Zo, we zijn weer zes zeven dagen verder sinds de vorige post (oops, doe er wat langer over dan gewenst) en ook al heb ik eigenlijk geen woorden voor alle indrukken van de afgelopen tijd, toch wil ik een update plaatsen. Wat is IJsland een prachtig land, ik heb nog nooit zoveel moois gezien. ECHT! Ik weet het, ik val in herhaling, maar ehm, tjah, ik weet gewoon niet hoe ik het anders moet zeggen. Na onze trip door Snaefellsnes (het gebied ten noordwesten van Reykjavík) en ons bezoek aan The Golden Circle (Anne zei in de comments dat het landschap buitenaards leek, iets wat Joost en ik inderdaad ook vaak tegen elkaar zeiden gedurende de trip), had ik niet verwacht dat IJsland ons nog meer zou kunnen verrassen. Boy, was I wrong…

Dinsdag vertrokken we met de auto richting het noorden, waar we in een klein dorpje vlakbij Akureyri (de tweede stad van IJsland) voor twee nachten een huisje hadden gehuurd. De reis valt mee; je legt ongeveer 400 km af en kan in dus in een uur of vijf op de plaats van bestemming zijn. Wij hebben er iets langer over gereden, want onderweg stopten we regelmatig voor het maken van foto’s, of het drinken van een bakje koffie in het plaatselijke dorpscafé. Gelukkig waren de wegen nog goed begaanbaar en hebben we, afgezien van wat sneeuw, prima door kunnen rijden. We gingen op pad met een 4×4, dus waren op zich goed voorbereid, maar achteraf ben ik blij dat het niet al te spannend was! ;)

Tijdens de reis is het bijna onmogelijk om je te vervelen, want het landschap verandert erg vaak en achter elke bocht is het weer een verrassing wat er tevoorschijn komt.

(gewoon weer even wat gras)

Af en toe ook even uit de auto om wat plaatjes te schieten natuurlijk.

ZO MOOI. Helaas heb ik van de heenreis niet heel erg veel foto’s, want het was een donkere dag en we wilden niet te vaak stoppen in verband met de besneeuwde wegen die er misschien nog aan konden komen.

Na onze reis kwamen we in het donker aan op de plaats van bestemming (in het noorden wordt het iets sneller donker, het was ongeveer half zes). Alle andere huisjes waren leeg, dus het was er heerlijk rustig. En, stiekem nog wel het beste van alles: de hottub was al warm!

En alsof we nog niet genoeg verwend waren met alle mooie uitzichten die dag, was daar verdorie ook nog eens het Noorderlicht te zien vanaf onze veranda… PINCH ME.

De volgende dag brachten we een bezoek aan het gebied rond het meer Myvatn, iets wat volgens velen ook de moeite waard was en we dus graag wilden zien. Hierboven op de foto’s kun je het in de verte zien liggen.

 

Meh, lelijk he?

Op de terugweg zagen we opeens een waterval die we eerst hadden gemist. Toch maar even stoppen.

En natuurlijk een foto maken waarop alles te zien is, behalve de waterval.

Na een rit van 1,5 uur doemde Akureyri in de verte weer op. We hadden honger en na een rondje door het centrum besloten we voor een hamburger te gaan bij Fabrikkan. Heerlijke hamburgers, leuke aankleding en redelijke prijzen. Absoluut een tip als je gezellig uit eten wilt, maar niet meteen de hoofdprijs wilt betalen. Ook in Reykjavík te vinden!

(slechte foto en geen eens één van de hamburger, sorry! had honger!)

Bij thuiskomst natuurlijk weer in de hottub (zonder Noorderlicht, met kaarsjes, dat dan weer wel) en daarna alvast wat dingetjes inpakken, want de volgende dag zouden we weer vertrekken. We zaten in dubio: nog een bezoekje aan Akureyri brengen in daglicht, of onze route naar huis wat verlengen via de noordkust? We wilden de eventuele besneeuwde delen graag in daglicht rijden, dus dat zou betekenen dat we niet te laat weer richting Reykjavík mochten vertrekken. We moesten dus kiezen. Het werd uiteindelijk de noordkust, via route 76, en daar hadden we absoluut geen spijt van! Absoluut één van de hoogtepunten van deze reis. De bewijsstukken:

Inmiddels zijn we weer terug in Reykjavík en ben ik nog een beetje aan het nazwijmelen van de afgelopen dagen. MOOI MOOI MOOI! ZO MOOI! Ok, sorry, ik hou al op.

Aanstaande woensdag moet ik helaas alweer naar huis, maar daar wil ik echt nog niet aan denken! Nog even genieten zolang het kan. De afgelopen twee dagen hebben we wat rustig aan gedaan en hebben we vooral wat rondgelopen in Reykjavík. Maandag en dinsdag vertrekken we nog één keer en gaan we richting het zuiden van IJsland om onder andere een gletsjer te bekijken. Is er echt nóg meer moois op dit eiland? Ik geloof het bijna niet…

Tot snel!

Liefs,
Ash