Een blogje in het Nederlands

♥ Het tulpenseizoen is helaas voorbij (zo jammer, dat zijn echt mijn lievelingsbloemen), dus nam ik eens andere mee bij de bloemenzaak. ♥ Eindelijk kreeg ik m’n boek binnen! Besteld via bookdepository, werkt top (nee, krijg er niet voor betaald, haha). Moet er nog in beginnen, dus geen idee of het een goed boek is. ♥ Heb ik een mooie camera, gebruik ik eigenlijk vooral mijn telefoon… stiekem wel zonde! Dus pakte ik hem weer eens uit de kast de afgelopen week. Helaas heb ik geen model tot mijn beschikking, dus dan maar even mezelf voor de lens gezet. Best lastig, want de batterij van mijn afstandsbediening was leeg… maar het is gelukt! Al kijk ik wel een beetje boos. Was ik niet hoor! ♥ Een vriendinnetje van mij was van de week jarig en dus maakte ik voor haar een schilderijtje! Ze gaan over een maandje trouwen en het leek me wel toepasselijk. Ze was er gelukkig blij mee, ik vind het altijd nog wel erg spannend om iets te geven wat ik zelf heb gemaakt (al kreeg ze er ook een “echt” cadeautje bij natuurlijk! :)) ♥

Hoi allemaal! Ja, je leest het goed, hier weer eens een Nederlandse update. Na ruim twee jaar in het Engels te hebben geblogd, leek het me leuk om eens te kijken hoe het ook alweer in het Nederlands ging. Heel veel anderstalige lezers heb ik vermoedelijk toch niet (veruit de meeste reacties die ik van jullie ontvang zijn in het Nederlands) en anders is er gelukkig zoiets als google translate.

Toentertijd (toen ik net terug kwam uit Zweden, twee jaar geleden alweer) ben ik hier in het Engels gaan bloggen, voornamelijk om mijn Engels een beetje op peil te houden en wat meer te oefenen. Ik vind en vond dat ook echt heel leuk! Op de een of andere manier zijn mijn stukjes leuker in het Engels (althans, dat denk ik dan, haha!) en klink ik in het Nederlands toch vaak als een saaie sok… (alleen deze laatste zin al, dat klinkt toch gewoon al SUF?!). Op de een of andere manier hoor ik mezelf dit dan allemaal zeggen in mijn Noord-Hollandse accent en ehm, gurl, it ain’t pretty. Misschien ga ik daarom ook wel gewoon door in het Engels, ik weet het nog niet. Voor vandaag echter een oer-Hollandse update! Want, WAAROM NIET? Laat me weten of het een beetje te lezen was!

Inmiddels heb ik al officieel vakantie! Ja, werkend Nederland, deze studente kan al elke ochtend uitslapen tot een uur of negen, zo’n tien afleveringen van Gilmore Girls achter elkaar kijken, gemiddeld vijftien minuten per dag naar haar neusporiën staren in de spiegel, ijsjes eten, mee “zingen” met Stevie Nicks (een octaaf hoger) en waterverf aan haar handen smeren in plaats van op het papier. In theorie natuurlijk. Maar ja, wat doe je er aan? Mijn studiepunten voor dit jaar zijn nou eenmaal allemaal binnen, het enige dat mij nog rest is het schrijven van mijn master-scriptie, en daar kan/ga ik pas na de vakantie mee aan de slag. Tijd voor leuke dingen dus! Eigenlijk heb ik me nog geen dag verveeld (die poriën heb ik nog niet bekeken) en eerlijk gezegd was ik er na de afgelopen tijd ook best wel aan toe. Gewoon even helemaal niets om me druk over te moeten maken. Dat is vakantie, toch?

