Week 48

Is het je ooit al eens opgevallen dat wanneer je tijdens het wandelen opeens stilstaat en omhoog kijkt, het lijkt alsof de wolken met hoge snelheid van je afdrijven? Misschien is er een minimum aan snelheid of aan kilometers dat je eerst gemaakt moet hebben voordat deze optische illusie zich aan je ontvouwt, maar tot nu toe ken ik niemand die het niet heeft gezien. Ik ken de wetenschap er achter trouwens niet; ik heb geen idee waarom het zo werkt. Maar je moet er maar eens op letten. Zeker de eerste keer voelt het alsof er iets bijzonders gebeurt. Een keer diep ademhalen, even focussen op iets op de voorgrond en je staat weer terug op aarde.

Ik weet niet zo goed waarom ik daar opeens aan moest denken. Het is overigens ook niet mijn bedoeling om iedere week te beginnen met een stichtelijk woordje of een metafoor. Wie ben ik! Ik doe ook maar wat.

read more…

Hoi! Mijn naam is Ashley, dat daar is een foto van mij en dit is mijn dagboek. Het is een verzameling van foto’s, films, boeken, recepten, reizen en eigenlijk alles wat ik niet wil vergeten. Leuk dat je meeleest!

Op deze blog worden cookies gebruikt om er voor te zorgen dat je niet steeds opnieuw je gegevens hoeft in te vullen wanneer je een reactie achterlaat. Die cookies worden alleen opgeslagen als je dat zelf aanvinkt. Je kunt deze instellingen later altijd zelf aanpassen in je browser. Klik hier voor een link naar mijn privacybeleid.


all pictures/illustrations on this blog are mine (unless otherwise stated), please don’t use them without my permission, thank you!

Verder lezen?

 

 

Of scroll verder voor meer stukjes

Wat ik een jaar geleden deed op deze dag

Volgens mij is bijna iedereen het wel met mij eens als ik zeg dat het een gek jaar is geweest. Soms heb ik het gevoel dat mijn hoofd het nog niet helemaal kan bijbenen. Nog los van de hele pandemie zag mijn leven er vorig jaar op 19 november héél erg anders uit. Ik woonde net drie maanden in Zweden en was druk bezig met studeren. Dat kan ik me nu zo lastig voorstellen. Soms denk ik wel eens dat ik het heb gedroomd! Zo’n gek gevoel. Maar het is toch echt gebeurd. Gelukkig ben ik een stereotype millennial en ik heb dus genoeg fotografisch bewijs. Het leek me wel grappig om eens terug te kijken naar wat ik precies een jaar geleden deed op een dag.

Nu denk je misschien: maar Ash, het is 20 november vandaag. Dat klopt, maar op 20 november had ik maar twee foto’s gemaakt, haha. Dus ik kijk lekker terug op 19 november 2020:

08.16 – God morgon! Ik weet nog dat ik deze dag mijn rooster verkeerd had gelezen en dus eigenlijk een uur later op college moest zijn dan gedacht. Geen probleem, kon ik lekker rustig aan doen. Vanaf mijn bureaustoel, waar ik vaak ook mijn make-up deed en mijn ontbijt at, maakte ik deze foto. Gelukkig was het inmiddels wel licht.

read more…

Mijn favoriete youtube channels

Een tijdje geleden kreeg ik een comment van Niya met daarin de vraag of ik tips had voor fijne youtube channels. Ik kijk best vaak youtube, dus dat moet wel lukken! Nu weet ik natuurlijk niet of jullie de channels die ik volg net zo fijn gaan vinden als ik. Ze zijn best verschillend en ik kan me voorstellen dat er een paar tussen zitten waarvan anderen zich misschien heel hard afvragen wat er nou zo tof aan is (en die ik eigenlijk vooral leuk vind omdat ik ze al zo lang volg, zoals de vlog(mas) van Zoe Sugg).

Deze post is een aanvulling op mijn lijst van van vorig jaar (ik wilde geen dubbele noemen), dus mocht je nog meer tips willen dan kun je daar ook even kijken.

 

Cari woont samen met haar man in Seoul (Zuid-Korea) en neemt je in haar videos mee op avontuur. Ze verkent buurten in Seoul of andere steden in Korea en neemt je mee naar cafeetjes, musea en boekwinkels. Ook gaat ze vaak de natuur in om te wandelen, lezen of schrijven. Oh, en ze is een paar maanden geleden ook een fijn booktube kanaal begonnen (cari can read).

read more…

Week 47

Ergens vind ik het ironisch dat juist ik, madame controle, zoveel van de zee houd. De zee is onvoorspelbaar, soms grijs, soms een spiegel, soms ruig, met witte koppen en water dat tegen het land slaat. Als we ‘s avonds langs de zee lopen, dan vind ik het soms zelfs dreigend. Als we direct naar de overkant kijken, dan valt het wel mee. Op Texel branden lichtjes. Maar als je er dan langs kijkt, meer naar het Westen, dan is het een groot zwart gat. Toch trekt de zee. Als ik de zee hoor of ruik, dan voel ik me thuis.

read more…

DIY wand lambrisering (the easy way)

Onze (vorige) slaapkamer miste nog iets, maar ik kon er steeds niet echt de vinger op leggen wat het nou was. Ja, de muur achter het bed was nogal kaal, maar ik wilde graag dat het een rustige kamer zou blijven en allerlei dingen aan de muur leek me geen goede oplossing. Daarnaast leek het me ook wat saai om de muur “gewoon” te verven. Toen ik op zoek ging naar hoofdeindes voor het bed (lange leve Pinterest), zag ik foto’s die me uiteindelijk het idee gaven om met hout op de muur te gaan werken. Misschien was dat de oplossing?

Echte lambrisering klonk echter als een heleboel werk, dus bedachten we een tussenweg, waarvan we hoopten dat die ook een mooi resultaat op zou leveren. Een paar weken geleden gingen we aan de slag en wat het bleek: dit was eigenlijk zó makkelijk. Het resultaat dat we behaalden met minimale materialen was beter dan ik had verwacht en het heeft de ruimtes zo getransformeerd! Het leek me daarom tof om te laten zien hoe we het gedaan hebben. De foto’s van het proces maakte ik tijdens de eerste keer dat we dit probeerden. De tweede keer was het nog makkelijker en ging het nog veel sneller.

read more…

Vijf!

Als ik een kijkje neem in mijn archief dan zie ik dat ik de laatste “vijf” post in 2017 heb gepubliceerd. Is het echt zo lang geleden?! Wauw! Het is gek om te bedenken dat er een tijd was dat ik mezelf heel erg identificeerde met mijn blog en zelfs iedere dag een update plaatste. Zo begon het! Ik denk dat er niet maar één reden aan te wijzen is voor deze verandering trouwens. Mijn leven ziet er nu anders uit, maar we hebben immers nu ook allerlei social media, zoals Instagram, waar je makkelijk dingen kunt posten.

Hoe dan ook, ik vond het wel weer tijd om dit soort posts terug te brengen op ashleylynn.nl, want het is de ideale manier om zomaar vijf dingen van de afgelopen weken die ik leuk vond te delen. Met dit keer onder andere een recept voor de lekkerste cinnamonrolls én een muziektip!

read more…

Week 46

Vanochtend werd ik wakker in onze “nieuwe” slaapkamer. Het duurde even voordat ik doorhad waar ik was. Het licht valt hier anders naar binnen en de kamer is een stuk ruimer. Voordat we over waren gegaan was ik bang dat het hier minder geborgen zou voelen. Onze slaapkamer was mijn veilige haven, mijn plekje in huis waar ik echt tot rust kwam. Toen we vorig jaar introkken in het huis was het de eerste ruimte die we hebben opgeknapt en dat kamertje voelde meteen als thuis. Gelukkig hebben we van deze kamer ook echt iets fijns kunnen maken. Herkennen jullie dat, dat een sfeer in een ruimte zo belangrijk is voor je? Ik vind dat zeker in een slaapkamer heel belangrijk. Misschien heb ik het wel een beetje extreem hoor, want als er nu dan bijvoorbeeld ergens een knalrood boek in m’n ooghoek zou staan, dan kan ik daar echt slecht tegen, haha.

read more…

Dagboek 5 november 2020

Hi lieve lezers,

Hoe gaat het met jullie? Houden jullie ook gespannen het nieuws in de gaten? Ik probeer het maximaal twee keer per dag te bekijken, maar vind het toch lastig om twitter te vermijden. Gisteravond zaten Tara en ik met z’n tweeën (!) in de bioscoop bij de film The Craft Legacy om onszelf een beetje af te leiden, haha. Werkte goed! En op zich ziet de uitslag er nu goed uit (al ligt het er natuurlijk aan, aan wie je het vraagt). Of de uitslag ook echt erkend zal gaan worden is me niet duidelijk. Laten we hopen dat het op z’n minst allemaal geweldloos gaat.

Goed, genoeg over de verkiezingen. Op dit moment zit ik lekker op bed in m’n trui en een yogalegging en heb ik tijdens het schrijven Gilmore Girls aan staan. Ik kom net terug van therapie en daarna probeer ik altijd een beetje extra lief voor mezelf te zijn. Meestal heb ik op de vrijdag een therapie-sessie, dus het voelt voor mij nu alsof het weekend gaat beginnen. Maar nee, we hebben morgen nog een (week)dag! Stiekem wel fijn, ook al lijken op dit moment bijna al mijn dagen op elkaar.

read more…

Een lijstje met 10 tips voor een fijne herfst

Nu de herfst dan toch echt in volle gang is en ook de volgende lockdown een soort van is begonnen, kan het soms moeilijk zijn om er optimistisch in te staan. Natuurlijk, je jaarlijkse Christmas playlist doet een heleboel, maar om nou alvast drie maanden in de kerststemming te zijn..? Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik probeer dat toch voor eind november te bewaren.

Thuisblijven is een heel klein offer om te maken en we moeten er natuurlijk niet teveel over zeuren, maar stiekem kan het fijn zijn om weer even op een rijtje te zien wat er zo leuk is aan de herfst en dat er dingen zijn die je nog wél normaal kunt doen. Alles voelt anders (zelfs een supermarktbezoek is nu vreemd) en wat is het dan heerlijk om te zien dat er ook dingen zijn die niet zijn veranderd. Geen baanbrekende spannende dingen, maar super normale ontspannende dingen. Dit lijstje schrijf ik voor mezelf en ik hoop dat het jou misschien ook een beetje kan helpen om uit te zien naar de donkere dagen (de letterlijke dan he, de figuurlijke zijn en blijven gewoon super poep).

read more…