Welke dag van 2015 zul je je altijd herinneren?
De dag waarop ik mijn scriptie inleverde en ik daarna ‘s avonds nog met J. en een vriend een lange wandeling maakte, terwijl het ontzettend warm was (zelfs nog om elf uur ‘s avonds). Het klinkt vast ontzettend stom, maar die dag viel er zo’n enorme last van m’n schouders. Dat gevoel was echt héérlijk. En om dan daarna meteen zo’n heerlijk zorgeloos vakantiegevoel te krijgen, vanwege de warmte en het buiten zijn, gewoon in mijn zomerjurkje, dat maakte het helemaal af!

Welke landen heb je bezocht?
België, Denemarken, Noorwegen en Zweden. Onze reis naar Zweden deze zomer was echt fantastisch! Ons bezoek aan Oslo ook, maar dat was eigenlijk véél te kort! Hopelijk zien we komend jaar nog wat meer van Noorwegen.

Heb je in 2015 iets voor het eerst gedaan?
Het enige wat ik kan bedenken is krachttraining, haha. Niet echt spannend hè? Toch was ik best trots op mezelf, want ik had niet verwacht dat ik het zou kunnen en volhouden! Oja, wacht, dit was ook het eerste jaar dat ik geen vlees meer at!

Is er iets wat je hebt gemist in 2015 en in 2016 wel wilt doen?
Nou, ik zou wel graag weer eens echt willen beginnen met fotografie, want ik heb dit jaar geen enkele “shoot” gedaan (behalve met mezelf). Tijd voor vrijmaken dus!

Wat was het grootste succes in je carrière?
Veel met mijn carrière heeft het nog niet te maken, maar ik ben afgestudeerd en daar ben ik toch wel erg blij mee! Ik hoop dat ik in 2016 mezelf kan blijven ontwikkelen (kots, wat een uitspraak) en hopelijk ook een baan vind waar ik mee aan de slag kan. Ik kijk er naar uit!

En wat was je grootste succes in je privé-leven?
Lekker in m’n vel zitten en mijn relatie! Ik besef me elke dag weer hoeveel geluk ik daar eigenlijk mee heb gehad, want het zo leuk met elkaar hebben is eigenlijk helemaal niet zo vanzelfsprekend.

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?
Mijn studie, huur, eten en reizen. Precies zoals het hoort (die laatste twee dan, haha, die eerste twee mogen wel gratis zijn).

Welk liedje zal je altijd doen denken aan 2015?

Ik denk deze, want we keken dit jaar Homeland en ik heb het van de zomer veel gedraaid:

Was je gelukkiger of verdrietiger dan voorgaande jaren?
Absoluut gelukkiger. Het jaar hiervoor, 2014, was eigenlijk best een moeilijk jaar. Mijn stiefvader overleed, het afstuderen lukte niet (ik kon me gewoon niet focussen) en mijn vriend ging een halfjaar weg voor zijn studie. Dat laatste had wat mij betreft niet anders hoeven zijn (IJsland was een fantastische ervaring, ook voor mij!), maar toch was het best lastig om hem juist toen te moeten missen. Dit jaar ben ik eindelijk afgestudeerd, waren J. en ik allebei op dezelfde plek, hebben we samen veel leuke dingen gedaan en ook heb ik veel tijd doorgebracht met vrienden! Dus ja, dit was zeker een gelukkiger jaar!

Wat had je dit jaar liever vaker willen doen?
Fotograferen. En reizen! Dat doe ik het allerliefst. Nog op mijn verlanglijstje: Noorwegen, Schotland, Ierland en de Baltische Staten.

Was je dit jaar verliefd?
Jaaaaaaaaaa, nog steeds!

Wat was de beste tv-show die je in 2015 ontdekte?
Downton Abbey ♥ (ik moet de allerlaatste aflevering nog kijken, I don’t want it to endddd, snif snif).

Wat was het beste boek dat je in 2015 las?
Oei, moeilijk. Ik vond On Beauty van Zadie Smith érg goed. Daarnaast vond ik het boek “Eating Animals” van Jonathan Safran Foer echt een eyeopener (het staat in de collage hierboven ☝).

En de beste film?
Een nog moeilijkere vraag… Sowieso moet ik even goed nadenken welke films ik eigenlijk al in 2014 heb gezien, want dat loopt in mijn hoofd allemaal een beetje door elkaar. Ik denk Girlhood, die vond ik echt héél goed. En dan twee oude films, die ik pas dit jaar keek: Good Will Hunting en Before Sunset. Oh en okeee, When Harry Met Sally, een klassieker binnen de romantische komedies ;-)

Welk gerecht heb je in 2015 het meest gegeten?
Ik vermoed falafel! Helemaal ontdekt sinds het geen-vlees eten. Of een simpele pasta-pesto.

Heb je in 2015 iets gekocht wat al een tijdje op je lijstje stond?
Nee, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ook weinig materiële wensen heb! Misschien een auto ;-)

Wat deed je op je verjaardag in 2015?
Overdag taart gegeten (en gebakken) en ‘s avonds een bescheiden feestje gevierd met m’n vader, vrienden en schoonouders. Lekker rustig, dat beviel me best.

Waar werd je dit jaar erg blij van?
J. (vriendje dus), onze lange wandelingen, het in ontvangst nemen van mijn diploma, een week lang in Stockholm verblijven en daar ronddwalen, Oslo (en mijn zusje) bezoeken, de wekelijkse filmavondjes met Tara, het Fleetwood Mac concert, lange gesprekken met Nathalie, de dates met Anne, ons bezoek aan Kim & Willem én het feit dat we een nieuw appartement vonden!

Is er iets wat dit jaar nog beter had kunnen maken?
Nee, eigenlijk niet! Fijn om dat te kunnen zeggen. Ik heb wel ontzettend veel zin in het volgende jaar en ik ben ontzettend benieuwd wat het allemaal gaat brengen. Ik ben er klaar voor, kom maar op! ;)

Een deel van dit lijstje vond ik op een paar van de Zweedse blogs die ik lees en het leek me leuk om ‘m in te vullen! Fijne jaarwisseling iedereen en ik wens jullie allemaal een gezellig, gezond en liefdevol 2016! Tot volgend jaar! ;-)
Liefs!
PS we hebben weer internet, oh yeaaahhh!