Leuk: Ik heb eindelijk de nieuwste film van Wes Anderson gezien: The Grand Budapest Hotel. Ik vond ‘m echt heel erg leuk en zeker een aanrader! Beter dan Moonrise Kingdom. Dus gaat ‘m zien! ♥ Ook nog steeds verdrietig dat The Office is afgelopen? Probeer dan eens Parks and Recreation. Ik moest er even inkomen, maar nu ben ik helemaal Leslie Knope fan! Er zijn al zes seizoenen, dus genoeg om te kijken tot er weer nieuwe afleveringen worden gemaakt. ♥ Nog een andere verslaving: House of Cards. Wauw, wat is dat goed. We zijn nu nog maar bij aflevering zes (of zeven?) en het wordt eigenlijk steeds spannender! Ik probeer op internet alle spoilers te vermijden, dat is nog niet makkelijk, haha. ♥ Wist je dat Jena Malone ook zingt? Nee, ik dus ook niet, totdat ik gisteren een filmpje van haar bandje ontdekte. Deze clip is heel erg 90’s Drew Barrymore, LOVE IT.. Oja, niet op het werk bekijken, want ze is een beetje naakt. ♥ Dat ik eind juli een weekje naar Zweden ga. Heel heel heeeeeel erg veel zin in! ♥ De vlogs die Kim en ik naar elkaar stuurden. Die van mij is niet echt geschikt voor het publiek (alleen al vanwege het melige muziekje wat ik er onder had gezet, mijn edit programma werkte niet echt mee en uiteindelijk heb ik het maar zo snel mogelijk opgeslagen voordat ik weer opnieuw moest beginnen), maar het was wel heel leuk om mijn dag te filmen! Hier wel een still :) ♥ Het mooie weer van de afgelopen dagen en dat we daardoor vaak op ons balkon kunnen zitten. ♥ Dat mijn vriend komend semester in IJsland gaat studeren. Natuurlijk is het niet zo leuk dat hij dan een paar maanden weg is, MAAR, ik ga uiteraard op bezoek! ♥

En nu als afsluiter, zoals altijd, natuurlijk een muziekje.

Muziek

Bijna iedere dag ontdek ik nieuwe muziek van Fleetwood Mac. Ja, ja, ik weet het, ik ben geobsedeerd en het is inmiddels een tikkeltje gênant. Ik kan er niets aan doen. Maar geef toe, dit is toch gewoon heel mooi? Voor mijn verjaardag kreeg ik van een vriendinnetje een boekje met informatie over alle liedjes van Fleetwood Mac. De man die het heeft geschreven is af en toe een beetje gemeen over Stevie Nicks (tssss, al kan ik er af en toe best om lachen), maar verder is het een leuk boekje met grappige weetjes. Sindsdien ga ik ook op internet vaak nog op zoek naar de betekenis achter de muziek. Het verhaal achter dit nummer? Het is niet zeker, maar er zijn wel theorieën. Deze verklaring vind ik zelf heel mooi, en als je het nummer hoort ook heel toepasselijk. Die emotie die er in zit (suffe sok alert!), tjah, dat is waarom ik een beetje verliefd ben op Stevie.

Liefs,
Ash

GOT NOTHING OF THIS ALL? I’m sorry, I decided to write a blogpost in my native language today. I think you’re going to need google translate with this. Here you go!

You might also like...

This entry was posted in blah blah, daily musings, nederlands. Bookmark the permalink.

10 Responses to Een blogje in het Nederlands

 1. Elise says:

  Wat leuk dat je in het Nederlands schrijft! Ik vind het helemaal niet suf :)

  ReplyReply

  [Reply]

 2. Suus says:

  Eens met Elise ^! Heel leuk, blogje waar ik blij van word. <3

  ReplyReply

  [Reply]

 3. Nanda says:

  Ik word altijd vrolijk van dit soort blogjes! Leuk om je eens in het nederlands te zien bloggen, leest ook prettig. :) Al vond ik het engelse ook goed te lezen, daar niet van.
  En tulpen kun je al niet meer krijgen he? Zo zonde, wilde nog graag een bos scoren, maar helaas.

  ReplyReply

  [Reply]

 4. reiny says:

  Fijn in het nederlands!

  ReplyReply

  [Reply]

 5. Jolien says:

  Nederlands is veel leuker!

  ReplyReply

  [Reply]

 6. Mirthe says:

  Ga alsjeblieft door met nederlandse artikelen schrijven het is ZOVEEL LEUKER! Ga door met je blog maar dan in het NEDERLANDS Ashley, het is ECHT VEEL VEEL VEEL LEUKER!

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  Haha, ik heb nog niets besloten, maar ik ben het aan het testen!! :)

  ReplyReply

  [Reply]

 7. Joyce says:

  Oeh ja Ash, ik vind je blogs in het Nederlands ook echt hartstikke leuk (als niet stiekem nóg leuker)! Niks sufs aan hoor! :)

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  Dankjewel Joyce! :)

  ReplyReply

  [Reply]

 8. Bente says:

  Haha wat een heerlijk gerakel! Ik ontdek pas net je blog maar het Nederlands klinkt helemaal niet als een suffe sok!

  ReplyReply

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *