Vier filmtips

Hoi, daar ben ik weer eens en dit keer met vier fijne films die ik in de afgelopen weken zag. Sinds ik Netflix heb kijk ik eigenlijk voornamelijk nog naar series en schieten de films er vaak bij in. Een film kijk je immers niet eventjes tussendoor (althans, ik niet). Laatst was ik echter in een filmbui en keek ik er zo een paar in een week. Deze vier dus en ik vond ze zo leuk dat ik ze even wilde delen. Ideaal voor de steeds korter wordende dagen, BUT WHO AM I KIDDING, ik kijk ook wel eens een film als het buiten stralend weer is. Voel je vrij om ook een filmtip te delen in de reacties!

1. The Incredible Jessica James
Een komedie over daten in de moderne wereld en dan eens niet heel erg voorspelbaar? Yes please! Jessica woont in New York, waar ze op zoek is naar de liefde én haar grote doorbraak in de theaterwereld. Het lijkt haar allemaal niet mee te zitten. Haar relatie is over en ze krijgt de ene afwijzing na de ander van verschillende theaters. Ze is echter vastbesloten om het niet op te geven en blijft dus vooral brieven sturen en swipen op Tinder. Op een dag matcht ze met iemand die totaal haar type niet lijkt te zijn tijdens de eerste date, maar hmmm, er lijkt toch meer in te zitten… The Incredible Jessica James deed me hier en daar denken aan Master of None (een hele fijne Netflix-serie) en dat kwam vooral door de gevatte humor, het maatschappijkritische aspect, het feit dat het heel eigentijds is én natuurlijk doordat het hetzelfde decor heeft (New York dus). Mocht je die serie leuk vinden, dan denk ik dat je deze film ook fijn vindt!

2. Everybody Loves Somebody
Deze film is totaal niet herfstig, maar juist lekker zomers. In het begin moest ik even wennen aan de Spaanstalige scènes (niet dat ik iets tegen een andere taal heb natuurlijk, ik had alleen Engels verwacht), maar dat vond ik na een tijdje alleen maar leuk. In Everybody Loves Somebody volgen we Clara, een arts én eeuwig single. Ze heeft wel one night stands en mist helemaal geen man in haar leven, maar daar denkt haar familie anders over. Als ze op de bruiloft van haar ouders haar ex tegenkomt ontdekken we dat ze eigenlijk gewoon héél erg gekwetst is in het verleden en dat ze daardoor niet open staat voor de liefde. Beetje vervelend, want ze heeft een hele leuke collega en nu wil d’r ex haar ook nog eens terug… Gaat ze er weer voor of blijft ze toch liever zonder liefdesperikelen? Haar familie bemoeit zich overal lekker tegenaan (wat best wel grappig is) en ondertussen moet ze natuurlijk ook nog haar werk goed doen. Everybody Loves Somebody is een romcom, máár niet de standaard film die je zou verwachten. Echt een fijne film voor een gezellige zondagmiddag.

3. The Big Sick
Ik vind Zoe Kazan zo leuk! Toen ik zag dat ze in deze film speelde wilde ik ‘m gelijk zien. In The Big Sick speelt ze studente Emily, die eigenlijk helemaal niet op zoek is naar een relatie (zo zegt ze zelf), maar daar van terugkomt als ze de Pakistaanse stand-up comedian Kumail tegen het lijf loopt. Ze worden verliefd, maar er zijn wat beren op de weg. Ten eerste vinden de ouders van Kumail het heel belangrijk dat hij met een Pakistaanse vrouw trouwt. Hij besluit daarom maar niets tegen zijn ouders te zeggen, maar als Emily daarachter komt is ze daar niet blij mee. O ja, en dan gebeurt er ook nog iets anders vervelends: Emily wordt ziek en beland in een coma! The Big Sick is een waargebeurd verhaal over Kumail Nanjiani en zijn vrouw Emily Gordon. We weten dus eigenlijk al dat het goed gaat aflopen, maar dat maakt de film zeker niet minder leuk. Een hele grappige film over de liefde en familie.

4. Blue Jay
Ah, deze film… Zo lief. Echt, deze film heeft iets heel puurs en schattigs. Als je snel huilt bij films dan kun je hierbij alvast de tissues klaarzetten. Blue Jay gaat over twee mensen die elkaar na jaaaaaren weer eens tegenkomen in het dorpje waar ze beiden vandaan komen. Ze besluiten samen koffie te gaan drinken en eens gezellig bij te kletsen. Ze praten over hun huidige levens, maar natuurlijk komt ook hun gedeelde verleden ter sprake. Je merkt al snel dat ze een relatie hebben gehad en dat het niet goed afgelopen is… Wat is er gebeurd en wat brengt de toekomst? Blue Jay is geen ingewikkelde film met een plottwist of een hoge productiewaarde, maar vertelt een heel mooi verhaal en is juist heel sterk door zijn eenvoud. De gehele film is in zwart-wit en dat draagt echt bij aan de bijzondere sfeer. Een super mooie en lieve film <3 Echt een film waar je van gaat glimlachen.

(ook fijn: ze staan, afgezien van The Big Sick, allemaal op Netflix).

Liefs,
Ash

This entry was posted in cinema, lists and tagged , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Vier filmtips

 1. Karlijn says:

  Oh ik wil ze allemaal zien!

  [Reply]

  Ashley

  Haha, alvast veel plezier! :)

  [Reply]

 2. Rianne says:

  Ja ik heb dat ook! Ik zet ook veel sneller een serie op dan een film, maar ik wil toch meer films gaan kijken. Ik ken ze allemaal niet dus ik ga ze checken! :-)

  [Reply]

  Ashley

  Have fun! :)

  [Reply]

 3. Marlou says:

  The Big Sick is ook een van mijn lievelings die ik de laatste tijd zag, zo leuk! En de rest staat nu op mijn Netflix-watchlist – ik zat op een punt waar ik niks leuks meer kon vinden om te kijken, maar hier heb ik echt zin in :)

  [Reply]

  Ashley

  Jaa, dat herken ik, soms lijkt het echt alsof je alles al hebt gezien he? Of dan spreekt niets me aan. Maar deze zijn echt aanraders hoor! :)

  [Reply]

 4. Loes says:

  Ik heb ze nog geen van allen gezien, dus ik ga ze zeker onthouden!

  [Reply]

  Ashley

  Veel kijkplezier alvast!

  [Reply]

 5. Daan says:

  Ik vond Kazan geweldig in Ruby Sparks. Leuke film, ook.

  [Reply]

  Ashley

  Oh die film heb ik nog niet gezien, ik ga het eens opzoeken! :) Dankjewel voor de tip!

  [Reply]

 6. Rabia says:

  Leuk, filmtips! En de foto’s erbij zijn echt heel cool :D

  [Reply]

 7. Hester says:

  Thanks voor je tips! Ik had/heb vanavond een hele avond voor mezelf en dat is op zich heel chill maar als ik eerst een halfuur naar een film moet zoeken om de eerste vervolgens af te zetten raak ik soms een beetje ontmoedigd en vind ik het opeens niet meer leuk. Ik herinnerde me jouw lijstje en vertrouwde je dus ik heb The Incredible Jessica James gezien, inderdaad heel fijne film!

  [Reply]

  Ashley

  Jaaa, leuk is ‘ie he? Fijn dat ik je heb kunnen helpen (of ja, je snapt wat ik bedoel). Dankjewel voor je berichtje! :)

  [Reply]

 8. Eva says:

  Blue Jay heb ik nog niet gezien, die gaat meteen op mijn lijstje!

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *