Oh oh, wat een week. Deze post stond al ruim zes dagen ingepland, maar het is er niet meer van gekomen om er mee aan de slag te gaan. Er moesten weer wat schilderijtjes op de post, de winkel waar ik normaal altijd mijn aquarelpapier koop vulde de voorraad maar niet aan en op internet was niets te vinden (ieeekkkk, niet handig! uiteindelijk gelukkig nog goed gekomen, met dank aan mijn schoonmoeder), ik moest heel wat uurtjes werken op de sportschool én oja, ik raakte ook nog eens mijn telefoon kwijt. Wat een week! Maar ok, het is eindelijk zondag! FIJN! Tijd voor thee, muziekje op en lekker typen :) Hier weer een paar filmtips!

The Clouds of Sils Maria

De trailer van deze film is ontzettend misleidend, want de film lijkt in het niets op wat je in de trailer te zien krijgt. Achteraf zou je misschien kunnen zeggen dat het een beetje de bedoeling was (realiteit en fictie door elkaar laten lopen), maar als je een dramatische film verwacht met intriges, dan loop je in de pauze zeer waarschijnlijk de bioscoop uit (net zoals de best wel irritante gapende en in hun stoel schuivende mensen naast mij, in dit geval opgeruimd staat netjes). Ik vond het een hele goede film, maar de reacties zijn wisselend. En terecht ook, denk ik. Hij duurt vrij lang en kabbelt wat voort. Je moet het zoeken in de symboliek en in de tragiek van de hoofdpersonages. Goh, ik prijs de film niet echt aan hè? Waarom zou je hem dan moeten gaan kijken? Nou, vooral vanwege de hoofdrolspeelster Juliette Binoche. Wauw, wat vind ik haar goed en wat speelt ze hier weer overtuigend! Ik vind het een hele mooie rol. Ook goed zijn de andere twee hoofdrolspeelsters, Kristen Stewart en Chloé Grace Moretz. Ja, ik vind de film wel een aanrader, MAAR het is niet voor iedereen. Er is maar één manier om achter te komen dus… gewoon gaan kijken. Hier de link naar de trailer.

Magic in the Moonlight

Op instagram schreef ik het al: “Weet niet wat ik van Woody Allen “moet” vinden, maar deze film is in ieder geval LEUK!”. Tjah, het is natuurlijk een interessante discussie, of je de kunstenaar van zijn of haar kunst kan en mag scheiden. Stel dat Woody Allen inderdaad gedaan heeft waar hij van wordt beschuldigd, dan wil ik eigenlijk niets meer met hem te maken hebben. En dus ging ik met best wel een dubbel gevoel naar de film. Zoals ik al zei was de film in ieder geval echt heel leuk. Komisch, vol levenswijsheden waarbij je jezelf even achter de oren krabt (klopt dit, of klopt dit niet?) en bovendien ook met fantastische acteurs. Emma Stone is natuurlijk al heel talentvol, maar Colin, tjah, die steelt in deze film wat mij betreft toch echt de kroon, als mopperkont eerste klas. Écht een aanrader. Ook leuk om samen met je ouders te kijken trouwens, dus tevens zeer geschikt voor tijdens de feestdagen of andere familiegelegenheden. Hier de link naar de trailer.

Jimmy’s Hall

Geïnteresseerd in de Ierse geschiedenis of gewoon zin om 1,5u naar een Iers accent te luisteren? Dan is dit een film waar je wel van kunt genieten. Er gebeurt niet heel erg veel in deze film (het is geen groots en meeslepend drama), maar het is wel een mooi portret van het leven op het Ierse platteland net na de Ierse onafhankelijkheid. Bovendien nog echt gebeurd ook en dat zorgt toch wel voor een extra reden om deze mooie film te bekijken. Hier de link naar de trailer.

Boyhood

De films van Linkletter vind ik bijna allemaal geweldig (vooral de “Before” reeks, met Julie Delphy en Ethan Hawke) en na het zien van de trailer wist ik dat ik Boyhood ook moest zien. Deze regisseur haalt vaak hetzelfde trucje uit: hij maakt gebruik van tijd. De acteurs (want dat zijn het dus, het is niet waargebeurd) volgt hij, in dit geval, voor een periode van 12 jaar en dus zie je ze gedurende de film ouder worden. Dat is zo bijzonder! Lang duurt Boyhood wel, zo’n drie uur, dus zorg dat je genoeg te eten en drinken bij de hand hebt. Hier de link naar de trailer.

Stuck in Love

Een romantische komedie, perfect voor op de zondagmiddag. Het had een hele suffige film kunnen zijn, maar de cast (met o.a. Jennifer Connolly, Lily Collins, Kristen Bell en Logan Lerman van Perks of Being a Wallflower) zorgt er voor dat het toch nog wel het kijken waard is. Stuck in Love gaat over een uit elkaar gevallen gezin en hoe de gezinsleden vervolgens ieder hun weg proberen te vinden. Ik heb het een romantische komedie genoemd, maar het is hier en daar ook wel een beetje dramatisch. Toch bleef ik met een optimistisch gevoel achter en ja, dat willen we op de zondagmiddag, want die maandag komt er weer aan! Hier de link naar de trailer.

Ok, over en uit. Tijd voor een wijntje. Fijne zondag!
Liefs! x