1. The Millennial podcast

Ben je net afgestudeerd? Of sta je op een kruispunt in je leven en weet je het even niet meer? (god, wat een cliché-uitspraak trouwens, “sta je op een kruispunt”). Je bent niet de enige! Megan maakte een podcast over haar ervaringen als “millennial”. Ontzettend herkenbaar en daarom heel erg leuk om naar te luisteren. Ik ben nog maar bij aflevering acht en ik kan niet wachten om de rest van de afleveringen te horen. Je kunt ‘m vinden op iTunes of via haar website: http://www.millennialpodcast.org.

2. “Ruis”

Een tijdje geleden had mijn zusje me gevraagd of ik misschien ook iets voor haar wilde tekenen/schilderen en dan het liefst iets geïnspireerd op een boek van Murakami. Welja, doe ik gewoon even. Nouja, niet dus, want zoiets laat zich bij mij niet echt afdwingen, dus het duurde wel een tijdje voordat ik een idee had. Uiteindelijk is het bovenstaande schets geworden, met als inspiratie Norwegian Wood (van Murakami dus) en een beetje van mijn eigen gevoel. Niet dat ik mijn eigen gezicht er af wil krassen (laat ik dat even gezegd hebben), maar we hebben allemaal wel eens dagen waarop je hoofd vol zit, toch? Op instagram gaf ik de schets daarom de titel “Ruis”. Wat ik echt super bijzonder vond was dat ik vervolgens een reactie kreeg van Bregje, waarin zij zei dat het haar deed denken aan Norwegian Wood! Ik was echt zo verbaasd dat het blijkbaar “gelukt” was om dat gevoel er een beetje in te stoppen! Heel bijzonder! (Of Bregje is m’n long lost soulmate, maar ik wilde haar ook niet afschrikken, dus dat heb ik maar niet geopperd.)


3. #GIRLBOSS

#GIRLBOSS, een boek dat ik stiekem bestelde om mijn bestelling van bol.com gratis bezorgd te krijgen (ik bestelde een cadeautje voor iemand en toen stond dit boek bij de suggesties). Wat vond ik er van? Tja. Ik was niet héél erg enthousiast eerlijk gezegd en dat komt niet zo heel vaak voor, haha. Veel clichés, ik kon me moeilijk met Sophia identificeren en ik vond het weinig nieuwe informatie. Hoe ze in haar eentje een miljoenenbedrijf heeft opgebouwd? Ontzettend knap en natuurlijk inspirerend, maar verder dan “het leven is maakbaar, grijp je geluk en wees een girlboss door in jezelf te geloven en voor jezelf op te komen” komt dit boek eigenlijk niet. Jammer, want ik had er wel wat meer van verwacht (en dat is waarschijnlijk het probleem, haha). Prima boek als je even een schop onder je kont wilt krijgen en misschien op zoek bent naar een voorbeeld (als je bijvoorbeeld een modebedrijf start), maar “life-changing” vond ik het boek niet. Toch maar weer gewoon naar Millennial luisteren :)

4. Een recept van The Happy Pear

Ik schrijf binnenkort nog een stukje over mijn favoriete plekken om vega recepten te vinden, maar ik verklap er alvast één: The Happy Pear. Ze hebben altijd lekkere, verse, voedzame en bovendien makkelijke recepten. Een paar van de recepten zijn nu vaste prik en maak ik zeker één keer in de twee weken, waaronder deze Dahl met linzen, zoete aardappel en wortel. Hier de link naar het youtubefilmpje. Mjam!

5. Een nummer: James Blake – Modern SoulIk begreep het nooit zo goed wanneer men zei dat ze een stem “sexy” vonden, maar nu dus wel. Hoi James! Wat een goed nummer!

Liefs! xx