1. Op stap: Alkmaar

5-4

Vorige week konden J. en ik meerijden met een vriend die richting Alkmaar moest. Ik vind het altijd leuk om eens rond te lopen in een stad die je eigenlijk niet zo goed kent. Even een ander straatbeeld en bijvoorbeeld eens een keertje ergens anders koffie halen. Het voelt toch als een mini (ok, heel erg mini) stedentrip. Dat Alkmaar leuke winkels heeft is natuurlijk ook niet heel vervelend. Sissy-Boy is echt zo’n winkel waar ik niet aan voorbij kan lopen. Mooie kleding, woonaccessoires en eigenlijk nog heel veel meer leuke dingen (die je eigenlijk niet nodig hebt). Ik heb niets gekocht, maar dat lag niet aan alle leuke spullen. Met name bij de “stationery” afdeling heb ik me lopen vergapen… zoveel leuks! Maar ik heb me ingehouden. Note to self: nog eens terug als je de loterij hebt gewonnen!

2. Nu aan het lezen:

Op mijn nachtkastje ligt een boek dat ik al honderd keer heb gelezen (ok, ok, misschien geen honderd keer, maar toch zeker minstens twintig keer): Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Het leest zo lekker weg! Ook ben ik een beetje door m’n boekeninspiratie heen. Hebben jullie nog leuke boekentips?

3. Muziek: Orla Gortland

Soms kom je iets moois tegen op youtube en dan kun je niets anders doen dan met open mond kijken. En het de rest van de middag op repeat zetten.

4. Op mijn scherm: Love

5-5

Nieuw op Netflix is de serie LOVE. De beschrijving beloofde heel veel goeds. Gillian Jacobs en Judd Apatow: dat leek mij een gouden combinatie. En ja, die verwachting maakte de serie zeker waar. Na aflevering 1 kon ik niet wachten om de rest van het seizoen te zien. Dit kwam niet alleen door de fantastische rol van Gillian als de wat bijzondere Mickey (en met bijzonder bedoel ik een beetje eh… gek?) en de productie van Judd (je kent hem misschien van Girls of anders zijn films, zoals Knocked Up, This is 40, The 40 Year Old Virgin) maar óók door Paul Rust en zijn rol als de wat nerdy Gus. Goed, ik ga niet eens uitleggen waar het precies over gaat, want dat doet het toch geen recht. Klik hier voor de trailer als je wilt checken of het ook iets voor jou is.

Pssst, het nieuwe seizoen van Girls is ook weer begonnen!

5. In mijn maag:

Kladdkaka! Een lekker kleffe chocoladetaart en misschien wel mijn favoriete Zweedse fika-snack. Helaas kwam ik er deze week achter dat de taart ontzettend makkelijk te maken is… Ojee… Ik heb vrienden (ik zal geen namen noemen) die héél erg blij worden als we deze taart mee terugnemen wanneer J. en ik een bezoek hebben gebracht aan Zweden. Ze hebben mij destijds opgezocht toen ik in Zweden studeerde en ze hebben het alleen nog maar over de kladdkaka. Zo lekker is die dus! (grapje hoor). Goed, voortaan is dat dus nergens meer voor nodig, want die kan ik nu gewoon zelf maken! En MAKKELIJK dat het is.

Wat je nodig hebt:
 2 eieren
 265 gram suiker
 120 gram (room)boter
 65 gram bloem
 4 eetlepels cacaopoeder
 1 eetlepel vanille-essence
 snufje zout

Doen: de oven voorverwarmen op 180 graden Celcius. In een grote kom de eieren en het suiker met elkaar mixen. Vervolgens de bloem er in mixen. Snufje zout erbij. De boter smelten in een kommetje in de magnetron (en deze natuurlijk niet laten ontploffen, wat natuuuuuuurlijk ook niet bij mij is gebeurd….), daar de vanille-essence bij schenken en daar vervolgens met een garde 4 eetlepels cacaopoeder doorroeren. Vervolgens schenk je het boter/vanille/cacao mengsel bij het ei/suiker/bloem/zout mengsel, roer je dat goed door en schenk je het in een BEBOTERDE ronde bakvorm. Hup, de oven in voor ongeveer 15 minuten en dan heb je een heerlijk stukje kladdkaka voor bij de koffie.

Het is belangrijk dat je deze taart niet te lang in de oven laat staan, want dan wordt het te droog en deze taart moet juist lekker klef zijn! De foto hierboven is van mijn tweede bakpoging en deze taart heeft er eigenlijk nét iets te lang in gestaan. Is de bovenkant hard en kun je de taart heel uit de vorm krijgen (dus dat er niets van het mengsel “wegloopt”)? Dan is het perfect!

Even laten afkoelen (ik weet het, érg lastig) en dan als finishing touch wat poedersuiker over de bovenkant strooien. Niet verplicht, wel traditioneel ;-) “Officieel” moet er zelfs nog wat slagroom bij.

6. NEW IN: Hema notitieboek

Bij de SissyBoy heb ik me lekker staan vergapen aan allerlei notitieboekjes, maar ik had eigenlijk niets nodig en bovendien vond mijn portemonnee het ook niet zo’n goed idee. In plaats daarvan bracht ik een paar dagen later een bezoek aan de Hema en daar kocht ik dit grijze notitieboekje. Heel betaalbaar (2 of 3 euro, heb helaas de bon niet meer), fijn papier (niet knalwit) en mét lijntjes. Ik word sowieso altijd vrolijk van de schrijfwarenafdeling bij de Hema, ze hebben daar zoveel leuke dingen! Dus mocht je daar nog nooit gekeken hebben (ik acht de kans klein, maar vooruit), dan kan ik het je zeker aanraden!

Een nieuwe post in de rubriek “vijf”, maar dan met een leuk dingetje extra. Eigenlijk zou het dus “zes” moeten heten, maar vooruit, moet kunnen voor een keertje toch ;-). Ik kon gewoon niet kiezen wat ik anders weg moest laten! Hope you’re all well! Liefs!