Category Archives: daily musings

Sverige (del två) – Stockholm! (met tips)

Jaaa, deel twee van de dagboekpost over onze vakantie in Zweden! Dit keer over onze drie dagen in een appartementje in de hoofdstad. Aan het eind van onze week in Rydaholm liepen we op zaterdagmiddag, na een treinreis van ongeveer drie uur, vanaf het station richting één van de hippere wijken van Stockholm, Södermalm, waar “ons” appartement te vinden was. Even de sleutel ophalen en toen mochten we naar binnen. We waren niet teleurgesteld! Het was perfect en precies wat we zochten.

Ik heb deze post opgedeeld in verschillende categorieën. Dat leek me wel handig voor het geval je zelf nog eens naar Stockholm wilt en je op zoek bent naar tips! Let wel, toen wij er waren was het rond de dertig graden. In de winter heb je daarom waarschijnlijk niet zo heel veel aan mijn “doe” tips. Maar plaatjes kijken is sowieso leuk, toch?

(wederom een waarschuwing: veel foto’s! Een stuk of 50! Ja, ik ben echt zo’n type die later op vakantie gaat en dan haar kleinkinderen bij thuiskomst naar zo’n vreselijk lange diashow laat kijken #sorrynotsorry)

(more…)

Posted in daily musings, nederlands, photography, sweden, travel | 19 Comments


Gezever op de zondag (over bloggen enzo)

Nee, hier volgt geen overpeinzing in de zin van “ik heb vakantie gehad en heb eindelijk heeeel hard na kunnen denken wat alles voor mij beteeeeeekend en omg, ik ben zo diep en nu gaat er zus en zo gebeuren”. Wel wil ik even een kort berichtje achterlaten met een verhaaltje. Ik zat (zit eigenlijk) op de bank en bedacht me: oja, ik moet eens even gaan kijken of m’n blog nog leeft. Gooide wat spam weg (300 berichtjes, hallllooo, kan het even), bladerde wat door mijn voorpagina (wie doet dit nog meer? Kijken of alles er nog steeds mooi uitziet enzo? En dan denken, oh wat leuk! nee, alleen ik? ok), verbaasde me weer eens over het fenomeen “blog” en opeens viel er een soort van denkbeeldig kwartje.

De laatste tijd krijg ik af en toe een berichtje met ongeveer dezelfde strekking: “wat is jouw leven leuk en mooi en perfect en ik ben eigenlijk wel een beetje jaloers”. Als je jouw berichtje hierin herkent, voel je dan niet rot of opgelaten of aangesproken ofzo, want dat is niet mijn bedoeling! Zulke berichtjes zou ik namelijk ook best kunnen achterlaten bij een ander, maar omdat ik super slecht ben in reacties achterlaten komt dat er eigenlijk nooit van, haha. Ik denk dat heel veel mensen zich er eigenlijk wel in beetje herkennen. Bijna iedereen heeft toch wel eens na het doorbladeren van een instagramfeed of blog gedacht: WAUW, wat mooi en wat is zijn of haar leven leuk, ik wil dit ook! Daar is ook helemaal niets mis mee denk ik, want vaak kun je er ook een heleboel positieve inspiratie uithalen. Helaas krijgt het soms ook wel eens een negatieve wending (bij mij althans) en dan ben ik een beetje jaloers en vind ik m’n eigen leven opeens helemaal niet zo leuk meer. Nee? Weer alleen ik?

Nouja, dat is verder ook eigenlijk niet het punt wat ik wil maken. Iedereen weet natuurlijk wel dat (veel) mensen  vooral de leuke en mooie dingen op internet zetten en dat zelfs de meest fabulous blogger ook gewoon suffe dingen moet doen (zoals je oren wassen enzo, vind ik echt suf namelijk, maarja he). En dat mijn leven niet perfect is, dat lijkt me ook nogal overbodig om te melden. De strekking van dit stuk is dan ook absoluut NIET “mijn leven is inderdaad geweeeeeeldig, maar niet getreurd onwetende mensjes, jullie leven kan ook geweldig zijn!”. Nogmaals, dat is niet mijn boodschap. Waar ik het wel over wil hebben, is dat ik mezelf begon af te vragen waarom ik daar nou eigenlijk aan mee deed. Je kunt misschien denken: jeetje mens, waar maak jij je toch allemaal druk om? Maar ik vind dat met zelfreflectie helemaal niets mis is en dat doe ik op alle vlakken van mijn leven, dus daar hoort dit ook gewoon bij.

