Summer holiday

Nog maar een weekje werken en dan ga ik lekker op vakantie! Ik weet diep van binnen dat ik het natuurlijk heus wel overleef en dat het zelfs hartstikke leuk gaat worden, maar het blijft toch een beetje spannend om weg te gaan (ik ben nog steeds hard “aan het werk” met m’n paniekstoornis, dus het is best een uitdaging). Om de spanning deels om te zetten in iets positiefs, ben ik dit jaar extra bezig met de voorpret. Zo ben ik druk bezig geweest met googlen naar leuke plekjes om te bezoeken, werk ik aan een playlist voor in de auto en schetste ik in mijn dagboek wat tekeningetjes. De dingen waar ik me het meest op verheug deze vakantie:

1. Boekenwinkels bezoeken (en natuurlijk boeken kopen). Ooh, hier heb ik zóveel zin in. Sowieso vind ik het leuk om rond te dwalen in boekhandels, dat doe ik in Zweden ook graag, maar dit keer is het extra leuk, aangezien ik de taal van de boeken ook daadwerkelijk goed kan lezen en het dus daadwerkelijk nut heeft om iets aan te schaffen, haha. Heb er speciaal een beetje geld voor gespaard én al een lijstje gemaakt, dus ik kan lekker een stapel boeken gaan kopen (en lezen). 2. De natuur! Als ik ergens benieuwd naar ben, dan is het wel de natuur. We bezoeken o.a. The Lake District en rijden daarna door naar Schotland. Het belooft prachtig te zijn. 3. Me even Elizabeth Bennet wanen. Wie mijn blog al een tijdje leest weet van mijn liefde voor kostuumdrama’s. Het bezoeken van een landgoed/kasteel is daarom ook iets wat ik zeker niet ga overslaan. 4. Edinburgh bezoeken. Edinburgh schijnt echt een super mooie stad te zijn en staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Deze zomer gaan we er eindelijk naartoe. Ik hoop dat we die dagen extra mooi weer hebben, zodat we ook Arthur’s Seat kunnen beklimmen. Heeft iemand verder nog Edinburgh tips? 5. Koffietentjes proberen. Hoe ik een stad het liefst bezoek? Heel de dag wandelen en dingen bekijken, met af en toe een koffiepauze in een leuk koffiehuis. Simpel, maar wel heel gezellig. Kan niet wachten om ze in verschillende steden te gaan proberen. 6. Meezingen in de auto. Heerlijk dat we met onze auto op vakantie gaan, want dat betekent dat we niet alleen lekker veel spullen mee kunnen nemen (vooral kleding en boeken hoor), maar dat we ook onze eigen muziek kunnen draaien én meezingen. Gecombineerd met heel fijn gezelschap en het prachtige uitzicht vind ik totáál geen probleem om uren in de auto door te brengen. 7. Foto’s maken. Helaas helaas, ik heb geen model mee, maar even goed heb ik wel heel veel zin om vooral veel te fotograferen. Ik denk dat mijn vriend gewoon heel vaak de pineut gaat zijn ;) haha. 8. Nieuwe inspiratie op doen. Van nieuwe plekken bezoeken krijg ik altijd weer nieuwe inspiratie. M’n schetsboek gaat zeker mee!

Ga je ook nog op vakantie? Laat me dan weten waar jij het meest naar uit ziet. Vind ik leuk om te lezen :) (of als je er ook een blogpost over hebt geschreven, laat dan het linkje achter!). Thank you! O ja, en Edinburgh tips zijn ook super welkom!

Liefs,
Ash

You might also like...

This entry was posted in daily musings. Bookmark the permalink.

10 Responses to Summer holiday

 1. Linda says:

  Arthur’s Seat is absoluut een aanrader in Edinburgh, ik denk dat dat mijn favoriete ‘uitstapje’ daar was! Botanische tuinen zijn ook héel mooi, kan je echt prachtige foto’s maken.

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  Oh wat een goed idee, van de botanische tuinen. Dat zou ik nou zelf echt niet bedacht hebben, maar lijkt me wel super leuk. Dankjewel voor de tip Linda! :)

  ReplyReply

  [Reply]

 2. Karlijn says:

  Boeken kopen op vakantie vind ik ook altijd leuk om te doen, maar het is altijd wel een opgave om winkels te vinden die ook Engelstalige romans verkopen. Een aanrader in Edinburgh is trouwens Armchair Books, een schattige tweedehandsboekenwinkel die echt tot aan het plafond toe gevuld is met boeken, je kan er makkelijk drie uur snuffelen tussen alles. Ik heb trouwens ook een blog geschreven over allerlei leuke dingen om te doen in Edinburgh: https://verzinselinzee.wordpress.com/2016/04/23/uitzicht-op-een-kasteel-en-een-zandloper-bij-de-thee-een-trip-naar-edinburgh/

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  Aah, super tof, al die tips! Dankjewel!! :)

  ReplyReply

  [Reply]

 3. Linda says:

  Ik ga ook over een weekje op vakantie. Heerlijk hé, om alvast playlists te maken en dat soort dingen. Ik ga ook met mijn vriend met de auto op vakantie, maar wij gaan richting de Balkan. Lekker rustig aan doen, pauze houden op de mooiste plekjes, zelf je muziek kiezen, ik zie het he-le-maal zitten! Ik kijk het meeste uit naar de mooie natuurparken die we van plan zijn te bezoeken zoals de meren van Plitvice. Alvast veel plezier op vakantie!

  ReplyReply

  [Reply]

 4. Madelon says:

  Oh heerlijke plannen! Autoreizen is ook tien keer fijner met fijne (meezing)muziek. En ik benieuwd naar welke boeken je in het Zweeds gaat lezen! Ik ga deze vakantie drie daagjes naar Maastricht, daar heb ik ontzettend veel zin in. Verder blijf ik thuis en is het doel om iedere week een stad in Nederland te verkennen. Toerist in eigen land dus :)

  ReplyReply

  [Reply]

 5. Daan says:

  Edinburgh is zeker een mooie stad! Tip: bezoek ook zeker Edinburgh Castle, al was het maar voor het mooie uitzicht!

  ReplyReply

  [Reply]

  Ashley

  Dank voor de tip Daan! :)

  ReplyReply

  [Reply]

 6. Bregje says:

  Edingburgh is echt één van mijn lievelingssteden. Ik heb er met name heel veel koffie gedronken en gegeten, maar ik liet me heel lui rondleiden door een vriendinnetje die daar studeerde, dus uiteraard weet ik alle namen niet meer. Ik ga het even voor je navragen :) In ieder geval heel veel plezier en geniet ervan! Het komt goed :) Liefs,

  ReplyReply

  [Reply]

 7. Britt says:

  Super fijn artikel. Geniet van de voorpret en de vakantie!

  ReplyReply

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *