Zoals beloofd: een dagboekje op zondag!

april3-11

De maandag begonnen we met een bezoek aan de kringloopwinkel, waar J. een LP kocht van één of andere bekend klassiek stuk. Ik had er nog nooit van gehoord, maar na het draaien klonk het toch wel erg herkenbaar. ‘s Middags tekende ik een illustratie voor mijn zusje (zie mijn illustration monday post).

april3-12

‘S avonds ging ik na mijn werk lekker in bad met de finale afleveringen van Girls. Jammer dat het af is, maar ik vond het echt een erg goed seizoen. Het volgende wordt waarschijnlijk het laatste… kan niet wachten! Van de dinsdag weet ik niet héél veel meer, afgezien van dat ik lekker in het zonnetje heb gezeten, wat getekend heb voor de blogpost over de film van afgelopen woensdag en ‘s avonds heb gewerkt op de sportschool.

Woensdagavond moest ik onverwachts wéér werken, dus overdag heb ik mijn post over de film afgemaakt en hebben we snel een kijkje genomen bij de nieuwe bibliotheek. Wauw, wat is dat ontzettend mooi geworden! In onze oude bibliotheek heb ik de afgelopen jaren erg veel gezeten, vooral tijdens het schrijven van mijn masterscriptie, en dat was toch eigenlijk niets vergeleken bij wat ze er nu van hebben gemaakt. Mocht je ook in Den Helder wonen, ga dan zeker een kijkje nemen. Het gebouw is erg mooi, maar ook het uitzicht is de moeite waard (vanaf o.a. het dakterras). Ze hebben er ook een cafeetje en dat ga ik snel testen natuurlijk ;)

Donderdagochtend deed ik boodschappen, tekende ik en testte ik onze nieuwe platenspeler. Hoe mooi zijn trouwens deze bloemen? Ik kreeg ze vorige week voor mijn verjaardag van de vriendin van mijn vader en ze werden de afgelopen dagen eigenlijk met de dag mooier. Ik ben gek op tulpen, maar zo’n veldboeket is toch ook wel erg mooi!

Rond twaalf uur stond een vriend (Ben) van mij voor de deur, want hij moest in Alkmaar zijn en ik mocht meerijden. Ik wilde graag nog wat meer Promarkers halen (meer kleurtjes) en dat kon in Alkmaar. Hij ging naar zijn afspraak en ik ging op pad richting het centrum. We dronken na zijn afspraak nog een kopje koffie en daarna moesten we op tijd weer richting Den Helder, want we waren bij mijn moeder uitgenodigd voor het avondeten. Ze maakt er altijd een lekker feestmaal van! Voor ons (J. kwam direct vanuit zijn stage) had ze een vega-maaltijd gemaakt en omdat Ben wel vlees eet, heeft ze eindelijk weer eens Osso Buco kunnen maken ;-) (dat stond, toen ik deze foto maakte, trouwens nog niet op tafel).

Op de terugweg konden we het niet laten om wat foto’s te maken van de mooie bloemenvelden. Ik heb zoals je ziet ook nog even mijn mooiste kalenderpose uit de kast gehaald! Nog elf foto’s te gaan. Wordt vast een bestseller, toch?!

Vrijdag alweer! ‘s Ochtends bakte ik op bestelling een cake voor mijn schoonvader, kocht ik een bos tulpen op het station en sprong ik in de trein richting Amsterdam. ‘s Avonds was ik namelijk uitgenodigd bij Marjolein (voor haar kocht ik de tulpen), samen met de andere “dutchies in Zweden”. Dat was echter pas om 18u (ja, Ash, normale mensen hebben een baan) en dus had ik ‘s middags eerst gezellig met m’n zusje afgesproken.

We brachten een bezoek aan Lush, dronken een kopje koffie en hebben verder lekker in het zonnetje door Amsterdam gewandeld. Het lijkt me trouwens erg gezellig om eens een stedentrip met haar te doen, maar geld en tijd en nouja, je weet hoe dat gaat. Wie weet in de toekomst eens :)

Rond zes uur was ik bij Marjolein (ze woont in De Pijp) en daar heb ik helaas geen foto’s van, maar het was echt ZO leuk! Het was alweer een tijdje geleden dat ik iedereen gezien/gesproken had, maar het voelde weer helemaal als vanouds. Ik vond het ontzettend leuk om weer met de oorspronkelijke groep bij elkaar te zijn en om te horen waar iedereen nu mee bezig is! Ja, dit moeten we vaker doen.

Ik lag na een autorit+treinreis pas om kwart voor 2 in mijn bed, dus gisteren (zaterdag) heb ik het heerlijk rustig aan gedaan. Ik heb wat gelezen (in het boek van Murakami) en ‘s avonds ging ik met Tara naar een film in de 7skoop, Anomalisa. Ik vond het een mooie film (vooral erg knap gedaan, die stop motion!), maar kon moeilijk mijn ogen openhouden, haha.

En tot slot nog een foto van mijn aankopen in Amsterdam. Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn zusje een tegoedbon voor de Lush en daar heb ik een reiniger en hydraterende gezicht-spray voor uitgezocht. Ik heb ze al getest en ik ben er erg blij mee! Oja, als je de reiniger ook koopt, wees dan gewaarschuwd: gebruik echt maar een beetje, want voordat je het weet lijkt het alsof je al tien jaar in een kolenmijn hebt gewerkt! Dat was aardig poetsen ;) Ik heb mijn lesje geleerd, haha. Voortaan ga ik dus eerst het etiket lezen! Ook kocht ik bij de Tiger een schattig fotolijstje (lijkt me leuk voor het inlijsten van één van mijn creaties) en een klein tekenblok. Ik ga nogal snel door mijn A4tjes heen, dus een tekenblok leek mij veel handiger ♡

Dat was alweer een week, wauw! Komende week zal ik trouwens mijn best doen om wat meer foto’s te maken met mijn spiegelreflexcamera, want dat is toch wat leuker dan alleen maar iPhone foto’s. Niet dat ik heel veel boeiende dingen ga doen… maar wie weet. Vandaag wordt het sowieso een lekker rustig dagje. Ik heb het huishouden gedaan en ben vooral met deze post bezig geweest (met op de achtergrond Stevie Nicks, naturally). Wat vinden jullie van m’n nieuwe tekening, bovenaan de post? Ik vind ‘m best leuk gelukt! Ik ga zo nog even boodschappen doen en vanavond is het tijd voor een Star Wars marathon bij Ben! Fijne zondagavond en tot morgen! ♡

Liefs! xx