdag over. Ik nam mijn zelfgebakken chocolade cake (tip!) mee naar mijn moeder, mijn zusje bakte heerlijke aardbeien cupcakes en samen hebben we gezellig in het zonnetje gezeten. Niet verkeerd!

De zondag wilde ik dan toch wel even gaan kijken en gelukkig had Joost met zijn vader de dag daarvoor al een groot gedeelte gezien, dus dat kwartier per auto gedoe konden we overslaan. Pfieuw! Ik maakte wat foto’s, we zochten een auto uit voor Joost z’n verjaardag (grapje), we aten broodjes haring en hebben lekker langs het water gezeten.

Hoi! Dit is Joris! We gingen zondagmiddag ook nog op “kraambezoek” bij een goede vriend van ons om zijn nieuwe kat te bekijken (eehh, dat klinkt een beetje raar, want je zegt ook niet “nieuwe baby”, maarja, hoe moet ik het anders zeggen?). Toevallig had ik mijn camera mee en kon ik wat schattige foto’s maken. Joris is nu bijna 7 weken oud. Het was wel moeilijk om weer naar huis te gaan… haha. Wat een schatje!

Gelukkig belde Ben ons daarna of we misschien even op Joris wilden passen. Natuuuuurlijk wilden we dat! Hij was verrassend snel gewend en vloog heel de kamer door, want alles was natuurlijk nieuw en spannend. Daarna heeft hij vooral lekker bij ons op de bank geslapen, terwijl wij een paar afleveringen van Parks and Recreation keken. (Enne, hoe komt het toch dat je vriend er misschien wel nóg leuker uitziet met zo’n kleine kat op schoot?)


Verder zagen we dit weekend de film “Dan in Real Life” met Steve Carell.

Lieve film! Hier is de trailer.

Dat had ik wel even nodig na een spannende aflevering van House of Cards de avond daarvoor. WOW, wat een serie. Zo ontzettend spannend! We zijn nog niet helemaal bij met kijken (we hebben dus net aflevering 1 van seizoen 2 gezien), maar dit belooft wat, poeh… Als je het nog niet kijkt, dan kan ik het zeker aanbevelen!

En ik luisterde natuurlijk ook nog muziek.

Simon & Garfunkel – The Only Living Boy in New York.

Vandaag is het maandag en is het poetsdag :) Fijne week! x

Liefs,
Ash

Posted in daily musings, stupid pictures, tunes | 15 Comments


Zeeland

Afgelopen weekend heb ik samen met mijn moeder en mijn vriend een weekendje bij mijn familie in Zeeland doorgebracht. Het was zo fijn om iedereen weer even te zien (en dan niet met een stomme reden zoals de afgelopen keer). We hadden stralend weer en het voelde echt als een mini-vakantie. Soms verbaas ik me er eigenlijk over hoe goed je op vakantie kunt in eigen land en dat er nog zoveel mooie plekjes zijn die ik nog niet heb gezien. Toegegeven: Breskens ken ik op mijn duimpje, daar kom ik al zo lang. Dat voelt bijna als thuiskomen. Gelukkig is het nét anders genoeg om me er toch nog op vakantie te wanen. Hier wat foto’s van het afgelopen weekend.

De trap richting het Eerste Strange (het strand).

Iedere lunch is natuurlijk zo uitgebreid mogelijk, laat dat maar aan mijn oma over. Hmmm!

Het kastje in onze slaapkamer met daarop mijn nieuwe toilettas. Gekregen van mijn moeder (meegenomen als souvenir van Tenerife) en heel blij mee, want álles past er in.

This is where I leave you . Tussendoor lekker veel lezen in het zonnetje, dus deze is uit! Het las lekker weg en ik kan het zeker aanraden. Ik kwam er op na het zien van de filmtrailer en besloot dat ik eerst het boek wilde lezen.

Welterusten!

De piano in de woonkamer. Verder dan de standaard deuntjes kom ik helaas niet… haha.

