Ground control to major Tommmmm. Yes, here I am! Geen Tom, maar wel Ashley. (Sorry, flauwe intro he? Kon alleen echt niet wéér een stukje typen met “oh wat is de tijd voorbij gevlogen, hier dan eindelijk een dagboekje”). Hoe dan ook, welkom! Welkom bij een dagboekpost. Een volle dit keer, want ik heb weer genoeg te vertellen en te laten zien.

De afgelopen weken heb ik het vooral druk gehad met werk. Niet alleen op de sportschool (waar ik wat extra uurtjes inviel voor collega’s), maar ook met opdrachten. Jawel! Het voelt een beetje als opscheppen, maar ik had dus weer een fotografie-opdracht. Kan het zelf nog amper geloven, haha. Vorige week maandag kwam er een meisje helemaal naar Den Helder voor foto’s. Dat vond ik spannend, maar ook super tof! Volgens mij ging het goed en hopelijk is ze blij met de foto’s (ik heb ze gisteren allemaal geleverd). Verder heb ik vooral voor m’n plezier gefotografeerd.

Er is een week geweest waarin ik mijn camera geen seconde heb opgepakt. Dat was best wel vervelend, want op dit moment voelt dat echt alsof ik stilsta en ik me dan niet ontwikkel. Onzin natuurlijk, want ondertussen edit ik nog wel en doe ik nog genoeg inspiratie op. Maar toch! Fotograferen doe ik toch veel liever en ik was daarom ook heel blij dat het eindelijk 1 juli was. Die dag had ik namelijk al maaaaaaanden in m’n agenda staan als de dag waarop Anke en Chris voor mij zouden gaan poseren. EINDELIJK kon ik eens wat ideeën in de praktijk brengen! Al met al was het echt nog veel leuker dan ik had kunnen voorspellen.

Tijdens de shoot werden ze een paar keer gefeliciteerd door mensen die dachten dat het een bruiloftshoot was. Awww! Moet ook wel zeggen dat de liefde er nog steeds vanaf spat bij die twee, dus zo vreemd was die gedachte niet. Ze zijn echter al zes jaar getrouwd! Bedenk me net dat we toen eigenlijk nooit zo’n shoot hebben gedaan (alleen even snel voor de verlovingskaart destijds), dus beter laat dan nooit, haha. Als je trouwens nog wat meer foto’s wilt zien van de shoot dan staan er op mijn fotografie instagram wat foto’s en ik had ook op mijn facebookpagina wat gedeeld. Ik ben bezig met een portfolio, maar dat gaat een beetje traag! Dan heb ik een foto uitgekozen (net zoals voor m’n visitekaartje bijvoorbeeld) en dan vind ik ‘m een week later stom, haha. Irritant.

Mijn zusje had een paar dagen vrij van haar werk, dus zaterdag kwam ze een dagje langs en natúúrlijk moest ook zij even voor de camera. Niet dat het een vereiste is om met mij om te gaan overigens, haha, ik vraag het natuurlijk wel eerst netjes. Gelukkig wilde ze wel even poseren, dus we zijn naar het strand gereden en hebben daar wat foto’s gemaakt. Ik vind ze best leuk geworden! Ook heb ik weer een boel geleerd. Het editproces is ook iedere keer weer puzzelen. Ik ben er inmiddels achter wat ik wel/niet mooi vind en het is leuk om dat een beetje te ontdekken. Niet teveel contrast, nog genoeg huidstructuur/lijntjes te zien, zachte kleuren… Baanbrekend is het misschien niet, maar het is wel wat ik zelf mooi vind (lijkt me toch een belangrijke vereiste).

Verder hebben we lekker gekletst en ‘s avonds hebben we sushi gehaald. Was gezellig :) :)

Naast werk probeer ik ook veel te ontspannen, want WAAROM NIET. In principe werk ik het hele jaar door, tenzij ik zelf vrij neem (neem binnenkort 12 dagen vrij), dus dan is het wel zo leuk om van de zomerperiode gewoon zelf af en toe een beetje vakantie te maken, zo tussen het werken door. Veel zonsondergangen kijken, wandelen op het strand, langs het water en in het groen, en natuurlijk lekker veel boeken lezen. Ja, ik heb geluk dat ik dat gewoon kan zonder fulltime baan, ik weet het. Hier trouwens een selectie van de boeken die ik heb gelezen:

De informanten van Juan Gabriel Vásquez. Een boek over (o.a.) de Duitse immigranten in Colombia, die daar tijdens of na de Tweede Wereldoorlog naartoe zijn gegaan en na de oorlog op zwarte lijsten belandden mits ze konden bewijzen geen enkele band te hebben met nazi’s. Echt zo’n stukje geschiedenis waar ik amper iets vanaf wist en dat dan gegoten in een mooi en boeiend verhaal. Vásquez schrijft heerlijk! Ik ga zeker meer van hem lezen. Had het boek min of meer in een opwelling gekocht (lag op de uitverkooptafel bij een Bruna voor een paar euro) en het was echt een aangename verrassing. Tip!

Ook las ik Veronica Decides To Die van Paul Coelho. Heb ooit De Alchemist van hem gelezen, maar dat vond ik niet zo héél fantastisch (ja sorry, ik weet dat het zijn populairste boek is, maar het iets teveel één grote metafoor voor mij). Dit boek vond ik daarentegen wél goed! Niet zo’n boek dat je voor altijd bijblijft, maar het leest wel lekker weg. En het is minder voorspelbaar dan ik dacht. (Dit boek vond ik trouwens in de kringloop)

Ik ga nog een afzonderlijke post schrijven over al mijn gelezen boeken, maar daar moet ik even voor gaan zitten! Nu lees ik trouwens (op aanraden van Lisa) het boek “The picture of Dorian Grey”. Bleek gewoon hier in de kast te staan, maar het is een dun boekje en het stond helemaal onderin, dus het is aan m’n oog ontsnapt. Mijn vriend had het blijkbaar eens gelezen. Gelukkig zag ik het op Lisa’s instagram voorbij komen, want ik heb nog maar een hoofdstuk gelezen en ben nu al in de ban van het boek, dus dat was een goeie tip.

Van mijn vriend kreeg ik zomaar het Flow vakantiepakket. Vond ik lief! Ik vind de Flow echt een leuk blad. Heb altijd weer nieuwe inspiratie na het doorbladeren. Het vakantieboek bewaar ik voor mijn vakantie, maar de Flow zelf las ik afgelopen zondag bij m’n schoonouders in de tuin onder de parasol op m’n handdoekje. Het was een heerlijk luie zondag.

Stars
Inspiratie: een quote van Michael Faudet, de film Contact en deze foto van Rosie Hardy.

Ook heb ik natuurlijk weer wat films en series gekeken. Zo zag ik de film Contact weer eens, wat ik echt een heerlijke film vind. Ok ok, er is genoeg op aan te merken, maar I LOVE JODIE en het is een beetje jeugdsentiment. Makes me feel fuzzy inside. Daarnaast ben ik de serie Gypsy aan het kijken, waar ik nu echt de afleveringen van aan het sparen ben, want ik heb er nog maar 3 te gaan, snif. Het gaat over een therapeute (Naomi Watts) die zich kapot verveelt als huisvrouw en iets teveel in het leven van haar patiënten verwikkeld raakt. Die serie voelt soms als een hypnotische ervaring. Ben erg benieuwd hoe het afloopt… kan natuurlijk nooit goed gaan.

Ik luisterde: het album Ultraviolence van Lana del Rey is nog steeds één van m’n favorieten. Echt een lekker album om te luisteren terwijl je in de zon ligt. Kan eigenlijk niet kiezen wat m’n favoriet is van het album, dus heb er even willekeurig eentje uitgekozen.

 

Het is een beetje stil op m’n blog, ik weet het, maar ik post liever eens in de zoveel tijd iets leuks dan iedere dag iets dat ik even snel in elkaar heb gezet. Bedankt voor al jullie leuke reacties! ♥ ♥

Liefs,
Ash