Waarom doe ik er aan mee? Waarom blog ik/documenteer ik zoveel? Simpel. Omdat ik het a) leuk vind en er b) heel veel voor mezelf uit haal. Als ik er over nadenk zorgen mijn blog en plezier in fotograferen (dat gaat toch een beetje hand in hand) er voor dat ik extra opensta voor mooie dingen en kanten van het leven. Dat klinkt een beetje zweverig, maar het is heel simpel. Bijvoorbeeld: als ik ergens ben dan kijk ik om me heen, sta ik open voor nieuwe indrukken en ga ik op zoek naar mooie plaatjes om te fotograferen. Kleurcombinaties, mooie mensen (in de breedste zin van het woord), nieuwe ervaringen… Dit gaat inmiddels eigenlijk onbewust. Zo zie ik een heleboel moois, wat ik dan vervolgens vastleg of niet (want soms dan heb ik geen zin om een foto te maken of ben ik m’n camera vergeten). Maar gezien heb ik het dan in ieder geval wel. Dit vervolgens in een blogpost fabriceren vind ik echt héél erg leuk. Zo heb ik voor mezelf een naslagwerk en vaak reageren mensen met tips voor nog meer mooie dingen. Dat vind ik echt zo gaaf!

Zie ik dit alleen omdat ik blog en fotografeer? Nee, natuurlijk niet, want er zijn vast nog veel meer mensen die dit allemaal ervaren, maar het niet vastleggen. Toch is het in mijn geval wel zo dat ik er op deze manier bewuster mee bezig ben en er wat langer bij stil sta. Ik deel de mooie kanten van mijn leven, NIET om op te scheppen of om een onecht beeld te creëren (want het is immers gewoon allemaal echt), maar omdat ik juist de mooie kanten graag wil vastleggen en wil delen/uitwisselen.

Als ik dan ook één boodschap mee mag geven, dan is dat op dit moment: sta open voor alle mooie dingen in je leven. Daarmee wil ik niet zeggen dat je je af moet sluiten voor de nare of slechte kanten, want die horen er helaas nou eenmaal ook bij, maar wel dat het leven an sich heel veel mooie kanten heeft. En dat je die, als je daar voor openstaat, ook echt gaat zien en ervaren. Worden daarmee de minder leuke kanten van je leven minder vervelend? Ik denk het niet (weet het eigenlijk wel zeker, want dat er iemand dood is blijft gewoon super k..), maar het maakt de rest allicht een stukje leuker. En bovendien is er met die mindere kanten ook niets mis. De 100happydays challenge vind ik bijvoorbeeld een leuk idee om de positieve kanten van je leven te benadrukken, maar soms heb ik ook wel eens een rotdag en dan denk ik: laat me lekker. Dan heb ik geen zin om geforceerd aan iets leuks te gaan zitten denken of geforceerd iets moois te gaan zoeken. En dat is ook helemaal prima. Maar de rest van de tijd ben ik me graag bewust van alle mooie dingen! Een dagboek (online of offline) kan je daarbij zeker helpen als je dit proces wat bewuster in gang wilt zetten.

Tot slot wil ik nog even deze documentaire van Derren Brown met jullie delen, The Secret Of Luck (klik voor de link naar de docu). Derren is een Britse illusionist die theatershows doet, maar ook documentaires maakt enzovoorts. Normaal niet mijn ding, maar Derren is anders, want hij komt er openlijk voor uit dat alles wat hij doet bestaat uit mind-tricks. In bovenstaande aflevering gaat hij naar een dorpje en laat hij een gerucht ontstaan over een standbeeld in het dorp dat geluk zou brengen als je het aanraakt. Wat er vervolgens in het dorp gebeurd is heel erg bijzonder! Sowieso zijn al zijn shows echt aanraders als je van dit genre houdt! Apocalyps bijvoorbeeld, wauw…

