De afgelopen tijd heb ik heel wat films gezien en het leek me leuk om deze met jullie te delen. Ze zijn allemaal heel verschillend, dus er zit denk ik voor iedereen wel iets tussen. Voel je vrij om ook kijktips achter te laten, graag zelfs! :)

1. A Thousand Times Goodnight

Het verhaal: Fotografe Rebecca (Juliette Binoche) is één van de succesvolste oorlogsfotografen ter wereld. Ze bezoekt conflictgebieden en stort zich in hachelijke situaties, alles voor dé perfecte foto. Thuis in Ierland heeft ze echter ook een gezin dat op haar wacht en na haar zoveelste gevaarlijke reis, geeft haar man te kennen dat hij er niet meer tegen kan. De angst om haar keer op keer weer te kunnen verliezen is te groot en heeft te veel impact op hun twee dochters. Hij zegt het niet met zoveel woorden, maar eigenlijk komt het er op neer dat ze moet kiezen: blijft ze bij haar gezin of stort ze zich toch op haar passie? Waarom zien? De manier van spanning opbouwen is ontzettend knap gedaan. De beginscène zet de toon. Ook is het lang niet zo simpel als “gewoon kiezen” voor Rebecca, maar worden echt alle facetten belicht. Dat vind ik erg knap. De mooie beelden van Ierland/Dublin zorgen er voor dat je wilt verhuizen. De acteurs zijn heel sterk en eh, die man van haar (Nikolaj Coster-Waldau) is ook niet verkeerd om naar te kijken… haha. Nee, maar even serieus: het is echt een goede film! Klik hier voor een link naar de trailer.

2. Happy Christmas

Het verhaal: Jenny (Anna Kendrick) verhuisd na een break-up naar Chicago en gaat bij haar broer Jeff en zijn vrouw Kelly wonen. Kelly is schrijfster maar heeft na de geboorte van hun zoon eigenlijk niet veel meer gedaan. Jenny (en een vriendin, Lena Dunham!) schudden de boel een beetje wakker. Waarom zien? Goeie vraag, want heel bijzonder is de film niet. Ik vond ‘m vooral vermakelijk voor op de achtergrond en het helpt dat ik Anna Kendrick gewoon een hele leuke actrice vind (ik vond haar in Up in the Air erg goed). Moet je ‘m gezien hebben? Nee, dat niet, maar vermakelijk is het wel. Klik hier voor een link naar de trailer.

3. Begin Again

Goed, ik zal eerlijk zijn en maar meteen zeggen dat ik dit wel een beeeeetje een suffige film vond. Maar, schattig is ‘ie wel! Het verhaal: Gretta (Keira Knightley) komt naar New York met haar vriend (Adam Levine), een succesvolle muzikant. We komen er al snel achter dat het niet goed is afgelopen en dat hij haar heeft gedumpt. Maar dan ontmoet ze Dan (Mark Ruffalo), een uitgebluste ooit succesvolle platenbaas. Hij hoort haar zingen en haalt haar over om een samenwerking aan te gaan. Waarom zien? Schattige soundtrack, leuke chemie tussen de hoofdrolspelers, NYC, ehm… tjah. Ach, het is gewoon een leuke film! Klik hier voor een link naar de trailer.

4. About Time

Het verhaal: Dit is echt zo’n lieve en leuke film! Tim komt er op 21 jarige leeftijd achter dat hij in de tijd kan reizen. Hij besluit deze gave te gebruiken zoals waarschijnlijk iedere tiener dat zou doen: om zijn leven leuker te maken! Zijn eerste kus regelt hij gewoon zelf en uiteindelijk slaat hij Mary (Rachel McAdams) aan de haak. Waarom zien? Het is gewoon ECHT een lieve en leuke film. De soundtrack is fijn, het verhaal is schattig en ook Bill Nighy speelt een fijne rol. Klik hier voor een link naar de trailer.

5. A weekend in Paris

Het verhaal: Meg en Nick zijn al heel wat jaren getrouwd, hun kinderen zijn het huis uit en nu is de vlam eigenlijk een beetje gedoofd. Om hun huwelijk nieuw leven in proberen te blazen, vertrekken ze voor een weekendje naar Parijs. Wat volgt is vooral een hele eerlijke, grappige, hier en daar verdrietige, maar vooral vermakelijke film. Waarom zien? De Britse humor, PARIJS, Jim Broadbent, Lindsay Duncan… allemaal fijn! Klik hier voor een link naar de trailer.

Vanavond ga ik naar Boyhood, ik ben echt zo benieuwd! Heb er alleen maar goede verhalen over gehoord, dus ik verwacht een mooie film. I’ll keep you posted ;)