bureau

Wat is het fijn om weer een eigen werkplekje te hebben! Vorige week zag ik dat ze een mooi bureau in de aanbieding hadden bij de Jysk en besloot ik dat mijn banksaldo zich maar even over zijn depressieve gevoelens heen moest zetten. Doei! Er moest gewerkt worden! Nu ik er achter zit weet ik dat het de juiste keus is geweest, want ik voel me al weer veel productiever en fijner dan dat ik me in weken heb gevoeld.

Ik heb nooit moeite gehad met verhuizingen, maar dit keer merkte ik wel dat ik echt even moest aarden in ons nieuwe huis. Het is leuk om een huis in te richten en helemaal eigen te maken, maar nu vond ik het best lastig. In de woonkamer lag bijvoorbeeld bruin hoogpolig tapijt, de keuken bestaat voornamelijk uit oude troep (ik weet niet wie van de vorige bewoners het briljante idee had om oud laminaat als aanrecht te gebruiken, maareh…) en het huis is nogal koud en guur. Twee maanden later hebben we al heel wat dingetjes verholpen. Inmiddels staat vrijwel alles op z’n plek, hangen onze herinneringen aan de muur, is de platenspeler aangesloten en voel ik me helemaal thuis. Morgenavond hebben we zelfs een housewarming! Dat plan hadden we al jaren, bij iedere verhuizing, en dit keer moest het er maar echt eens van komen. Uiteraard mét thema (90’s!).

Dus, toekomstige Ashley, mocht je je over een tijdje afvragen (en verzuchten) waarom je bijna de hele maand januari niets hebt geschreven, dan was dit dus de reden. Je moest gewoon even “aarden”! Niets aan de hand.

OK, kumbaya/eerlijkheid-rond-een-kampvuur-tijd (en ik weet zeker dat ik dit later liever delete, want het klinkt zo whiny, maar vooruit): mijn hoofd is een beetje vol. Niet op een slechte manier! Maar meer een soort brainstorm-modus, op een “wat zal ik eens met mijn leven gaan doen” manier. Ik ben in augustus afgestudeerd en ik sta nog steeds een paar keer per week op de sportschool te dweilen. Ik voel me absoluut niet te goed voor mijn werk en ik ben blij dat ik überhaupt werk heb (wel handig als je de huur wilt kunnen betalen), maar het was altijd een bijbaantje. Ik heb zin om juist iets nieuws te gaan doen! Heel veel zin zelfs! Ik weet alleen nog niet wát…

Ik probeer mezelf er continu aan te herinneren dat deze brainstormfase iets positiefs is, want het is best makkelijk om er af en toe een beetje sip van te worden. Natuurlijk ervaar ik een soort van druk, zowel vanuit mezelf als mijn omgeving (men vindt het erg leuk om me elke dag weer te vragen of ik nou al werk heb en of ik anders weet wat ik wil gaan doen…), maar ik probeer me niet gek te (laten) maken ;-)

Ik heb in ieder geval wel ontdekt dat je dingen moet blijven doen en absoluut niet op die bank moet blijven zitten. Wat je ook doet, het is altijd weer een stapje “vooruit”. Schrijf dát verhaal, maak die foto’s, maak muziek, verstuur die sollicitatiebrief, lees die inspirerende artikelen, bak die taart, maak dat schilderijtje (ook al ziet het er uit als vingerverf van een driejarige ↑) praat met verschillende mensen en wissel ideeën uit, publiceer die blog… Je weet nooit waar of wat het je brengt!

Dus, vandaag is dit even wat ik doe. Eindelijk een stukje schrijven, IETS maken. Het is niet veel (sorry) en het is niet perfect, maar het is wel iets. En het voelt goed om eindelijk weer op die publiceer-knop te drukken!

Als je er nog bent: leuk dat je meeleest. Het klinkt afgezaagd, maar ik ben iedere keer weer verrast dat er mensen zijn die het leuk vinden om mijn stukjes te lezen (zelfs als ik zo weinig post). Dankjewel daarvoor :-)
Liefs!