Verse aardbeien uit de tuin, besjes van kennissen van mijn opa en oma (die eerst heeeeel veel suiker nodig hebben, want ze zijn zuur joh!) en de thee die ik het afgelopen weekend heb ontdekt en heel veel heb gedronken. Ik had ontzettend veel last van m’n keel en had ergens gelezen dat gember en citroen verzachtend zouden werken. Weet nog steeds niet of het nou geholpen heeft, maareh, lekker is het wel. Gekocht bij de Etos.

De andere weg naar het strand.

Even poseren. Ughhhh vermoeiend he, met zo’n amateurfotografe op stap!

We hebben hier in Den Helder natuurlijk ook een strand, maar deze voelt toch echt anders! Vooral de strandhuisjes maken het plaatje compleet.

Zondagavond zijn we weer naar huis gereden. Gelukkig hebben we nog een stukje Zeeland meegekregen: verse laurier uit de tuin van opa en oma :)

Posted in daily musings, nederlands, stupid pictures, travel | 10 Comments


Snapshots
Listening to music on our balcony ♥ Paying a visit to the Greenbox museum ♥ Picking flowers on long evening walks ♥ The first barbecue of the year ♥ “wait, let me fix my hair first” ♥ Leeren is leven, kennis is macht (learning is living, knowledge is power) ♥ coffee coffee coffee ♥ “wow that is one big door, let’s pose in front of it” ♥ Little nooks in our home ♥ Ultraviolence ON REPEAT. Love the clip for Shades of Cool.

Posted in daily musings, stupid pictures | 2 Comments


Een blogje in het Nederlands

♥ Het tulpenseizoen is helaas voorbij (zo jammer, dat zijn echt mijn lievelingsbloemen), dus nam ik eens andere mee bij de bloemenzaak. ♥ Eindelijk kreeg ik m’n boek binnen! Besteld via bookdepository, werkt top (nee, krijg er niet voor betaald, haha). Moet er nog in beginnen, dus geen idee of het een goed boek is. ♥ Heb ik een mooie camera, gebruik ik eigenlijk vooral mijn telefoon… stiekem wel zonde! Dus pakte ik hem weer eens uit de kast de afgelopen week. Helaas heb ik geen model tot mijn beschikking, dus dan maar even mezelf voor de lens gezet. Best lastig, want de batterij van mijn afstandsbediening was leeg… maar het is gelukt! Al kijk ik wel een beetje boos. Was ik niet hoor! ♥ Een vriendinnetje van mij was van de week jarig en dus maakte ik voor haar een schilderijtje! Ze gaan over een maandje trouwen en het leek me wel toepasselijk. Ze was er gelukkig blij mee, ik vind het altijd nog wel erg spannend om iets te geven wat ik zelf heb gemaakt (al kreeg ze er ook een “echt” cadeautje bij natuurlijk! :)) ♥

Hoi allemaal! Ja, je leest het goed, hier weer eens een Nederlandse update. Na ruim twee jaar in het Engels te hebben geblogd, leek het me leuk om eens te kijken hoe het ook alweer in het Nederlands ging. Heel veel anderstalige lezers heb ik vermoedelijk toch niet (veruit de meeste reacties die ik van jullie ontvang zijn in het Nederlands) en anders is er gelukkig zoiets als google translate.

Toentertijd (toen ik net terug kwam uit Zweden, twee jaar geleden alweer) ben ik hier in het Engels gaan bloggen, voornamelijk om mijn Engels een beetje op peil te houden en wat meer te oefenen. Ik vind en vond dat ook echt heel leuk! Op de een of andere manier zijn mijn stukjes leuker in het Engels (althans, dat denk ik dan, haha!) en klink ik in het Nederlands toch vaak als een saaie sok… (alleen deze laatste zin al, dat klinkt toch gewoon al SUF?!). Op de een of andere manier hoor ik mezelf dit dan allemaal zeggen in mijn Noord-Hollandse accent en ehm, gurl, it ain’t pretty. Misschien ga ik daarom ook wel gewoon door in het Engels, ik weet het nog niet. Voor vandaag echter een oer-Hollandse update! Want, WAAROM NIET? Laat me weten of het een beetje te lezen was!

