So many books to read, so little money

De reactie van Lotte op m’n tweet over dat ik nog zoveel boeken wilde lezen, maar dat ik niet kon kiezen (want: geen geldboom op m’n dakterras) is 100% de inspiratie voor deze post. Dus Lotte, dank daarvoor! Ik heb heel veel boeken op m’n wishlist staan (een wishlist die ik trouwens heel makkelijk bijhoud via goodreads, tip!) en ik kan oprecht niet kiezen waar ik moet beginnen.

The Thirst (of Dorst, in het Nederlands) – Jo Nesbø
Begin dit jaar heb ik de boeken van Jo Nesbø ontdekt (bij toeval kwam ik er één tegen in de kringloop) en sindsdien heb ik ze (bijna) allemaal verslonden. Houd je van spannende Scandinavische misdaadthrillers, dan is deze boekenreeks over de Noorse rechercheur Harry Hole écht een aanrader. Ik ben zo benieuwd naar het nieuwste boek! Deze is nog maar net uit en ik heb me echt in moeten houden om ‘m niet gelijk te bestellen, haha.

The Bell jar – Sylvia Plath
In iedere boekenwinkel die ik binnenstap zoek ik naar dit boek. Ik had stiekem gehoopt om ‘m te vinden in een kringloop, maar helaas, tot nu toe ben ik ‘m nog niet tegengekomen. Zelfs in de bibliotheek hebben ze ‘m hier niet! Er zit maar één ding op dus: deze moet ik gewoon gaan bestellen als ik ‘m wil lezen. Ergens vermoed ik dat het misschien wel goed is dat ik ‘m nog niet heb gevonden en dat ik het boek vanzelf vind als ik er klaar voor ben (ben verder helemaal niet zweverig ofzo, maar ik vind het best logisch klinken). Het onderwerp is niet namelijk niet echt vrolijk: het gaat over een vrouw die langzaamaan ten onder gaat aan haar depressie. Best wel deprimerend dus, maar na het lezen van een artikel over Sylvia Plath ben ik helemaal gefascineerd geraakt door haar en wil ik het toch graag lezen. Het is bovendien een Amerikaanse klassieker en dat wil vaak ook wel iets zeggen.

I love Dick – Chris Kraus
Haha, ik geef het toe, mijn oog viel ten eerste op dit boek vanwege de titel. Volgens mij gaat het eigenlijk over een man met de naam Dick, maar dat het een feministisch boek is met deze titel maakt het natuurlijk wel grappiger. I Love Dick is a manifesto for a new kind of feminist who isn’t afraid to burn through her own narcissism in order to assume responsibility for herself and for the injustice in the world, and it’s a book you won’t put down until the author’s final, heroic acts of self-revelation and transformation. (aldus goodreads). Ik ben benieuwd!

Station Eleven – Emily St. John Mandel
Dit boek zag ik voorbijkomen bij enkele Britse booktubers en ik heb geen idee waarom, maar het sprak me gelijk aan. Waarschijnlijk vanwege de cover? Als ik de beschrijving lees dan heb ik ook niet gelijk een idee waar het boek precies over gaat, maar het krijgt vrij goede recensies en dat is genoeg om me over de streep te trekken. Het klinkt best wel mysterieus en daar houd ik wel van. Ik denk dat dit een goed boek is voor op vakantie!

Outline – Rachel Cusk
Wederom zo’n boek dat me meteen aansprak vanwege de cover, maar ik moet zeggen dat de beschrijving me ook wel intrigeert. A woman writer goes to Athens in the height of summer to teach a writing course. Though her own circumstances remain indistinct, she becomes the audience to a chain of narratives, as the people she meets tell her one after another the stories of their lives. Klinkt wel interessant, toch? Ik ga dit jaar niet naar de zon, maar ik vermoed dat dit boek een goeie tip is voor op je strandbedje. Zéker als je toevallig ook naar Griekenland gaat.

How to Stop Time – Matt Haig
Matt Haig volg ik op twitter, waar hij tweet over depressie en regelmatig Piers Morgan weet te sarren (you go Glen Coco!). Toen ik ontdekte dat hij eigenlijk een schrijver was, wist ik meteen dat zijn boeken me zouden aanspreken. Hij heeft een boek geschreven over anxiety en depressie (onderwerpen waar hij vaak over tweet- dat boek wil ik ook nog lezen natuurlijk) en in juli komt zijn roman uit over een man die al eeuwen leeft. Ik denk dat ik deze ga kopen als ik op vakantie ben in Schotland (nog 4 weken werken en dan lekker vrij, whoohoo)!

Felicity – Mary Oliver
De poezië van de Amerikaanse Mary Oliver komt écht bij mij binnen. Als je nog nooit van haar gehoord hebt dan is het niet zo heel vreemd, maar je hebt onbewust vast wel eens iets van haar voorbij zien komen. Veel instagrammers gebruiken haar quotes onder foto’s (zo heb ik haar althans ontdekt- maar ik ben waarschijnlijk een cultuurbarbaar, haha). Ik ben in ieder geval erg nieuwsgierig naar deze dichtbundel. Het lijkt me echt zo’n boek dat je af en toe even open slaat om wat inspiratie op te doen of als je wat mooie woorden wilt verslinden.

M’n wishlist is nog veeeeeeel langer (ik zou namelijk ook graag iets van Carrie Fisher willen lezen! En van Ali Smith en en ohh ja van wie niet eigenlijk), maar om ze nou allemaal op te gaan noemen werd me een beetje te gek. Deze staan in ieder geval bovenaan m’n lijstje. Mocht jij nog een boekentip hebben, of één van bovenstaande boeken al gelezen hebben en ‘m aan- of afraden, let me know!

Ik ben trouwens ook bezig met het sorteren van de boeken die ik afgelopen maand(en) heb gelezen. Daar wilde ik gistermiddag een filmpje over maken, maar ik had wat pech met m’n camera en batterij en slecht licht, hmmmm… Misschien dat ik er toch een post van maak. Wat vinden jullie eigenlijk fijner?

Liefs,
Ash


This entry was posted in books. Bookmark the permalink.

14 Responses to So many books to read, so little money

 1. Marlies says:

  Als je moet kiezen: start met Outline! Echt bijzonder geschreven. Ik gaf 5 sterren op Goodreads, en dat doe ik niet snel. Leuke blog, bedankt voor de inspiratie!

 2. Anne says:

  Thanks voor de inspiratie! The Bell jar zet ik meteen op mijn Goodreads lijstje. Ik las pas Commonwealth (het beste wat ik tot nu toe heb gelezen dit jaar) en ben nu bezig in een bundel korte verhalen van AM Homes (Things you should know).

 3. Eline says:

  The Bell Jar staat hier nog ongelezen in de kast, je mag hem wel lenen?

 4. Karlijn says:

  Station Eleven is erg aan te raden, een van mijn favoriete boeken! Verder is Matt Haig ook een fijne schrijver, zijn boek over depressie vond ik behoorlijk heftig, maar zijn andere roman The Humans gaat over een alien op aarde en is wat luchtiger ;)

 5. Nina says:

  Oh ik hoop dat je een filmpje maakt! Ik vind ze altijd zo fijn om naar te kijken!
  ‘How to stop time’ zou ik ook graag willen lezen.

 6. Goodreads is echt mijn bijbel! Zo handig als ik in de bieb ben en even tussen de bomen het bos niet meer zie, dan kan ik heel gericht gaan zoeken op de titels die in mijn wishlist staan :)

 7. Daan says:

  Dat I Love Dick springt er ook wel enorm uit hahaha.

 8. Lotte says:

  Oooh no, en nu heb ik per ongeluk mijn tweet verwijderd! Maar ik voel me vereerd!
  Ik ga denk ik voor Station Eleven en How to stop time. Bij Station Eleven heb ik precies hetzelfde als jij: ik word niet heel veel wijzer van de beschrijving, maar de omslag is zoo mooi. En How to stop time klinkt ook fantastisch, en Matt Haig is heel leuk. Wel tof dat je zulke verschillende boeken leest!

 9. Kate says:

  The Thirst heb ik net uit, en is echt weer een !!!!!!! boek. Ik heb nu de nieuwe Lars Kepler bijna uit en ga daarna door met de nieuwste Jussi Adler-Olsen (<3 Scandinavische detectives <3).

  The Bell Jar was mijn absolute favoriet als tiener, ik heb het al minstens 10 jaar niet meer gelezen, ben eigenlijk wel benieuwd wat ik er nu van vind. Maar misschien moet je oude favorieten in je herinnering laten. I Love Dick vond ik ook goed, ik had daar alleen een versie van waar echt heel groot I LOVE DICK op de voorkant stond en ik lees graag in cafe's of in de trein, wat niet altijd de perfecte combinatie was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *