Oslo diary (day 3+4)

oslo-diary2

De derde dag in Oslo was een echte loopdag. ‘s Ochtends wilden we eigenlijk naar een museum, maar het was zulk mooi weer (en we kwamen er achter dat de “gratis dag” vanaf november niet meer op zondag was, maar op donderdag – tjah, we blijven Hollanders), dat we besloten richting Sofienbergparken te gaan. J. had op internet gelezen dat er in die wijk nog wat gezellige kleurrijke huisjes te vinden waren en dat wilden we natuurlijk wel even zien! (Psst, ook hier geldt: veel foto’s!)


Dag 3 (zondag)

oslo2_1
We namen de trikk (tram) richting Grünerløkka en vanaf daar liepen we verder. (zie, blauwe lucht! ☝)

oslo2_3

oslo2_2

Natuurlijk zijn we helemaal omgelopen (we hadden geen kaart bij ons), maar dat geeft helemaal niets, want onderweg was er gelukkig nog genoeg te zien. Al was de wijk zelf wel het leukst! ☟

oslo2_5

oslo2_4

oslo2_7

oslo2_6

Alle huisjes stonden vrij dicht op elkaar, dus het was best lastig om het goed op de foto te krijgen. Ik hoop dat ik de sfeer zo nog een beetje heb kunnen weergeven :-)

oslo2_8
Bijna elke stoep was bedekt met een dikke laag herfstbladeren, wat erg mooi was natuurlijk, maar ook wel een beetje gevaarlijk af en toe (we hebben niets gebroken, pfieuw! *klopt af)

oslo2_9

Daarna spraken we met mijn zusje af voor de lunch, dus gingen we weer op zoek naar de tram.

oslo2_10

We aten een bagel en dronken een lekkere bak koffie bij Espresso House (haha, sorry Ellen! Moest stiekem even aan jou denken, ik weet dat het eigenlijk niet “mag”! ;)). Na de lunch kregen we een rondleiding over de campus van de Hogeschool. Deze ligt midden in het centrum en is eigenlijk helemaal niet zo groot. Wel leuk om even gezien te hebben, want nu hebben we een beeld bij de verhalen van m’n zusje.

oslo2_12

oslo2_11

Onze gids ☝ (ze wilde eigenlijk niet op de foto, maar ik zei: JAWEL! Dat moet, want dat is echt heel leuk voor later. Als je weer thuis bent en over een paar jaar terugdenkt aan je tijd in Oslo, dan zijn dit juist ook de momenten waaraan je terugdenkt, die dagelijkse dingen zoals over de campus lopen of de tram nemen etc. Gewoon naar je grote zus luisteren! Dus toen was het goed ;))

oslo2_14

Nog iets wat we volgens mijn zusje niet mochten missen: het natuurgebied Sognsvann. Slechts een halfuurtje met de metro en je bent er al! Na de rondleiding over de campus sprongen we in de metro en het was héél erg druk, want alle Noren leken ook wel op pad te gaan. Echt een zondagsuitje blijkbaar. We zagen hele families in sportoutfit in de metro zitten, helemaal klaar voor een echte hikingtrip.

oslo2_16

oslo2_13

oslo2_15

oslo2_17

Wij waren iets minder goed uitgerust (mijn schoenen zitten nog steeds onder de blubber, haha), maar hebben toch een flink stuk rond het meer gelopen.

oslo2_18

Als er een kraampje staat met eten, dan loop ik daar niet snel voorbij. Na afloop aten we daarom natúúrlijk een warme wafel (voor ons met jam)! En daarna gingen we weer met z’n allen terug in de metro.

Het was al donker toen we weer in het centrum aankwamen. Mijn zusje had ‘s avonds nog met een vriendinnetje afgesproken, dus J. en ik gingen richting huis om daar even wat te gaan eten. ‘s Avonds wilden we namelijk nog op pad: richting de skischans! De skischans? Ja, dé skischans. Beneden, vanuit het centrum, kun je op de berg al een skischans zien staan. Deze wordt o.a. gebruikt tijdens de Olympische Spelen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat dát me niet zoveel interesseert (sorry, haha), maar het uitzicht scheen er prachtig te zijn. Dat moesten we natuurlijk gaan zien.

