webprint

Mijn laptop (en externe harde schijf) staat na al die jaren vól met foto’s. Heel soms heb ik er wel eens wat laten afdrukken, maar ik liep al aardig wat jaartjes achter met mijn vakantieboeken… Ik stel dat soort dingen altijd uit, want je moet er echt even voor gaan zitten en ik vond vaak wel weer een ander klusje dat ik eerst wilde doen. Toen ik vorige week een mailtje kreeg van Webprint.nl met de vraag of ik hun service wilde testen zag ik het als een soort teken van het universum: hoog tijd om dan eindelijk eens die fotoboeken in elkaar te draaien!* Vandaag kon ik ze ophalen (je kunt ze ook bij een afhaalpunt laten bezorgen, vandaar) en ik ben er ZO blij mee om al die foto’s nu eens op papier te hebben.

webprint

Hoewel we in de afgelopen jaren een heleboel leuke en fijne reisjes hebben gemaakt, was er één die absoluut voorrang kreeg. In 2014 zijn wij naar IJsland geweest (nee echt, Ash, goh, dat wisten we nog niet, je hebt het er immers NOOIT over). Mijn vriend studeerde daar voor een half jaar en ik ben drie weken op bezoek geweest. We hebben toen een groot deel van het eiland gezien en natuurlijk héél veel foto’s gemaakt. Ik heb er wel eens een paar laten afdrukken, maar een boek hadden we nog niet. Ik ben tijdens het roadtrippen zo vaak uit de auto gesprongen om foto’s te maken en die foto’s stonden nu dus weg te kwijnen op een harde schijf. Zonde, want als er een land fotogeniek is, dan is het IJsland wel. Daar moest verandering in komen. Bovendien leek het me leuk om mijn vriend er mee te verrassen!

Ik wilde graag een fotoboek met een zachte kaft en gewoon papier en ik koos daarbij voor een vierkant boek van 20x20cm. Makkelijk voor in je kast en op die manier kon ik ook bijvoorbeeld wat instagramfoto’s makkelijker gebruiken (vier op één pagina bijvoorbeeld). Je kunt echter ook kiezen voor een staand boek, liggend, een boek met harde kaft, je foto’s op fotopapier… you get the picture. Daarnaast kun je de layout van het boek helemaal zelf vormgeven. De kaften heb ik ontworpen in photoshop en vervolgens geupload in de editor. De pagina’s binnenin kun je per stuk inrichten met foto’s, stickers en tekst. Zoals je ziet heb ik me vooral gericht op de foto’s, maar je kunt het dus helemaal naar smaak aanpassen. Bij mij is het een mix geworden van instagramfoto’s en foto’s uit mijn spiegelreflex camera. Een paar van mijn instagramfoto’s in het boek zijn minder scherp, dus daar moet je wel rekening mee houden. Hoe hoger de resolutie, hoe mooier de kwaliteit!

webprint

Ik had hierna nog best een groot deel van van de voucher over, dus toen besloot ik dat (als ik dan toch bezig was!) ik ook maar gelijk een fotoboek van onze vakanties in Zweden ging maken. In totaal was ik voor deze twee fotoboeken ongeveer dertig euro kwijt en dat viel me hartstikke mee. Uiteindelijk heb ik er gelijk nog visitekaartjes bij besteld en ook daar ben ik erg tevreden over! (je ziet de voorkant van het visitekaartje op de eerste foto van deze post)

Even op een rijtje wat ik vond van de fotoboeken van webprint.nl:
Voordelen: makkelijke webeditor, werkt goed, loopt niet vast, snelle verzending, erg betaalbaar en veel keus! Je kunt bij de fotoboeken ook (tegen betaling) extra pagina’s toevoegen, erg handig. Nog een pluspunt: je fotoboeken blijven online bewaard, dus als je wilt dan kun je ze nóg een keer bestellen, bijvoorbeeld als cadeautje voor de rest van het vakantiegezelschap. Opnieuw inloggen en dan staan daar je vorige projecten. Je kunt ze ook gewoon verwijderen trouwens, als je dat fijner vindt.
Nadelen: Enige dat ik kan bedenken is dat ik bij het editten van tekst vond dat ik weinig keus had in lettertypes en ik de tekst ook niet cursief of dikgedrukt kon maken (ik kon dat in ieder geval niet vinden). Maar ik ben nogal veeleisend wat dat betreft! Uiteindelijk heb ik voor de stukjes tekst die ik wilde in photoshop wat dingetjes gemaakt en dat geupload in de editor (zoals de voorkant). Geen probleem.

Al met al ben ik blij dat ik me eindelijk eens tot het klusje gezet heb, want het is toch wel erg leuk om deze foto’s in een fotoboek te hebben, in plaats van alleen op een harde schijf. Ik heb nu wel weer vreselijke heimwee naar Zweden, haha, maar goed, je moet er wat voor over hebben, zullen we maar zeggen. Of je nou zelf aan de slag gaat met fotolijm of met een web-editor… mocht je eens een verdwaalde zondagmiddag hebben, dan kan ik het zeker aanraden om er eens de tijd voor te nemen!

Liefs en een fijn weekend! x

* Ik ben niet betaald voor deze post, maar mocht voor een bedrag iets uitzoeken in de webshop van webprint.nl. Alle meningen in deze post zijn helemaal van mezelf!