Woensdagavond = filmavond! Althans, meestal op de woensdag, want Tara en ik doen erg ons best om de woensdagavond vrij te houden, maar soms lukt dat niet (vanavond moet ik bijvoorbeeld werken). Als we echter allebei vrij zijn, dan spreken we op de woensdagavond meestal af om samen iets te gaan koken en kijken we daarna een film. Daarom leek het me toepasselijk om vanaf nu ook iedere woensdag een filmtip te plaatsen, hier op ashleylynn.nl! Ik kijk er een heleboel en ook veel verschillende soorten genres, dus hopelijk zit er sowieso wel iets voor je tussen. Deze film (een romantische komedie) keek ik een paar weken geleden in mijn eentje, maar het is zeker ook een leuke film om te kijken met een paar vriendinnen en een glas wijn. Dus, mocht je nog een leuke film zoeken voor het weekend: dit is een tip!In Celeste & Jesse Forever Celeste zien we hoe Celeste (Rashida Jones) en Jesse (Andy Samberg) een weg proberen te vinden op het hobbelige pad van een scheiding. Ze zijn jong getrouwd, maar naarmate het leven vorderde kwamen ze er achter dat ze toch teveel van elkaar verschilden. Celeste is een echte zakenvrouw en houdt van orde en zekerheid, waar Jesse liever lui dan moe lijkt te zijn. Duidelijk, die scheiding gaat er komen! Maar Jesse en Celeste waren niet alleen een stel, ze waren ook nog eens beste vrienden en het liefst zien ze dat laatste onveranderd. Dat blijkt echter verre van makkelijk en zeker wanneer Jesse een nieuwe vriendin krijgt, begint Celeste te twijfelen aan eh, nou, eigenlijk alles!

De trailer:

Wat vond ik er van?
Lachen:

Ja! Ik vond alleen de rol van de obligatory gay best friend écht niet grappig (sorry Elijah Wood).

Huilen:

Als je net een break-up achter de rug hebt, dan ga je misschien wel een traantje laten. Anders niet hoor!

Soundtrack:

Vier sterren, want: Lily Allen.

Totaalplaatje:

Celeste & Jesse Forever is een ideale film voor een relaxte filmavond. Het kijkt lekker weg en het verhaal is hier en daar nog verrassend genoeg om niet al te cliché en dus voorspelbaar te zijn. Bovendien vind ik Rashida Jones ook een hele leuke actrice (ik ken haar sinds The Office) én is er ook nog een leuk rolletje weggelegd voor Scream Queen Emma Roberts. Ik zou deze film officieel geen chickflick noemen, maar vooruit, het komt toch aardig in de buurt (en dat is geen nadeel). Voor een romantische komedie verdient deze film zeker 4 sterren!

Liefs x