Inmiddels heb ik al officieel vakantie! Ja, werkend Nederland, deze studente kan al elke ochtend uitslapen tot een uur of negen, zo’n tien afleveringen van Gilmore Girls achter elkaar kijken, gemiddeld vijftien minuten per dag naar haar neusporiën staren in de spiegel, ijsjes eten, mee “zingen” met Stevie Nicks (een octaaf hoger) en waterverf aan haar handen smeren in plaats van op het papier. In theorie natuurlijk. Maar ja, wat doe je er aan? Mijn studiepunten voor dit jaar zijn nou eenmaal allemaal binnen, het enige dat mij nog rest is het schrijven van mijn master-scriptie, en daar kan/ga ik pas na de vakantie mee aan de slag. Tijd voor leuke dingen dus! Eigenlijk heb ik me nog geen dag verveeld (die poriën heb ik nog niet bekeken) en eerlijk gezegd was ik er na de afgelopen tijd ook best wel aan toe. Gewoon even helemaal niets om me druk over te moeten maken. Dat is vakantie, toch?

Leuk: Ik heb eindelijk de nieuwste film van Wes Anderson gezien: The Grand Budapest Hotel. Ik vond ‘m echt heel erg leuk en zeker een aanrader! Beter dan Moonrise Kingdom. Dus gaat ‘m zien! ♥ Ook nog steeds verdrietig dat The Office is afgelopen? Probeer dan eens Parks and Recreation. Ik moest er even inkomen, maar nu ben ik helemaal Leslie Knope fan! Er zijn al zes seizoenen, dus genoeg om te kijken tot er weer nieuwe afleveringen worden gemaakt. ♥ Nog een andere verslaving: House of Cards. Wauw, wat is dat goed. We zijn nu nog maar bij aflevering zes (of zeven?) en het wordt eigenlijk steeds spannender! Ik probeer op internet alle spoilers te vermijden, dat is nog niet makkelijk, haha. ♥ Wist je dat Jena Malone ook zingt? Nee, ik dus ook niet, totdat ik gisteren een filmpje van haar bandje ontdekte. Deze clip is heel erg 90′s Drew Barrymore, LOVE IT.. Oja, niet op het werk bekijken, want ze is een beetje naakt. ♥ Dat ik eind juli een weekje naar Zweden ga. Heel heel heeeeeel erg veel zin in! ♥ De vlogs die Kim en ik naar elkaar stuurden. Die van mij is niet echt geschikt voor het publiek (alleen al vanwege het melige muziekje wat ik er onder had gezet, mijn edit programma werkte niet echt mee en uiteindelijk heb ik het maar zo snel mogelijk opgeslagen voordat ik weer opnieuw moest beginnen), maar het was wel heel leuk om mijn dag te filmen! Hier wel een still :) ♥ Het mooie weer van de afgelopen dagen en dat we daardoor vaak op ons balkon kunnen zitten. ♥ Dat mijn vriend komend semester in IJsland gaat studeren. Natuurlijk is het niet zo leuk dat hij dan een paar maanden weg is, MAAR, ik ga uiteraard op bezoek! ♥

En nu als afsluiter, zoals altijd, natuurlijk een muziekje.

Muziek

Bijna iedere dag ontdek ik nieuwe muziek van Fleetwood Mac. Ja, ja, ik weet het, ik ben geobsedeerd en het is inmiddels een tikkeltje gênant. Ik kan er niets aan doen. Maar geef toe, dit is toch gewoon heel mooi? Voor mijn verjaardag kreeg ik van een vriendinnetje een boekje met informatie over alle liedjes van Fleetwood Mac. De man die het heeft geschreven is af en toe een beetje gemeen over Stevie Nicks (tssss, al kan ik er af en toe best om lachen), maar verder is het een leuk boekje met grappige weetjes. Sindsdien ga ik ook op internet vaak nog op zoek naar de betekenis achter de muziek. Het verhaal achter dit nummer? Het is niet zeker, maar er zijn wel theorieën. Deze verklaring vind ik zelf heel mooi, en als je het nummer hoort ook heel toepasselijk. Die emotie die er in zit (suffe sok alert!), tjah, dat is waarom ik een beetje verliefd ben op Stevie.

Liefs,
Ash

GOT NOTHING OF THIS ALL? I’m sorry, I decided to write a blogpost in my native language today. I think you’re going to need google translate with this. Here you go!

Posted in blah blah, daily musings, nederlands | 10 Comments
A life update

Hi everyone. It’s been a while, right? Well, sometimes life throws curve balls at you and all you can do is go with it and try not to panic. It feels weird writing about it here and frankly I don’t really want to, but not mentioning it at all feels wrong, especially considering the impact it has on my life and my loved ones. About three weeks ago my “stepfather” passed away (I’m using air quotes because I strongly dislike the word, I guess I watched Cinderella too many times when I was younger). It did not come as a “surprise”, considering he had been sick for a little while, but it was a terrible shock nonetheless. He was a great loving man and made my mom very very happy.

I don’t really feel comfortable sharing more about it. Somehow everything I type doesn’t do any justice to the pain and confusion that we are all experiencing right now. That, and the fact that I can’t type a single sentence about this all without bawling my eyes out, makes me think I’d rather do this whole grieving thing in private. I hope you understand.


A Trabant, complete with GDR sticker on the back window, couldn’t resist taking a picture ➳ A drawing I did for my sister. ➳ Beautiful yellow tulips. Can’t get over how beautiful (and standing up straight!) they are. ➳ Boyfriend while going for an ice-cream at Koningsdag.

Strangely enough, life goes on and there is nothing you can do about it (although it does feel like EVERYTHING has changed). I try to distract myself with taking pictures, painting and listening to A LOT of Fleetwood Mac (of course I also spend a lot of time with my mom… don’t worry, we are taking good care of her).

In one of my last posts I mentioned my thesis and how that was going to keep me from all the fun stuff the upcoming months. Well, with everything that has happened, I have decided to postpone my thesis writing and instead focus on getting my last regular 6 ECST of my masters this semester. The thesis will have to wait, I’ll probably get to that in september/october.


The sun was going down and somehow it painted our entire living room pink ➳ Last week I was a “model” for one of Malou’s make-up classes. I was supposed to be there a week earlier, but had to cancel and this way it luckily all worked out ➳ Watching falling stars by the sea. There was supposed to be a meteor shower and yes, we did see a few falling stars! ➳ On the 14th of april I turned 24 and although it was probably the saddest birthday ever, I did get a very great gift from my boyfriend. A Fleetwood Mac album on vinyl that was still missing from our collection :)

Here’s a song I’ve been obsessed with (well, besides the songs by Fleetwood Mac of course… but I probably already talk too much about them already, hehe)

Lana Del Rey – West Coast
Give it a few times, you’ll probably have to warm up to it, at least I had to (and no, you’re not crazy, the video is repeating itself).

Hope you’re all well xx

Posted in daily musings, Instagr.am, lana del slay | 19 Comments


Chatter about the sun, school & Banks

Hi everybody! How are you? The weather is SO nice over here, I’m in a real summery mood (yes, I do know it’s technically spring, but whatevs). Today I jumped on my bike, did some grocery shopping and bought me some tulips. It’s so nice to see everything turning green again. Gosh, I forgot how much the sun can do for your productivity level and overall ~emotional~ state.