oslo2_19

Ook dit is makkelijk te doen met een metro ritje. Een halfuurtje later ben je er al. Buiten was het al donker, dus we zagen onderweg niet ontzettend veel, maar we konden wel lekker bij de mensen naar binnen gluren, haha. Als je uitstapt wordt je op dit uitzicht getrakteerd:

oslo2_20

Ehm, HALLO!

oslo2_21

Omdat wij besloten hadden bij de laatste halte van de lijn uit te stappen, moesten we nog een stuk naar beneden lopen om bij de skischans te komen. Dit deden we een beetje op gevoel. Af en toe zagen we de skyline weer vanachter de bomen vandaan piepen, dus we wisten dat we de goede kant opliepen.

oslo2_23

oslo2_22

Ik heb geen foto van de skischans (sorry, voor de nieuwsgierigen, hier een paar van google), want het was erg lastig om in het donker foto’s te maken. Wij kwam echter toch meer voor het uitzicht vanaf de berg en dat was écht prachtig. Ik kan het heel erg aanraden om dat te gaan doen, want het was erg gaaf (wel koud, maar het was het waard!). Moe maar voldaan namen we dan ook de metro weer terug. Dit was alweer het einde van onze laatste volle dag in Oslo! Jammer, maar zeker wel een mooi einde :-)

Dag 4 (maandag)

De volgende ochtend maakten J. en ik het appartement een beetje schoon (al die herfstbladerentroep in de gang, oei) en pakten we onze spullen in. We hadden geen tijdstip gekregen om uit te checken, dit mochten we zelf weten, maar hadden al besloten dat we een beetje op tijd op pad wilden. Dan konden we onze spullen wel bij mijn zusje op haar kamer stallen. Zo gezegd, zo gedaan! Dus liepen we rond een uur of twaalf richting mijn zusje. Hierboven een slechte telefoonfoto van de straat waar we doorheen liepen. Zie, weer allemaal herfstbladeren, levensgevaarlijk! ;-)

oslo2_28

oslo2_25

Rond vijf uur wilden we op het Centraal Station zijn om de trein richting het vliegveld te kunnen pakken, dus we hadden niet enorm veel tijd meer om nog uitgebreid op pad te gaan. J. had gelezen over een ander uitzichtpunt bij Ekebergparken, waar ook een tram naartoe ging, dus dat besloten we nog even te gaan bekijken. Het park was erg mooi (en herfstig) en het uitzicht was inderdaad niet verkeerd! ☝

oslo2_27

oslo2_16

Daarna hebben we de spullen opgehaald bij m’n zusje (hoe mooi is haar uitzicht trouwens? ☝) en zijn we richting het station gegaan. Onze trip zat er alweer op! Wauw, die vier dagen (eigenlijk 3,5) zijn echt super snel gegaan! De terugvlucht ging prima en om negen uur landden we weer op Schiphol. Dat vind ik altijd zo gek met dit soort reisjes. Sta je ‘s middags in Oslo en zit je ‘s avonds weer op je bank, haha.

❅❅❅❅

Raad ik Oslo aan? Ja zeker! Als je op zoek bent naar een gezellige knusse stad, waar je kunt proeven van het echte Scandinavië en waar ook genoeg te doen is, dan is Oslo zeker een tip. Ik vond het echt een pluspunt dat je ook zo in de natuur staat! Ik zou graag nog eens terugwillen en dan misschien vanaf daar verder Noorwegen in trekken (met de auto bijvoorbeeld).

Bedankt voor het lezen!
Liefs x


This entry was posted in daily musings, travel and tagged , , , . Bookmark the permalink.

17 Responses to Oslo diary (day 3+4)

 1. Fleur says:

  Ah, wat een heerlijke foto’s! Oslo lijkt me geweldig. Hoe heb je die foto’s in het donker gemaakt? Ik krijg dat er echt nooit mooi op, maar dit is magisch. :)

  • Ashley says:

   Hoi Fleur, dankjewel! Nou, ik geef toe, dat was inderdaad nog vrij lastig! De truc: een lange sluitertijd en vaste hand. Ook heb ik hierbij manueel gefocust, want mijn camera wist echt niet waar ‘ie het moest zoeken in het donker. Eventueel kun je de witbalans nog aanpassen als het nodig is (maar dat kan later natuurlijk ook in photoshop). Ik hoop dat je hier wat mee kunt, haha, anders hoor ik het wel. Wil het best nog wat uitgebreider uitleggen natuurlijk!

