Please Book Lovers United, don’t be mad at me for putting them on the ground

(A not so random selection from our bookshelf. Yes, I was totally judging these books by it’s covers – all for a pretty picture, right?)

A long long time ago, I used to read A LOT. And when I say A LOT, I really do mean a lot. It was my way of escaping from my boring everyday highschool life and creating my own exciting world. Curling up with a Harry Potter book and imagining I was right there, going to Hogwarts with Harry and Ron (most of the time I ignored Hermoine and replaced her with myself); I LOVED it. I guess we’ve all been there, right? No? (Am I crazy?)

But then I grew up and university started and life happened and suddenly I did not read as much as I was used to do. Sure, I plowed through all the boring university stuff and read a lot of interesting non-fiction, but just losing myself in a book only happened on very rare occasions. The last REAL book I read (a few weeks ago) was Norwegian Wood, which was so good and really made me realise how much I had missed it. (Reading, I mean. Not that particular Beatles song.)

Now that I have more time on my hands, one of my “sabbatical-year resolutions” is trying to read more. So, I went to the bookstore. Which almost backfired, because somehow I ended up with a few non-fiction books again (I’m a sucker for international affairs!). Luckily I did manage to buy something that will help me with my resolution as well. I just have one problem: I read really fast. Currently The Casual Vacancy by queen J.K. Rowling is laying on my bedside table, but I need to replace it soon. And because somehow I don’t think that just following Oprah’s list is the best way to go, I really wanted to ask you guys for some book-titles. So, let me know! What is your favorite book and why?

One of my absolute favorites is A Single Man. I loved the film (by Tom Ford) and when I read the book I was amazed at how an at first sight simple and short story can turn out to be such a beautiful and meaningful read. I definitely recommend it!

(Now, before you all go and suggest I’d try reading Fifty Shades of Grey: after reading this tumblr I think it will be absolutely impossible for me to read that book without snickering at every paragraph. To each it’s own of course, but it’s just not for me. I would love some other suggestions though! Please leave them in the comments!)

You might also like...

This entry was posted in books, daily musings. Bookmark the permalink.

33 Responses to Please Book Lovers United, don’t be mad at me for putting them on the ground

 1. Manon says:

  Ik heb net On The Road uit, die vond ik erg leuk om te lezen, nu naar de film! Ik weet niet of je ooit van Niccolo Ammaniti hebt gehoord maar die boeken vind ik allemaal erg mooi; ik haal je op, ik neem je mee en ik ben niet bang bijv. Oh en ‘de eenzaamheid van de priemgetallen (prachtig) en het boek van Sophie Dahl; ‘playing with the grown-ups’! :)

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  “De eenzaamheid van de priemgetallen” heb ik hier volgens mij nog in de kast staan, maar heb ik nog niet gelezen, stom, haha! Bedankt voor de tips! Kunnen er nooit genoeg zijn hoor! ;-)

  ReplyReply

  [Reply]

 2. Manon says:

  Sorry ik werd iets te enthousiast haha! 8-)

  ReplyReply

  [Reply]

 3. Elke says:

  The timetravelers wife is my alltime favourite! I recommend it to everyone I know :-)

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  I heard more people about that book, so I should definitely read that. I think I can borrow it from one of my friends :-) Thank you for leaving a comment!

  ReplyReply

  [Reply]

 4. Niya says:

  I really loved The White Tiger by Aravind Adiga, but you have to be into it, I guess. I also found Salman Rushdie’s Luka and the Fire of Life a real gem. You should definitely read the last one in English though, Salman Rushdie’s style is waisted on (Dutch) translations.

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  Thanks for the titles, I’ll definitely put them on my “to read” list :) The White Tiger sounds really interesting!

  ReplyReply

  [Reply]

 5. Jessica says:

  Eén van de mooiste boeken die ik afgelopen tijd las is “Een weeffout in onze sterren” van John Green.
  (die kan je ook in het Engels vinden)
  En mijn favoriete boek van 2011 was “De Boodschapper” van Markus Zusak.

  Ik herken me in alles was je zegt. Op de lagere school verslond ik boeken, soms zelfs 1 boek per dag.
  Maar eens ik op de middelbare school terecht kwam, verminderde dat drastisch en nam mijn leesplezier ook af.
  Nu zit ik op de hogeschool in mijn tweede jaar en probeer ik toch echt elke week een boek te lezen. En dat lukt. Maar vooral: ik geniet er echt ontzettend van om me terug te trekken met een heerlijk boek.

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  Oh wauw, elke week een boek? Ik weet niet of me dat nu nog zou lukken, maar ik zou het wel graag willen. Misschien moet ik dat ook maar eens gaan doen! Bedankt voor de boekentips, ik schrijf ze op m’n lijstje :)

  ReplyReply

  [Reply]

 6. Janet says:

  The Help van Kathryn Stockett is echt het beste boek wat ik dit jaar heb gelezen (dat ik het op het strand in Bali heb gelezen, werkt natuurlijk alleen in z’n voordeel). Het heeft verschillende verhaallijnen waarin alle hoofdpersonen hun visie vertolken. Af en toe echt lopen janken, daarna gelijk de film gezien maar vond het boek toch wel veel leuker!

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  O, ja, heel mooi boek inderdaad! Heb het deze zomer gelezen! Voor wie het nog niet gelezen heeft, Janet heeft gelijk, zeker doen! Dankjewel voor de tip! :)

  ReplyReply

  [Reply]

 7. Lin says:

  De droom van de leeuw door Arthur Japin

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  Dankjewel Lin, gaat ook op m’n lijstje! :) Tot volgende week! xx

  ReplyReply

  [Reply]

 8. Lara says:

  Wat dacht je van de boeken serie “Het spel der tronen” (Ookwel “Game off thrones” genoend). Vind ik echt heerlijk om te lezen! ;) X

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  Ik ga er eens naar kijken, bedankt voor de tip Lara! :)

  ReplyReply

  [Reply]

 9. Danique says:

  Norwegian Wood wil ik ook graag lezen. Om bij dezelfde schrijver te blijven is Kafka op het strand ook erg goed. Wel dik, maar heerlijk bizar. Ik lees nu Bridget Jones’s Diary voor de tachtigste keer, blijft ook heerlijk :)

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  Norwegian Wood is echt heel mooi! Ik ga “Kafka op het strand” eens opzoeken, bedankt voor de tip! :)

  ReplyReply

  [Reply]

 10. Marijn says:

  Voor een opgehipte versie van een klassiek verhaal zit je altijd goed met “The Stars’ Tennis Balls” van Stephen Fry, voor een schrijfstijl om bij weg te dromen a la Gabriel Garcia Marquez, maar met net iets minder op elkaar lijkende namen die onmogelijk uit elkaar kunnen worden gehouden, is “Het Lied van Leven en Dood” van Marcelo Figueras fantastisch (en het heeft genoeg pagina’s om je even bezig te houden). En toen ik eenmaal begon met het markeren van geweldige metaforen in “Special Topics in Calamity Physics” van Marisha Pessl kleurde toch al vrij snel mijn hele boek geel :)

  Verder ben ik van mening dat iedereen “The Secret History” van Donna Tart moet hebben gelezen (maar wie moest dat niet verplicht op de middelbare school?), is “De Eenzaamheid van Priemgetallen” prachtig en “The Power of One” van Bryce Courtenay misschien wel het mooiste boek dat ik ooit heb gelezen.

  ReplyReply

  [Reply]

 11. Katty says:

  Freedom en the Corrections van Jonathan Franzen zijn twee mooie boeken. Ik vind het moeilijk om precies te bedenken waarom, maar in Freedom zit een vader die graag vogels kijkt, in the Corrections een jongen die geobsedeerd is door zijn minderjarige leerlingen en misschien ook wel door zijn speciale bank. Beide boeken gaan over gezinnen en frictie en leven en, nouja, mooi!

  ReplyReply

  [Reply]

 12. Fran says:

  ‘The Perks of being a wallflower’, ‘Bonita Avenue’, maar stiekem kan ik ook echt enorm genieten van de boekenreeks ‘The Sisterhood of the traveling pants’. Echt hele fijne geniet boeken, zijn dat :)

  ReplyReply

  [Reply]

 13. Fora says:

  Huwelijk van Jeffrey Eugenides, de schrijver van The Virgin Suicides. Prachtig.

  ReplyReply

  [Reply]

 14. Loes says:

  Nachttrein naar Lissabon (van Pascal Mercier).

  Gewoon omdat het zo’n. mooi. boek. is. De personages komen zo tot leven dat het is alsof je ze bijna hoort praten en kan aanraken.

  ReplyReply

  [Reply]

 15. Lotte says:

  Ik krijg heel erg zin om te lezen hiervan, haha.