A new course starts this week (today I handed in my essay from the previous one… let’s just say it was a short night last night… haha) and that means I’ll have to go to Amsterdam a shocking two times a week. I KNOW RIGHT?! Puh, don’t know if I’m going to be able to handle that! Although I must confess the prospect of having a class on friday till 5PM doesn’t really excite me, but I’ll manage ;)

It’s my last course and that also means the study year is soon coming to an end! Wow! After I finish my thesis I’m officially DONE with being a student. I’ll have to write it first of course… ahem. Luckily I received some good news today. Last week I went to visit the archives of the ministry of foreign affairs in The Hague and today I got the green light to access some documents I really want to use. So let’s do this! It is ON like Donkey Kong! And although I never know how and when I’ll blog, I do want to give you a heads up in case I do disappear for a month. It’s THE THESIS.

Last, but certainly not least, I wanted to share a “new” music find: BANKS. Perfect music for these (almost) summery days.


Here is a cover she did from the Aaliyah song “Are You That Somebody”^. And here’s a link to one of her own songs Waiting Game.

Hope you’re well, have a nice week! x

Posted in daily musings, tunes, university | 14 Comments


The Veronica Mars film: opium for the fans

Hello, this is me, reporting back from chipmunk central. My other two wisdom teeth have been removed and I now slightly resemble the chipmunk you would probably leave at the petstore because her other chipmunk friends are way cuter (seriously, just one huge -left- cheek, that’s just plain weird) and probably a lot less high-maintenance. Long story short: I’ve had way too much time on my hands. From watching the cooking channel (surprisingly less fun when you’re forcefeeding yourself through a straw) and binge watching three seasons of Friends, to getting a lot of grand stars in Mario Galaxy (little bit of advice: keep your friends close, but your friends with a Wii even closer). Also seen on that big black box right in front of the couch? THE NEW VERONICA MARS FILM. (had to be in caps) Are you ready for my very (not so much) in-depth review?

Don’t read this if you are still planning on watching it! SPOILERS AHEAD!

(more…)

Posted in cinema, daily musings, obsession, veronica mars | 4 Comments


Things I’ve been loving, picture edition

Our fun and summery weekend in Zeeland and Ghent last week ♥ Seeing my family again and having dinner at Kim’s. ♥ Wearing summershoes and rolling up the ends of my jeans (finally!) ♥ Spending my life with my best friend ♥

Our “new” heater. ♥ A lot of work went into this one! It was originally a very bright orange and we spraypainted it ivory. A friend of ours also installed a LED light in it, so in the evening you can actually turn it on and see a yellow or purple light behind the round glass. I love it! It’s purely for decorating purposes, but I think it really adds something to our living room.

Our new tv, a housewarming/birthday gift from my dad. Quite the surprise! Also: pretty flowers (such a shame they only last a couple of days).

The only time I buy a magazine? If it has the title De Groene Amsterdammer on it’s cover or when I’m on vacation. It’s not really in my weekly budget. Our weekend to Zeeland felt like a vacation (it technically was), so I allowed myself to buy one. I’m really into interior design lately and I loved perusing this. So much inspiration! Maybe I should buy it more often.

Once a year I treat myself to new skin stuff. It costs a fortune, but I love using it everyday. It’s well worth it’s money I think! I’m also trying out a new moisturiser by Clinique. I really liked using their yellow one (don’t know what it’s called?), but this one has SPF in it. Big plus! And the nail polish? I’m apparently late to the party, because everybody already knows it’s fantastic. It’s the perfect colour and it makes it look like you’ve just had a manicure. I’ve been wearing it for 4 days and it still hasn’t chipped! Thanks Anne for recommending it to me! (it’s Bubble Bath by O.P.I.).

This album by Buckingham Nicks (are you getting sick of my Stevie Nicks talk yet?!). I’m seriously obsessed. It’s probably not everybody’s cup of tea, but if you want you can take a listen to it. In case you’ve missed it: I’ve embedded the youtube file below the above picture. My favourites: Frozen Love, Crystal and Races are run.

Have a great week! ♥

Posted in daily musings, homedecor, obsession, stupid pictures, travel, tunes | 13 Comments