Fijne zondag! En bedankt voor al jullie leuke reacties op mijn post over Zweden :)

Liefs,
Ash

PS enkele laatste toevoegingen: ik geloof niet in het principe dat je nare dingen aantrekt en dat het dus je eigen schuld zou zijn als je iets naars overkomt. het leven is maakbaar, maar tot op zekere hoogte. ook is het niet mijn bedoeling om tegen mensen met een depressie te zeggen: kijk gewoon eens naar de mooie kanten joh. Zo simpel zijn die dingen immers niet. wilde ik nog even gezegd hebben, voor het geval er discussie over zou ontstaan :)

Posted in blah blah, daily musings, dramaqueen | 17 Comments


Sverige (del ett)

Drie lange broeken nam ik mee en ik heb er geen eentje gedragen tijdens onze vakantie in Zweden. Niet tijdens onze week in Rydaholm en ook niet toen we drie dagen in Stockholm waren. Wie had dat gedacht? Ik niet! Anderhalve week hadden we schitterend weer (afgezien van heeeel soms een kort buitje) en konden we daarom grotendeels buiten doorbrengen, met toch wel als hoogtepunt onze duik vanaf Langholmen met uitzicht op Stockholm. Het was 33 graden die dag, dus geloof me als ik zeg dat een duik in het water nog nooit zo goed heeft gevoeld! ;) Sowieso was het echt een topvakantie, misschien wel de leukste tot nu toe! Zucht, ik heb nu al weer heimwee.

Hier deel één van mijn Zweden dagboek, over de week die we samen met Joost z’n familie doorbrachten in een heel schattig houten huisje in Småland, het zuiden van Zweden. Het zijn erg veel foto’s, dus je bent bij deze gewaarschuwd! :)

(more…)

Posted in daily musings, Instagr.am, photography, sweden, travel | 36 Comments


Een juli megapost (brace yo selves)

Hoi allemaal! Het is wéér gebeurd: ik ben al meerdere keren op dat punt gekomen waarop ik zoveel te vertellen had, dat ik niet meer wist waar ik moest beginnen. Met als gevolg dat ik hier al meer dan drie weken niets heb achtergelaten. Eehhh, ja. Je zou toch denken dat het na al die jaren niet meer zo lastig moet zijn om te bloggen. Wel dus. Waar moet ik beginnen? Goed, eerst met wat fotootjes en een filmpje dan maar.

Ik heb het allemaal even achter een “read more” tag geplaatst, want dit wordt een lange post…

(more…)

Posted in books, daily musings, stupid pictures, tunes | 30 Comments


Joris, foto’s en de rest

Hoi. Ik moet echt betere titels gaan verzinnen. Maar hier dus een soort van weekoverzicht/van alles en nog wat berichtje.

♥ Afgelopen week tikten we een oude radio op de kop bij de kringloopwinkel. Wat een geluk, want we zochten er al een tijdje één! Hij moet even opwarmen, maar daarna komt er prima geluid uit. Part of the charm! ;) ♥ Ook kocht ik een hele stapel boeken bij de kringloop. Vijftig cent per stuk… daar kun je ze niet voor laten staan. Ik weet in ieder geval wat ik ga lezen deze zomer. Ook leende ik “An Abundance of Katherines” van mijn zusje. ♥ Ik had nog een gratis treinkaartje, dus besloten Joost en ik een dagje naar Amsterdam te gaan. Bij de Bagels & Beans probeerden we dan EINDELIJK een tarwegrasshot. Ik was erg benieuwd. Getverdemme! Nee, niets voor mij. Joost wel, maar die lust alles ;) ♥ Een hoekje in onze slaapkamer. Tja, ik maak nou eenmaal overal foto’s van. ♥

(more…)

Posted in daily musings, stupid pictures, tunes | 17 Comments


Zeeland

Afgelopen weekend heb ik samen met mijn moeder en mijn vriend een weekendje bij mijn familie in Zeeland doorgebracht. Het was zo fijn om iedereen weer even te zien (en dan niet met een stomme reden zoals de afgelopen keer). We hadden stralend weer en het voelde echt als een mini-vakantie. Soms verbaas ik me er eigenlijk over hoe goed je op vakantie kunt in eigen land en dat er nog zoveel mooie plekjes zijn die ik nog niet heb gezien. Toegegeven: Breskens ken ik op mijn duimpje, daar kom ik al zo lang. Dat voelt bijna als thuiskomen. Gelukkig is het nét anders genoeg om me er toch nog op vakantie te wanen. Hier wat foto’s van het afgelopen weekend.

De trap richting het Eerste Strange (het strand).

Iedere lunch is natuurlijk zo uitgebreid mogelijk, laat dat maar aan mijn oma over. Hmmm!

Het kastje in onze slaapkamer met daarop mijn nieuwe toilettas. Gekregen van mijn moeder (meegenomen als souvenir van Tenerife) en heel blij mee, want álles past er in.

This is where I leave you . Tussendoor lekker veel lezen in het zonnetje, dus deze is uit! Het las lekker weg en ik kan het zeker aanraden. Ik kwam er op na het zien van de filmtrailer en besloot dat ik eerst het boek wilde lezen.

Welterusten!

De piano in de woonkamer. Verder dan de standaard deuntjes kom ik helaas niet… haha.

Verse aardbeien uit de tuin, besjes van kennissen van mijn opa en oma (die eerst heeeeel veel suiker nodig hebben, want ze zijn zuur joh!) en de thee die ik het afgelopen weekend heb ontdekt en heel veel heb gedronken. Ik had ontzettend veel last van m’n keel en had ergens gelezen dat gember en citroen verzachtend zouden werken. Weet nog steeds niet of het nou geholpen heeft, maareh, lekker is het wel. Gekocht bij de Etos.

De andere weg naar het strand.

Even poseren. Ughhhh vermoeiend he, met zo’n amateurfotografe op stap!

We hebben hier in Den Helder natuurlijk ook een strand, maar deze voelt toch echt anders! Vooral de strandhuisjes maken het plaatje compleet.

Zondagavond zijn we weer naar huis gereden. Gelukkig hebben we nog een stukje Zeeland meegekregen: verse laurier uit de tuin van opa en oma :)

Posted in daily musings, nederlands, stupid pictures, travel | 10 Comments


Snapshots
Listening to music on our balcony ♥ Paying a visit to the Greenbox museum ♥ Picking flowers on long evening walks ♥ The first barbecue of the year ♥ “wait, let me fix my hair first” ♥ Leeren is leven, kennis is macht (learning is living, knowledge is power) ♥ coffee coffee coffee ♥ “wow that is one big door, let’s pose in front of it” ♥ Little nooks in our home ♥ Ultraviolence ON REPEAT. Love the clip for Shades of Cool.

Posted in daily musings, stupid pictures | 2 Comments


Een blogje in het Nederlands

♥ Het tulpenseizoen is helaas voorbij (zo jammer, dat zijn echt mijn lievelingsbloemen), dus nam ik eens andere mee bij de bloemenzaak. ♥ Eindelijk kreeg ik m’n boek binnen! Besteld via bookdepository, werkt top (nee, krijg er niet voor betaald, haha). Moet er nog in beginnen, dus geen idee of het een goed boek is. ♥ Heb ik een mooie camera, gebruik ik eigenlijk vooral mijn telefoon… stiekem wel zonde! Dus pakte ik hem weer eens uit de kast de afgelopen week. Helaas heb ik geen model tot mijn beschikking, dus dan maar even mezelf voor de lens gezet. Best lastig, want de batterij van mijn afstandsbediening was leeg… maar het is gelukt! Al kijk ik wel een beetje boos. Was ik niet hoor! ♥ Een vriendinnetje van mij was van de week jarig en dus maakte ik voor haar een schilderijtje! Ze gaan over een maandje trouwen en het leek me wel toepasselijk. Ze was er gelukkig blij mee, ik vind het altijd nog wel erg spannend om iets te geven wat ik zelf heb gemaakt (al kreeg ze er ook een “echt” cadeautje bij natuurlijk! :)) ♥

Hoi allemaal! Ja, je leest het goed, hier weer eens een Nederlandse update. Na ruim twee jaar in het Engels te hebben geblogd, leek het me leuk om eens te kijken hoe het ook alweer in het Nederlands ging. Heel veel anderstalige lezers heb ik vermoedelijk toch niet (veruit de meeste reacties die ik van jullie ontvang zijn in het Nederlands) en anders is er gelukkig zoiets als google translate.

