Hoi allemaal! Het is wéér gebeurd: ik ben al meerdere keren op dat punt gekomen waarop ik zoveel te vertellen had, dat ik niet meer wist waar ik moest beginnen. Met als gevolg dat ik hier al meer dan drie weken niets heb achtergelaten. Eehhh, ja. Je zou toch denken dat het na al die jaren niet meer zo lastig moet zijn om te bloggen. Wel dus. Waar moet ik beginnen? Goed, eerst met wat fotootjes en een filmpje dan maar.

Ik heb het allemaal even achter een “read more” tag geplaatst, want dit wordt een lange post…

Het is de mede-Nederlanders natuurlijk niet ontgaan: de tropische warmte. En nee, ik ga niet klagen, want oh wat is het eigenlijk toch lekker om met-zonder-jas naar buiten te kunnen, op slippertjes (ondanks dat ik dat flip-flop geluid echt heel erg irritant vind), en eindelijk die zomerjurkjes uit de kast te kunnen trekken. Hoewel de dagen natuurlijk inmiddels alweer korter aan het worden zijn, voelt het allesbehalve zo. Overdag luieren met een boek en ‘s avonds op de fiets nog even naar het strand. Ik schaam me er niet voor om dit te zeggen: ik hou van mijn stadsie aan de see (dat moet je lekker plat uitspreken).

Van de week besloot ik de camera maar eens mee te nemen en te kijken hoe dat filmen gaat. De uitkomst: een heleboel schokkerige beelden (hoe hou je die camera stil? HOE DAN?), maar toch ook stiekem wel een heleboel leuke herinneringen voor later.

(Och ja, ik weet het, ik klink als een ouwe sok met mijn ‘herinneringen voor later’. Maar de clichés zijn waar. Je hebt het niet voor het zeggen. En niemand weet wat het leven brengt. Morgen begraven we weer iemand van onze familie. “Gelukkig” iemand met een mooi lang leven achter de rug, maar het blijft verdrietig. De dood went nooit. Net zoals mijn stiefvader en dan die 298 mensenlevens afgelopen donderdag, zo maar weg. Begrijp jij het? Nee, ik ook niet.)

Op 7 juli hadden we de bruiloft van onze lieve vrienden Lisette en Pepijn. Wauw, wat was ze schitterend (ik had de jurk al gezien met uitzoeken, maar dit was nog 1000x mooier!) en ja, Pepijn, als je meeleest: jij zag er natuurlijk ook mooi uit. ‘s Ochtends maakten we foto’s in Den Helder (ik was mee om te helpen met de jurk) en rond half vier werden we in Heemstede verwacht voor de ceremonie, het diner en het feest. Ik was getuige, wat ik echt een hele eer vond, EN IK BEN NIET GESTRUIKELD. Pfieuw, daar was ik best een beetje opgelucht over. Ik sta namelijk niet bekend als de handigste thuis… Al met al was het een schitterende bruiloft. Zelfs die laatste tien minuten, in de stromende regen de hoteltrap oprennen om half één ‘s nachts, terwijl we de lange sleep van haar jurk omhoog probeerden te houden, hadden iets romantisch. Een prachtige dag vol mooie herinneringen voor later (heb je me weer, met mijn ‘herinneringen’).

En hoewel ik geen foto’s mocht maken die dag, heb ik er stiekem toch nog eentje gemaakt tijdens de fotosessie ;)

Van Joost kreeg ik zomaar het nieuwe boek van Hilary (love. her. so. much.). Heel erg blij mee! Ik verslind dit soort boeken. He knows me well ;)

Tara en ik hadden begin juli afgesproken om weer eens foto’s te maken. Ik was niet in topvorm die dag (mijn camera wilde gewoon niet meewerken), dus de foto’s zijn ook niet FAN-TAS-TISCH. Ligt niet aan het model, maar absoluut aan mij. Evengoed ben ik wel blij met de foto’s die er zijn uitgerold. Ik stel me zo voor dat dit Tara is in haar tourbus, tijdens haar zoveelste wereldtournee ;-) Haha. Verder ben ik heel normaal…

Hoi Nettelie! Jij bent volgens mij een trouwe lezeres, dus ik denk dat je dit wel leest. Zoals je ziet ben ik na één van je reacties aan de slag gegaan om Joni te schilderen. Bedankt voor de muziektip trouwens, ik vind het inderdaad erg mooi! Met het schilderijtje ben ik nog niet 100% tevreden (het was dan ook wel een lastige eerlijk gezegd! Het origineel is immers ook al, hoewel prachtig, erg donker), maar het begint er wel op te lijken toch? Ik wilde het naar je opsturen als het klaar zou zijn (of misschien maak ik nog een hele nieuwe). Ik stuur je na mijn vakantie een mailtje om je adres te vragen. Laat me even weten of je dat goed vindt! :)

Overigens heb ik deze week mijn eerste officiële schilderijtje verkocht aan een lezeres. Wauw! Echt heel erg leuk. Ze wil het cadeau geven aan een vriendin van haar die gaat trouwen, dus ik noem even geen namen en kan het ook niet laten zien, maar om je toch een idee te geven: het is een beetje in de stijl van het schilderijtje wat ik voor Lisette en Pepijn maakte. Het was echt super leuk om te doen en zeker voor herhaling vatbaar! Ook wel heel spannend, maar als ik haar reactie mag geloven dan vond ze het resultaat heel leuk geworden. Heel leuk om te horen. Na de vakantie ga ik denk ik naar de Kamer van Koophandel. Ik verwacht geen stormloop, maar ik vind het écht leuk om te doen en tjah, waarom niet? Maar daar ben ik nog even over aan het brainstormen.

Ik zag Anni Felici, een mooie Italiaanse film. Hier is de trailer.

Ook leende ik dit boek van Anne en las het in één ruk uit. Het is geschreven door J.K. Rowling (wel onder een synoniem, vandaar de andere naam op de cover) en dat merk je meteen, want het leest heel fijn weg. Ik ben nu ook heel erg benieuwd naar deel 2, maar ik moet eerst de rest van mijn boekenstapel uitlezen van mezelf ;)

Jaa, deze twee Zweedse zussen komen naar Nederland! First Aid Kit speelt in de Melkweg en ik heb kaartjes, whoehoe. Pas in september, dus ik moet nog even wachten. Maar tot die tijd kunnen we gelukkig gewoon naar hun nieuwste cd luisteren :) Klik hier voor een youtube-linkje. En hier alvast één van hun mooie liedjes:

Cedar Lane

Tjah en verder zijn Joost en ik, zoals gezegd, vooral lekker van de zomer aan het genieten. Binnenkort vertrekken we voor 1,5 week naar Zweden, daar kijk ik echt naar uit! Samen met zijn ouders en zusje hebben we een huisje gehuurd in een Zweeds dorpje en daarna zullen Joost en ik doorreizen naar Stockholm. We hebben daar via Airbnb voor 3 dagen een appartementje gehuurd. Ik ben echt zo benieuwd! Ook brengen we natuurlijk een bezoekje aan Lund. Dat gaat echt vreemd zijn om weer terug te zijn, maar tegelijkertijd ook weer heel fijn denk ik. Weer even terug naar mijn vaste lunch-tentje, misschien even spieken bij mijn oude kamer (van buiten natuurlijk…), een bezoekje aan Malmö. Ja, ik heb er echt HEEL VEEL zin in.

Goed, volgens mij ben ik nu weer helemaal bij. Fijne vakantie iedereen! Of je nou thuisblijft of op reis gaat, zorg in ieder geval goed voor jezelf :) Liefs x