Afgelopen zondag kwam ik héél blij uit de bioscoop. Heb je dit jaar geen tijd of geld om op vakantie te gaan naar de zon? Geen probleem, want met A Bigger Splash waan je je 1,5 uur op een Italiaans eiland. Héérlijk.


In A Bigger Splash (een remake van de film La Piscine uit 1969) zien we hoe Paul (Matthias Schoenaerts) en Marianne (Tilda Swinton) tijdens hun rustige vakantie opeens bezoek krijgen van een man uit hun verleden, Harry (Ralph Fiennes) en zijn dochter Penelope (Dakota Johnson).

Al snel ontdekken we dat Harry en Marianne vroeger een relatie hebben gehad.

Marianne is een rockster en moet haar stem laten rusten, wat er op neer komt dat ze vrijwel de hele film niets zegt. Harry, daarentegen, lijkt geen seconde zijn mond te kunnen houden, dit tot grote irritatie van Paul. Je voelt al vrij snel dat dit voor problemen gaat zorgen.

Oja, en dan is er ook nog de knappe Penelope, die haar oog heeft laten vallen op Paul…

De trailer:

A Bigger Splash is een zinderend, sensueel verhaal over jaloezie, passie en verlangen onder de Mediterrane zon.

Waarom kijken? Sterke rollen van alle acteurs, met name van Swinton en Fiennes. Swinton heeft amper tekst, maar maakt desondanks veel indruk! Fiennes is zo overtuigend irritant dat je ‘m af en toe wel eens voor z’n potje wil slaan. • Mooie beelden, van zowel het landschap als de mensen (ik zeg niets) (maar er is wel veel naakt) (dan weet je dat alvast) • Als je op zoek bent naar een heerlijk zomerse film •
Waarom niet kijken? Ik kan geen enkele reden bedenken waarom niet!

Liefs! xx