Vandaag wilde het gewoon NIET lukken. Soms heb je dat! Ik was gisteren begonnen met een schets en vandaag wilde ik daar mee verder gaan, maar op papier ging het niet zoals ik wilde. Ik zat te prutsen met perspectief en hoewel het ook een leuk resultaat kan opleveren als je dat loslaat (althans, ik vind dat soort illustraties vaak wel leuk), werd ik er maar niet tevreden over. Na heel veel gegum vond ik het tijd voor een kopje koffie. Na mijn pauze besloot ik te gaan kijken in mijn verzameling van “oude” schetsen (verzameld in een papieren mapje), op zoek naar wat inspiratie. Ha! Dat bleek mijn redding, want ik kwam wat bloemen tegen die mijn probleem grotendeels leken op te lossen.

Van beide afbeeldingen maakte ik een foto en vervolgens heb ik ze in Photoshop samengevoegd. Ik denk dat ik het in het “echt” ook nog wel “samen” ga tekenen, maar ik heb vandaag nogal last van m’n rug en dan vind ik lange tijd voorover zitten (wat je nou eenmaal doet bij tekenen) soms wat vervelend. Gelukkig kon ik in Photoshop met mijn tablet aan de slag! :)

Hoewel ik vaak erg geneigd ben om de afbeelding “kaal” te laten en ook vrij minimalistisch te tekenen (dus weinig tierelantijntjes), wilde ik vandaag mezelf eens pushen om wat meer kleur te gebruiken. Vandaar bijvoorbeeld de groene achtergrond en de hartjes (die ik toch op het laatst nog even heb toegevoegd, want lezen is ♡).

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te zien! Zeggen jullie het wel als het saai wordt??
Liefs! x