 2. Sylvia says:

  Klinkt goed! De foto’s stralen een fijne rust uit, zowel in de stad als in de natuur :)

 3. Marlou says:

  Ohhh, dé skischans, die heb ik dus nog nooit gezien. Oeps.
  Ziet eruit als heel fijne dagen en fijn dat je mijn oude wijk – die rondom Sofienbergparken, met alle gekleurde huisjes, zo leuk vond. ;) Eerst had dat blauwe gebouw op de hoek (feestartikelenwinkel/tattooshop, ik weet nog altijd niet precies wat het is…) zelfs een blauwe vloer(!) met gouden sterren(!) en dat was illegaal gebeurd, dus wekenlang voorpaginanieuws, hihi. oh oh, Oslo. Fijn dat je genoten hebt! Ik heb genoten van je posts. :)

  • Ashley says:

   Haha, nou moet je toch nog een keer terug voor de skischans! (he, wat vervelend nou) Woonde je in Sofienbergparken? Super leuk! Lijkt me echt een leuke wijk om te wonen. En dat met die vloer, hahaha… dat doet me een beetje denken aan Reykjavík, waar voor mijn gevoel ook het kleinste nieuws al voorpaginanieuws was (waarmee ik overigens niet wil zeggen dat ze dorps zijn, want ik vind IJslanders vaak erg vooruitstrevend!).

   En YES! Leuk om te horen, want ik was wel een beetje “zenuwachtig” hoor, met zo’n Oslo expert in the house ;-)

 4. Anne says:

  Wat een mooie foto’s! Het ziet er allemaal echt heel tof uit. Oslo stond al heel hoog op mijn verlanglijstje, maar staat na jouw posts denk ik wel zo’n beetje bovenaan ;).

 5. Anna says:

  Och, zo mooi en prachtig <3. Ik ben nog nooit in Scandinavië geweest, maar het lijkt me er heel fijn. Met zulke mooie plaatjes maak je me helemaal enthousiast! Ik ga dit artikel noemen in Blog love Tuesday, komt morgen online op mijn blog! :)

  • Ashley says:

   Hoi Anna! Nou ik kan het zeker aanraden, maar dat had je vast al begrepen, haha. Ik heb ook nog wat posts geschreven over mijn bezoekjes aan Zweden en IJsland, wie weet vind je dat dan ook leuk om te lezen. Dankjewel voor de mention op je blog, echt leuk! Ik heb geprobeerd een reactie achter te laten, maar ik weet niet of die is doorgekomen…? Ik klikte op reactie toevoegen, toen vernieuwde de pagina en was m’n reactie verdwenen. Zag echter ook geen “in moderatie” melding, dus ik weet nu niet of het is gelukt, haha. Wilde echter ook niet spammen. Maar bij deze! Dankjewel! :-)

 6. Pingback: Blog love Tuesday | #12 | Ook Anna doet dingen

 7. Wat een prachtige foto’s en artikel, ik wil nu ook naar Oslo. Nooit geweest, wel in Noorwegen iets westelijker, en dat vond ik echt heerlijk. Vooral de skyline foto’s zijn erg mooi geworden <3

 8. Bregje says:

  Oh, nu wil ik ook naar Oslo! Ik ben een paar jaar geleden trouwens naar Trondheim en het gebied daarboven (Fosen) geweest, dat was echt het allermooiste ooit. Misschien zelfs even mooi als Nieuw-Zeeland.

 9. nettelie says:

  Ik wil, ik wil, ik wil! (Naar Oslo, dus.) Mooooooie foto’s en leuke verhalen/tips <3

 10. Evelien says:

  Hele mooie foto’s! Je weet echt zo’n fijn, knus sfeertje vast te leggen en dan in combinatie met die gekleurde huisjes en de natuur.. wauw! Scandinavië komt steeds hoger op mijn lijstje te staan :-)

 11. Eline says:

  Je foto’s <3 De een nog mooier dan de ander!

 12. Charelle says:

  Wow wat een prachtige foto’s! Ik ben laatst naar Finland geweest en daar wat ook zo mooi, maar wil zeker ook Oslo nog eens bezoeken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *