Toen ik het boek van Grace Coddington aan het lezen was, begonnen bij mij de ideetjes al te komen voor een illustratie. Heerlijk als dat soort dingen gebeuren, of het nou bij een boek is of een blog, of terwijl je muziek luistert of een film kijkt. Inspiratie is eigenlijk overal, je hoeft er alleen maar voor open te staan (ok, dat klinkt wel erg zweverig, maar het is gewoon zo). Het boek van Grace staat vol gave modefoto’s en met name deze achter de schermen foto van Grace vond ik erg mooi. Ik weet niet wat het is, maar het spreekt me enorm aan. Daar wilde ik een tekening van maken! Zo gezegd, zo gedaan, dus vandaag ging ik aan de slag.

Werkwijze:

1. Een ruwe schets maken op papier. Dit heb ik wel op de foto staan, maar je ziet het potlood amper. Het lijkt net een leeg vel papier, daarom heb ik ‘m niet in de collage staan. 2. De foto nog eens kopiëren, en voor het gemak gebruiken om een deel te kunnen overtrekken. 3. Ik ga vrij snel met een fineliner aan de slag, want ik vind het wel leuk als het eindresultaat niet perfect is. Een beetje slordig+foutjes vind ik juist wel wat toevoegen. 4. Daarna is het een kwestie van verder tekenen. Tijdens het schetsen kijk ik vaak naar de foto. Met name de lichte en donkere delen waren in deze foto belangrijk. 5. Klaar, en nu inscannen! Minstens 300 DPI als je het nog eens wilt afdrukken. 6. Openen in photoshop, foutjes en vlekjes wegpoetsen, en dan vervolgens inkleuren. Bij deze tekening wilde ik gebruik maken van slechts twee kleuren. Het groen/grijze leek me mooi, omdat ze op de foto ook voor de zee lijkt te zitten. En het oranje vond ik mooier bij het groen/grijs passen dan roze, rood of paars. 7. Klaar!

Ik vind ‘m niet zo prachtig geworden als de foto, maar ik vind het daarentegen wél leuk dat ik er weer iets heel nieuws van heb gemaakt. Sowieso is het belangrijk dat je iets niet “namaakt”, want waarom zou je dat doen als het al bestaat… Liever kun je iets unieks maken, toch?

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te zien! Fijne maandag! :)

Liefs xx