Toentertijd (toen ik net terug kwam uit Zweden, twee jaar geleden alweer) ben ik hier in het Engels gaan bloggen, voornamelijk om mijn Engels een beetje op peil te houden en wat meer te oefenen. Ik vind en vond dat ook echt heel leuk! Op de een of andere manier zijn mijn stukjes leuker in het Engels (althans, dat denk ik dan, haha!) en klink ik in het Nederlands toch vaak als een saaie sok… (alleen deze laatste zin al, dat klinkt toch gewoon al SUF?!). Op de een of andere manier hoor ik mezelf dit dan allemaal zeggen in mijn Noord-Hollandse accent en ehm, gurl, it ain’t pretty. Misschien ga ik daarom ook wel gewoon door in het Engels, ik weet het nog niet. Voor vandaag echter een oer-Hollandse update! Want, WAAROM NIET? Laat me weten of het een beetje te lezen was!

Inmiddels heb ik al officieel vakantie! Ja, werkend Nederland, deze studente kan al elke ochtend uitslapen tot een uur of negen, zo’n tien afleveringen van Gilmore Girls achter elkaar kijken, gemiddeld vijftien minuten per dag naar haar neusporiën staren in de spiegel, ijsjes eten, mee “zingen” met Stevie Nicks (een octaaf hoger) en waterverf aan haar handen smeren in plaats van op het papier. In theorie natuurlijk. Maar ja, wat doe je er aan? Mijn studiepunten voor dit jaar zijn nou eenmaal allemaal binnen, het enige dat mij nog rest is het schrijven van mijn master-scriptie, en daar kan/ga ik pas na de vakantie mee aan de slag. Tijd voor leuke dingen dus! Eigenlijk heb ik me nog geen dag verveeld (die poriën heb ik nog niet bekeken) en eerlijk gezegd was ik er na de afgelopen tijd ook best wel aan toe. Gewoon even helemaal niets om me druk over te moeten maken. Dat is vakantie, toch?

Leuk: Ik heb eindelijk de nieuwste film van Wes Anderson gezien: The Grand Budapest Hotel. Ik vond ‘m echt heel erg leuk en zeker een aanrader! Beter dan Moonrise Kingdom. Dus gaat ‘m zien! ♥ Ook nog steeds verdrietig dat The Office is afgelopen? Probeer dan eens Parks and Recreation. Ik moest er even inkomen, maar nu ben ik helemaal Leslie Knope fan! Er zijn al zes seizoenen, dus genoeg om te kijken tot er weer nieuwe afleveringen worden gemaakt. ♥ Nog een andere verslaving: House of Cards. Wauw, wat is dat goed. We zijn nu nog maar bij aflevering zes (of zeven?) en het wordt eigenlijk steeds spannender! Ik probeer op internet alle spoilers te vermijden, dat is nog niet makkelijk, haha. ♥ Wist je dat Jena Malone ook zingt? Nee, ik dus ook niet, totdat ik gisteren een filmpje van haar bandje ontdekte. Deze clip is heel erg 90′s Drew Barrymore, LOVE IT.. Oja, niet op het werk bekijken, want ze is een beetje naakt. ♥ Dat ik eind juli een weekje naar Zweden ga. Heel heel heeeeeel erg veel zin in! ♥ De vlogs die Kim en ik naar elkaar stuurden. Die van mij is niet echt geschikt voor het publiek (alleen al vanwege het melige muziekje wat ik er onder had gezet, mijn edit programma werkte niet echt mee en uiteindelijk heb ik het maar zo snel mogelijk opgeslagen voordat ik weer opnieuw moest beginnen), maar het was wel heel leuk om mijn dag te filmen! Hier wel een still :) ♥ Het mooie weer van de afgelopen dagen en dat we daardoor vaak op ons balkon kunnen zitten. ♥ Dat mijn vriend komend semester in IJsland gaat studeren. Natuurlijk is het niet zo leuk dat hij dan een paar maanden weg is, MAAR, ik ga uiteraard op bezoek! ♥

En nu als afsluiter, zoals altijd, natuurlijk een muziekje.

Muziek

Bijna iedere dag ontdek ik nieuwe muziek van Fleetwood Mac. Ja, ja, ik weet het, ik ben geobsedeerd en het is inmiddels een tikkeltje gênant. Ik kan er niets aan doen. Maar geef toe, dit is toch gewoon heel mooi? Voor mijn verjaardag kreeg ik van een vriendinnetje een boekje met informatie over alle liedjes van Fleetwood Mac. De man die het heeft geschreven is af en toe een beetje gemeen over Stevie Nicks (tssss, al kan ik er af en toe best om lachen), maar verder is het een leuk boekje met grappige weetjes. Sindsdien ga ik ook op internet vaak nog op zoek naar de betekenis achter de muziek. Het verhaal achter dit nummer? Het is niet zeker, maar er zijn wel theorieën. Deze verklaring vind ik zelf heel mooi, en als je het nummer hoort ook heel toepasselijk. Die emotie die er in zit (suffe sok alert!), tjah, dat is waarom ik een beetje verliefd ben op Stevie.

Liefs,
Ash

GOT NOTHING OF THIS ALL? I’m sorry, I decided to write a blogpost in my native language today. I think you’re going to need google translate with this. Here you go!

Posted in blah blah, daily musings, nederlands | 10 Comments
A life update

Hi everyone. It’s been a while, right? Well, sometimes life throws curve balls at you and all you can do is go with it and try not to panic. It feels weird writing about it here and frankly I don’t really want to, but not mentioning it at all feels wrong, especially considering the impact it has on my life and my loved ones. About three weeks ago my “stepfather” passed away (I’m using air quotes because I strongly dislike the word, I guess I watched Cinderella too many times when I was younger). It did not come as a “surprise”, considering he had been sick for a little while, but it was a terrible shock nonetheless. He was a great loving man and made my mom very very happy.

I don’t really feel comfortable sharing more about it. Somehow everything I type doesn’t do any justice to the pain and confusion that we are all experiencing right now. That, and the fact that I can’t type a single sentence about this all without bawling my eyes out, makes me think I’d rather do this whole grieving thing in private. I hope you understand.


A Trabant, complete with GDR sticker on the back window, couldn’t resist taking a picture ➳ A drawing I did for my sister. ➳ Beautiful yellow tulips. Can’t get over how beautiful (and standing up straight!) they are. ➳ Boyfriend while going for an ice-cream at Koningsdag.

Strangely enough, life goes on and there is nothing you can do about it (although it does feel like EVERYTHING has changed). I try to distract myself with taking pictures, painting and listening to A LOT of Fleetwood Mac (of course I also spend a lot of time with my mom… don’t worry, we are taking good care of her).

In one of my last posts I mentioned my thesis and how that was going to keep me from all the fun stuff the upcoming months. Well, with everything that has happened, I have decided to postpone my thesis writing and instead focus on getting my last regular 6 ECST of my masters this semester. The thesis will have to wait, I’ll probably get to that in september/october.


The sun was going down and somehow it painted our entire living room pink ➳ Last week I was a “model” for one of Malou’s make-up classes. I was supposed to be there a week earlier, but had to cancel and this way it luckily all worked out ➳ Watching falling stars by the sea. There was supposed to be a meteor shower and yes, we did see a few falling stars! ➳ On the 14th of april I turned 24 and although it was probably the saddest birthday ever, I did get a very great gift from my boyfriend. A Fleetwood Mac album on vinyl that was still missing from our collection :)

Here’s a song I’ve been obsessed with (well, besides the songs by Fleetwood Mac of course… but I probably already talk too much about them already, hehe)

Lana Del Rey – West Coast
Give it a few times, you’ll probably have to warm up to it, at least I had to (and no, you’re not crazy, the video is repeating itself).

Hope you’re all well xx

Posted in daily musings, Instagr.am, lana del slay | 19 Comments