✎ Op youtube keek ik naar een filmpje van Sanne (booksandquills) en daarin kwam het boek Wuthering Heights voorbij. Ik dacht: dat moet ik echt eens gaan lezen en ik had het al bijna besteld toen me opeens iets te binnenschoot… Wacht… heb ik dat niet in de kast staan? Ja, dus… oops… Ooit eens op de kop getikt voor vijftig cent bij de kringloop. Fijn, want zo kon ik dus gelijk beginnen. ✎ Joost is op 22 augustus vertrokken naar IJsland voor een uitwisseling van vier maanden. Gelukkig kunnen we veel contact houden met al die moderne technologie van tegenwoordig en zo krijg ik dus af en toe wel eens dit soort foto’s doorgestuurd. Hij zat even op een bankje wat studiemateriaal te lezen. Poeh, poeh, nou vervelend hoor, met zulk uitzicht… ✎ Zaterdag ging de beste vriend van Joost trouwen en ik had daar natuurlijk ook een leuke jurk voor nodig! Joost kwam er speciaal voor terug en met zo’n mooie man naast je wil je er uiteraard ook op je best uitzien ;) Bezoekje aan de H&M, 15 jurkjes later (eughhhhhh) en toen had ik er toch eindelijk ééntje gevonden! Veel complimentjes over gehad, dus dat is altijd leuk. ✎ De ringetjes vond ik er leuk bij passen. Deze komen ook van de H&M, voor een paar euro. Ik zou ze wel met blanke (nagel)lak insmeren, want ze verkleuren helaas snel!

Na onze vakantie in Zweden zijn mijn zusje en ik samen met mijn moeder nog een weekendje naar mijn familie in Zeeland geweest. Joost mocht niet mee! Haha, grapje, hij moest nog best wel veel regelen voor zijn vertrek, vandaar. Hier houdt mijn zusje een taartje in de lucht bij het cafeetje van Bianca Bonte in Oostburg waar we even wat koffie dronken. Het zit vast aan een kookwinkel waar we eigenlijk altijd even gaan rondkijken, ze hebben daar zoveel leuke dingen. We wisten alleen nog niet dat er ook een cafeetje te vinden was. Echt een ontdekking! En het taartje was lekker, zoals je kunt zien ;)

Vier uur rijden. Gelukkig had ik fijne muziek!

De lekkerste visjes ooit! Die van mijn oma. Jam.

Samen met mijn neefje bakten we cupcakes. En mijn nichtje vond dat ik snapchat moest installeren. Ok, doen we!

De verse tomaten uit de tuin van mijn opa en oma die ik meekreeg. Heb ze o.a. gebruikt voor op de pizza die je hieronder kunt zien, echt heerlijk!

Deze dus! Zelf pizza’s maken is echt zo simpel en altijd lekker. Maak een deeg van bloem, water en een beetje olijfolie, rol het uit en besmeer het met tomatensaus. Zelf maak ik vaak een mix van een pakje tomatensaus van de AH, pesto en wat verse kruiden. Vervolgens kun je er eigenlijk alles opleggen wat je lekker vindt. Twintig minuten op 180C in de oven en voilà.

Terwijl Joost naar een vrijgezellenfeest ging, bracht ik samen met zijn fam. een bezoek aan de Heineken Experience in Amsterdam. Ik had er niet echt hoge verwachtingen van (ik ging meer mee voor de gezelligheid, want ik drink geen bier…), maar het was echt verrassend leuk! Ik kan het zeker aanraden als je nog een leuk museum zoekt in Amsterdam. Bestel je tickets online, dat scheelt geld en je hoeft ook niet meer in de rij te staan. Combineer met een gezellig etentje en je hebt echt een leuke dag!

Twee dagen dag daarna gingen we richting Amsterdam voor de persvoorstelling van The Trip to Italy. In mijn vorige post schreef ik al wat ik er van vond en hoeveel honger ik er van kreeg. Een bezoekje aan de Bakkerswinkel op het Westergastterrein was daarom ook het volgende station. We bestelden de soep van de dag en hij was echt ZO lekker. Ik ga het echt nog eens proberen na te maken. Als het lukt dan deel ik het recept ;) (wel zonder koriander, want daar kan ik helaas niet tegen).

De dag voor Joost z’n vertrek… datenight! We gingen uit eten (het “laatste avondmaal”) en m’n haar zat eens goed, vandaar de selfie ;)

De volgende ochtend naar Schiphol en toen ging hij toch echt weg… Dat was lastiger dan ik dacht! Met mijn vader als marineman kan ik inmiddels wel tegen een stootje op het gebied van afscheid nemen en langzonderelkaarzijn (dacht ik), maar na de toch best wel pittige afgelopen maanden viel het me best zwaar. Geen tranen, maar die steen in m’n maag, meh, daar kon ik wel zonder… Och, de liefde! Haha.

Gelukkig was daar ‘s avonds z’n lachende gezicht op skype! Ik was weer gerust ;) Hij blogt nu ook, dus als je benieuwd bent naar zijn ervaringen, neem dan eens een kijkje op http://rijsblog.tumblr.com

Ik kan best goed koken, maar ik doe het eigenlijk amper. Toch leek het me eens tijd om te kijken of ik ook zulke lekkere risotto kon maken (ik kan nu immers niet elke dag aan de pizza) en jawel, ik wil niet opscheppen hoor, maar LEKKER dat het was. Wauw. Nu heb ik weer zin in risotto, haha.

Een snapshot toen het licht heel mooi was + een foto van andijvie en spekjes, mjam. M’n moeder is nu natuurlijk (helaas) ook alleen en het is toch vaak gezelliger om met z’n tweetjes te eten. Dus nu eten we vaak samen!

Joris groeit als kool! Maar hij is nog net zo schattig als een paar weken geleden hoor.

Gilmore Girls, Sex and The City, The Office… ik zet het nu vaak aan op de achtergrond, anders is het zo stil.

Ik schilderde Joni Mitchell voor Nathaly. Ik ben druk bezig met een “webshop” (bij gebrek aan een beter woord). Die hoop ik binnenkort online te hebben!

Na een etentje met Joost z’n ouders moest ik even een foto maken van het uitzicht. Lief trouwens, dat ze mij meevragen, ook al zit hij bijna 2000 km verderop. Was erg gezellig.

Wandelen klinkt saai en oubollig en burgerlijk, maar als je in Den Helder woont dan ben je eigenlijk gek als je het niet doet. Heerlijk om ‘s avonds nog even uit te waaien na een lange dag en dan bij thuiskomst, hup, met een kop thee op de bank. In m’n eentje was het iets minder gezellig dan normaal, maar ik heb het maar opgelost door m’n camera mee te nemen en wat plaatjes te schieten. Dit ga ik nog veel vaker doen.

Na vele pogingen tot het creëren van een sportroutine, wil het eindelijk een beetje lukken. Dat komt voornamelijk door de leuke work-out! Op dit moment ben ik nogal verkouden, dus ik heb al één training “gemist”, maar ik ben vastbesloten door te gaan. Morgen ga ik weer naar de sportschool voor een apart trainingsschema voor m’n rug, dat ga ik dan afwisselen met deze work-out. Saai, blabla, ik weet het! Haha. Maar ik vind het echt super leuk.

En zoals ik al zei was Joost dit weekend terug voor een bruiloft. Dat was echt fijn! Helaas moest hij gisteren weer terug naar IJsland, maar ik heb inmiddels mijn ticket ook geboekt, dus dat is iets om naar uit te kijken ;) Eind oktober vlieg ik, nog maar zes weken… dat gaat lukken…

Zo, volgens mij ben ik weer helemaal up to date! Liefs!