  – The catcher in the rye – J.D. Salinger (best oud, maar alsof het gisteren is geschreven)
  – The 100-jarige man die uit het raam klom en verdween (beetje absurd maar heel leuk en grappig)
  Oh en wat ook mijn favoriet blijft: Roald Dahl. Zijn verhalenbundel (Alle verhalen) is echt leuk. Zijn stijl maar dan voor volwassenen. Wel veel, maar korte verhalen kun je gelukkig afwisselen :)

  Leuke blogpost! (Ik vond je lijst met cheesy movies ook te gek)

  ReplyReply

  [Reply]

 16. Benthe says:

  Lolita!

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  Ben er in begonnen, maar werd na 200 pagina’s een beetje misselijk… Jammer, want vond het wel erg mooi geschreven! Misschien moet ik gewoon even doorzetten en me over de perverse beschrijvingen heen zetten :)

  ReplyReply

  [Reply]

 17. Sophie says:

  Alles van Jan van Loy! En Het bloed door onze aderen van Miquel Bulnes, en Clausewitz van Joost de Vries. En. En!

  ReplyReply

  [Reply]

 18. Mimi says:

  Ben, nadat ik overal positieve recensies tegenkwam, begonnen in de Mijn Strijd-reeks van Karl Ove Knausgard. Een Noor die zes boeken over… zichzelf heeft geschreven. Eerst dacht ik: wat moet daar nou interessant aan zijn? Je moet er op het begin ook even doorheen, maar dan ben je op een gegeven moment helemaal in z’n ban en wil je alleen maar lezen, lezen, lezen. Er zijn nu twee delen uit: Vader en Liefde. Het positieve ervan is dat er nog vier delen komen, dus je kunt daarna nog een tijdje vooruit! :-)
  En sowieso zijn er nog zoveel meer mooie boeken. Maar deze vond ik wel leuk om aan te raden aangezien hij uit Noorwegen komt, maar in Zweden woont, en dus ook veel over Zweden schrijft. Lijkt me voor jou zeker herkenbaar en ook een meerwaarde voor het lezen, ik wou dat ik in Scandinavië was geweest :)

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  Hi Mimi! Nou, het is toch nooit te laat? :) bedankt voor je tip! Ga er zeker eens naar kijken :)

  ReplyReply

  [Reply]

 19. nathalie says:

  Girl in translation (auteur ben ik even kwijt) en East of Eden (John Steinbeck). Als je wilt kun je ze van me lenen! Sommige van de boeken die hierboven worden aangeraden, heb ik trouwens ook in m’n boekenkast, dus als je ze wilt lenen, moet je het maar laten weten :)

  Ben benieuwd naar Norwegian Wood, mag ik die een keertje van je lenen?

  ReplyReply

  [Reply]

 20. sophie says:

  Hah, really recognize myself in this story. HP sucker as well and currently reading The Casual Vacancy. Ok so I have to dig deep (because I also recognize myself in the not reading to much now I’m at Uni). Last summer I read The Hunger Games (sounds like crap and movie sucks but I finished it in one day because I got hooked and loved it). I liked The Curious Incident of the Dog in the Night Time. I love books by Renate Dorrestein. The life of Pi I liked. I love love loved De Verborgen Geschiedenis. Loved it. Hmm currently can’t think of anymore and I’m always so sad to realise that there won’t be any more HP, and I don’t think I will ever find a book that will replace that love. So I have to keep re-reading ;).

  ReplyReply

  [Reply]

 21. Marieke says:

  ‘Zo gaan we niet met elkaar om’ – Renske Jonkman
  ‘Jij en ik en alles daartussen’ en ‘Kinderen van het ruige land’ – Auke Hulst
  ‘Extreem luid en ongelooflijk dichtbij’ – Jonathan Saffran Foer
  ‘Tachtig’ en ‘De wet van Sprengler’ – Jaap Scholten
  ‘Tonio’ – A. F. Th. van der Heijden
  alles van Philip Roth en Haruki Murakami (daar heb je al een begin mee gemaakt ;-))

  Veel leesplezier!

  ReplyReply

  [Reply]

 22. Marloes says:

  I read a lot of good comments about “The Summer I Turned Pretty” books. I can’t tell you what it’s about though because I haven’t read them myself, yet. Another great read: The Fault In Our Stars by John Green. And non-fiction: Half The Sky by Nicholas Kristof (http://www.halftheskymovement.org/pages/book).

  ReplyReply

  [Reply]

 23. Charlotte says:

  Wat ik een machtig mooi boek vind, is “Dit is alles” van Aidan Chambers. Het is wel nogal dik. En wat ik nu recent heb ontdekt, is “Extremely loud & incredibly close” van Jonathan Safran Foer, écht de moeite. En “The Hunger Games”. Heb je die al gelezen? Machtig goed & verslavend, en zelfs de film is goed :)

  ReplyReply

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *