oslo-diary1

Toen mijn zusje vertelde dat ze een half jaar in Oslo ging studeren was ik natuurlijk super enthousiast. Ten eerste omdat een semester in het buitenland studeren ontzettend leuk is (en ik wist dat ze het ook heel leuk zou gaan vinden) en, OK, ik geef het toe, stiekem natuurlijk ook een beetje omdat het een perfect excuus zou zijn voor een bezoekje aan Oslo. Afgelopen weekend was het eindelijk zo ver! (Een tip: klik alleen op de “verder lezen” link als je een wifi verbinding hebt, want het zijn aardig wat foto’s)

Dag 1 (vrijdag)

oslo1

Op vrijdag pakten we rond half drie het vliegtuig op Schiphol. We vlogen met KLM en hadden alleen handbagage, waardoor we redelijk goedkoop uit waren. Per persoon betaalden we ongeveer 100 euro voor een retourvlucht. De vlucht van Schiphol naar Oslo duurde maar 1,5 uur, dus dat valt heel erg mee. Je bent lekker snel op je plaats van bestemming! Zeker als je alleen handbagage hebt, want dan hoef je én niet extra in te checken én natuurlijk niet op je bagage te wachten na de landing.

Toen we aankwamen was het ongeveer 16:00 uur én al donker, maar dat maakte voor ons niet zoveel uit, want de speciale sneltrein naar het centrum was prima te vinden. Een tip: als je student bent, vergeet dan niet een kaartje met studentenkorting te kopen! Die staat op de automaat onder “other tickets”. Wij wisten dit op de heenweg niet en het scheelt toch al snel 10 euro per kaartje. Daar kun je weer een lekker bakje koffie voor halen ;-)

oslo2

Met een halfuurtje waren we op Oslo Centraal en daar hadden we afgesproken met mijn zusje. Het was zo gek en leuk om haar daar nu opeens te zien! Samen kochten we kaartjes voor het openbaar vervoer (25 euro voor een week, voor ons de goedkoopste optie) en gingen we met de metro richting het appartement dat J. en ik hadden geboekt. We hebben ook dit keer weer AirBnB gebruikt en we waren super tevreden, dus dat blijft echt een tip! De supermarkt zat om de hoek, dus daar kochten we spullen voor het eten. Het was misschien niet m’n beste spaghetti OOIT, maar evengoed was het wel erg lekker (if I say so myself). Na het eten (en even een selfie om naar het thuisfront te sturen) besloten we koffie te halen en naar de kamer van m’n zusje te lopen.

oslo3

Het was, zoals ik al zei, dus al hartstikke donker, maar dat deed eigenlijk niets af aan hoe leuk en mooi ik Oslo al vond! Dat veel bomen hun bladeren nog hadden, en dus voor mooie herfstkleuren zorgden, hielp natuurlijk ook wel mee. Bij m’n zusje hebben we een kopje thee gedronken en toen zijn J. en ik weer terug naar ons appartement gelopen. De dag sloten we af met een aflevering Friends, want dat hebben ze op de Noorse Netflix wel ;-)

Dag 2 (zaterdag)

oslo4

De volgende ochtend kwam m’n zusje ons ophalen en begonnen we onze ontdekkingstocht van Oslo met een tramritje richting Grünerløkka, een wijk die volgens mijn zusje wel een bezoekje waard was. Ze had helemaal gelijk hoor! Je ziet er veel vrolijke kleurtjes, schattige winkeltjes en er heerst een prettige gezellige sfeer.

oslo5

oslo6

oslo7

Vanaf daar liepen we weer een stuk terug richting het centrum. Oslo is niet zo heel groot, dus dat is prima te doen. Onderweg is er ook genoeg leuks te zien! En gelukkig kwam ook eindelijk de zon tevoorschijn.

oslo8

oslo10

Natúúrlijk haalden we koffie (en moesten we even op de foto, wat blijkbaar erg grappig was, giechel giechel).

oslo12

 oslo11

 oslo9

(de verstopte kunstwerkjes op gebouwen deden me héél erg aan Reykjavík denken!)

oslo13

oslo16

oslo15

oslo14

Even poseren voor de fotograaf.

oslo33

oslo18

Op naar het Opera gebouw!

oslo19

oslo22

oslo21

oslo20

oslo25

Absoluut een bezoek waard! Zowel van binnen als buiten. Al ga je alleen maar voor het mooie uitzicht ;)

oslo32

oslo23

Ook brachten we nog een bezoek aan het stadhuis, waar onder andere jaarlijks de Nobelprijzen worden uitgereikt.

oslo31

oslo30

Op zaterdag was het, zoals je ziet, best druk in de winkelstraten!

oslo29

oslo28

oslo27

oslo26

En we liepen natuurlijk nog even richting het paleis. Op bovenstaande foto zie je het in de verte staan. Ik vond het wel mooi, maar ik vond het uitzicht vanaf de berg eigenlijk nog mooier, haha. Het paleis zelf was niet zo heel erg bijzonder (voor zover er vanaf de buitenkant te zien was).

❅❅❅❅

Zo, dat was alweer dag 1! Daarna zijn we richting huis gegaan (het werd immers al donker) en daar hebben we weer gezellig iets gekookt en gegeten. De rest van de avond hebben we vooral geluierd, mét netflix, koffie, en taartjes… Daar waren we wel aan toe, na een hele dag slenteren. Nu weet ik dat het goed was dat we ‘s avonds lekker rustig aan hebben gedaan, want we hebben de zondag aardig wat gewandeld. Maar dat laat ik in de volgende post zien, want anders wordt het wel erg lang!

Fijne avond,
Liefs! x