Vorige week vertelde ik het al even: ik had beloofd een tekening te maken voor m’n zusje, maar die was helemaal mislukt. Ze wilde graag een illustratie die ze als profielafbeelding zou kunnen gebruiken voor haar podcast (Bananas!) en dat had geen haast, maar TOCH, ik wilde er niet al te lang mee wachten om het nog eens te proberen. Vandaag deed ik nog een poging en hoewel ik nog wel schoonheidsfoutjes zie, vind ik het best leuk gelukt. Uiteindelijk heb ik twee versie waar ze uit kan kiezen. Bovenstaande, die ingekleurd is in Photoshop (met de muis, want mijn tekentablet deed raar… :( ) en het origineel op papier. Als je benieuwd bent naar hoe ik deze illustratie heb gemaakt, dan moet je even verder lezen.

ill1

Zoals je ziet testte ik eerst de kleurtjes (1) en begon ik met wat schetsen in potlood, die ik vervolgens overtrok met fineliner. Uiteindelijk koos ik er voor om het gezicht van het poppetje in dezelfde stijl als mijn “I am woman, hear me roar” illustratie van vorige week te gebruiken. Het lichaam gebruikte ik deels van de “when I look at you, a Coldplay song plays in my heart” illustratie en voor de blouse heb ik even gegoogeld om inspiratie op te doen. Dat bleek helemaal niet zo lastig gelukkig.

(2) Nadat ik tevreden was over mijn schets heb ik het overgetrokken op mooier papier. Het papier dat ik heb gebruikt is eigenlijk bedoeld voor Acrylverf (het heeft een o.a. een linnenstructuur), maar ik wilde het wel eens proberen! Het ging best goed, al is het wat lastiger tekenen met de structuur. (3) Toen ik klaar was maakte ik er eerst een foto van, zodat ik ook een exemplaar had om in photoshop in te kleuren. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want toen ik mijn stiften ging proberen kwam ik er achter dat ze niet fantastisch werkten op het papier dat ik had gekozen én ook de kleuren waren niet echt wat ik zocht. Dus een tip from me to you: maak altijd tussendoor een foto, want mocht er dan nog iets mis gaan, dan heb je iets wat je kunt gebruiken om weer vanaf verder werken.


Ik vond de illustratie op papier ook erg schattig geworden (4), maar ik wilde toch wat meer contrast. Met name de bril moest er voor mij wat meer uitspringen. Hoewel de illustratie niet sprekend op mijn zusje lijkt, vond ik wel dat ze absoluut een bril moest hebben, want die draagt mijn zusje ook. Dat heb ik op de computer gelukkig wat kunnen accentueren. Het eindresultaat (zie de afbeelding helemaal bovenaan deze post) vind ik best leuk geworden. Ik heb gevraagd of er een sassy uitspraak bij moest, maar daar ging ze nog even over nadenken ;-)

Zo, dat was het weer! Voor komende week heb ik een wat uitgebreidere illustratie in mijn hoofd, ik ben benieuwd of het gaat lukken. Fijne avond!

Liefs! x