De zomer van 2018 voelde eindeloos, maar er is sinds deze week toch écht een einde aan gekomen. Welkom herfst, ik heb er weer zin in! En omdat ik een basic bitch ben (zonder pumpkin spice latte trouwens, ik snap de hype niet zo goed, want ik vind ze echt niet lekker?! Heb ik ooit de verkeerde geproefd?), leek het me leuk om een herfstlijstje te maken. Deels afgekeken van mijn favoriete Zweedse bloggers, met een beetje van mezelf en heel wat herfstige plaatjes.

Wat is je favoriete herfst-outfit? ♥

Ik ben nu al super blij met mijn nieuwe herfsttrui, die ik kocht bij de C&A. Ik heb mijn kledingkast vorige week flink opgeruimd en uitgedund, grotendeels geïnspireerd door het boek over minimalisme. Het voelt dan wat gek om nieuwe dingen te kopen, maar tegelijkertijd kwam ik er achter dat ik zo’n trui echt nog goed kon gebruiken. Een groot deel van mijn kleding gaat meestal in een zak voor mijn nichtje (dan kan zij kijken of ze iets leuks vindt) en de rest gaat naar de kringloop.

Ik leef zo’n beetje in mijn highwaisted jeans (zie bovenstaande foto), maar voor de herfst wil ik eigenlijk nog een wat donkerdere versie vinden. Een broek bestellen via internet is alleen best tricky in verband met de pasvorm, dus misschien dat ik binnenkort maar eens een bezoekje moet brengen aan Alkmaar of Leeuwarden. Iemand nog een tip voor de beste highwaisted jeans? De broek die ik nu heb kocht ik namelijk in Zweden, dus dat wordt dit keer wat lastig.

Oh en verder ga ik waarschijnlijk mijn rokje weer heel veel dragen ;) Voorspelbaar!

Wat kijk je het liefst op de televisie?

Écht herfstig vind ik Downton Abbey, The Crown en Call The Midwife. Daarnaast beginnen in september ook heel veel series weer, waaronder The Good Place. (Oh en stiekem nog een tv-tip: The Bold Type!)

Favoriete hersttunes?

De muziek van First Aid Kit vind ik heerlijk herfstig, het maakt eigenlijk niet zoveel uit welke plaat je van ze pakt! Een beetje indie, een beetje country en gewoon een herfstig sfeertje. Biecht: deze fangirl heeft geprobeerd kaartjes te krijgen voor het concert van Charles Esten in de Melkweg, maar het is me helaas niet gelukt, boe! Het was echt super snel uitverkocht! (Voor wie niet weet wie Charles Esten is: dat is een acteur uit onder andere de serie Nashville en hij treedt op met zijn countrymuziek).

Wat doe je het liefst tijdens deze koude maanden?

You’ve guessed it: lezen natuurlijk! Het liefst na een lekkere frisse herfstwandeling over het strand of in het bos,  mét een kop koffie erbij.

Je lievelingsrecept voor de herfst?

Ok, mijn perfecte herfstmaaltijd: deze (vegan) Thanksgiving roast en dan als toetje een applecrumble (met een vleugje rode wijn en kaneel) met een schepje vanille-ijs.

Wat lees je graag tijdens de herfst?

Heel voorspelbaar, maar HARRY POTTER natuurlijk! Ik heb ze alleen dit jaar al een keer allemaal opnieuw gelezen… ga ik het nog een keer doen? Waarschijnlijk wel. Ook ben ik benieuwd naar de nieuwste thriller van Robert Gailbrath (oftewel, JK Rowling) Lethal White en na het lezen van een review in De Groene Amsterdammer MOET ik de boeken van Sally Rooney lezen.

Heb je nog plannen voor deze herfst?

Voor opdrachtgevers heb ik wat grote projecten op stapel staan (voornamelijk websites die gemaakt moeten worden) en daarnaast wil ik natuurlijk heel veel blijven fotograferen en hoop ik op meer boekingen voor 2019! Afgelopen week boekte ik namelijk mijn eerste bruiloft voor 2019. En het is de bruiloft van een lezeres! Hoe leuk is dat!

Voor begin oktober heb ik trouwens een zwangerschapsshoot staan met een jeugdvriendinnetje en haar vriend en ik ben echt super benieuwd hoe dat gaat. Heel veel zin in om dat ook eens te proberen.

Naast al het werken wil ik me ook blijven focussen op mijn gezondheid. Begin oktober zal ik mijn laatste therapiesessie hebben (stiekem wel spannend) en daarna moet ik het dus “alleen” doen. De focus zal vooral liggen op niet teveel van mezelf vragen en genoeg ontspanmomenten inplannen, zoals yoga en meditatie. Met mijn paniek- en angstklachten gaat het inmiddels best redelijk, maar ik merk dat ik er wel op moet letten. Stress is nog steeds iets waar ik mee moet leren omgaan en dat zal altijd wel een dingetje blijven denk ik.

Ga je nog iets nieuws leren?

Het plan was om deze herfst te beginnen met een cursus Zweeds. We hebben daar ook een open dag voor bezocht, van de volksuniversiteit, maar we waren allebei niet echt overtuigd. Best jammer, want ik had er wel heel veel zin in! Ik twijfel nu of we toch niet gewoon de cursus moeten gaan doen, of dat we het anders op een andere manier moeten aanpakken. Zelf aan de slag? Of met een LOI cursus? Dat is iets wat ik deze maanden wil gaan uitzoeken. Tips zijn welkom! (Helaas geven ze het hier in Den Helder niet aan de Volksuniversiteit, ik vermoed vanwege te weinig animo).

Nog wensen voor deze herfst?

Een citytrip! De laatste citytrip in de herfst was naar Oslo, waar we mijn zusje gingen opzoeken, en dat is inmiddels 3 jaar geleden. Ik heb alleen geen idee of we ook daadwerkelijk een citytrip gaan maken, want we proberen een beetje te sparen en we zitten nu ook met J. zijn werk… Toen waren we allebei nog wat vrijer, omdat we net afgestudeerd waren. Misschien dat ik nog een bezoekje ga brengen aan Kim in Gent?

Voel je vrij om het lijstje over te nemen! Fijn weekend :)
Liefs,
Ash