Vorige week woensdag was ik aan een fotodagboek begonnen (waarbij ik ieder uur van de dag een foto probeerde te maken), maar het bleek toch iets te ambitieus te zijn. Ik weet niet wat het is, maar ik ben echt zo moe! Vermoedelijk is het een combinatie van een flinke verkoudheid (kan inmiddels weer ademhalen door mijn neus, you never know how much you love it untill you lose it), een week vol heftige dingen, veel werk én het feit dat het weer een stuk sneller donker wordt ‘s avonds. Of ik heb één of andere vreselijke ziekte, maar ik heb op therapie geleerd dat het volkomen niet-logisch is om je daar druk om te gaan lopen maken, dus dat doe ik dan ook maar niet.

Ik kon vandaag pas weer een beetje de energie bij elkaar rapen om hier iets te schrijven en dat mocht pas na het afwerken van mijn takenlijstje. Daar stond onder andere de BTW-aangifte op (echt zoiets dat ik maar voor me uit blijf schuiven…), een portfolio-update, werk voor de sportschool en wat andere losse klusjes. Volgende week is het herfstvakantie en gaan we een paar daagjes naar familie in Zeeland, dus het liefst werk ik zoveel mogelijk vooruit.

Eigenlijk vind ik het nog best goed dat ik vandaag zo veel gedaan heb, want ik werd wakker met een vreselijk slecht humeur. Niets voor mij, maar ik had zo irritant gedroomd dat ik er helemaal kribbig van was toen ik wakker werd. Soms raak ik zo gedemotiveerd, denk ik dat ik het allemaal niet kan en word ik zo onzeker… Een droom waarin ik vervolgens als een gek m’n camera moet repareren op een bruiloft en ik SD-kaartjes ben vergeten helpt dan niet.

Ik weet dat het allemaal een beetje gek klinkt, maar het is iets waar ik wel aan wil werken. Niet te snel ontmoedigd raken van andere (wel fantastische) fotografen en mezelf niet meteen minder voelen of de grond in praten… Jezelf vergelijken is zo snel gedaan met social media tegenwoordig. Dan kan ik soms een klein beetje chagrijnig worden als ik zie dat een ander een heleboel leuke dingen maakt (want dat wil ik ook!). Voelt zo kinderachtig, maar het is wel zo. Ik denk dat het eigenlijk te maken heeft met de angst om te falen… Ik vind het lastig, maar het gaat gelukkig wel steeds ietsje beter om dat los te laten. Ik ben vast niet de enige, toch? Let me know als jij hier ook wel eens met worstelt en hoe jij dit eventueel aanpakt!

Mij hielp het in ieder geval om even te mediteren, tijdens het ontbijt een Gilmore Girls te kijken en tijdens het werk had ik een luisterboek van Harry Potter op staan ♥ Zo fijn dat ik nu die nu ontdekt heb, want het is echt leuk om naar te luisteren. Stephen Fry leest heel gezellig voor. Hij doet wel stemmetjes, maar het voelt totaal niet kinderachtig.

Vorige week woensdagavond had ik een shoot met een (zwanger) vriendinnetje van vroeger en haar vriend. Op Facebook had ik gezien dat ze zwanger was en ik wilde altijd al een zwangerschapsshoot doen voor mijn portfolio, dus ik heb haar meteen gevraagd. Gelukkig zei ze ja en haar vriend wilde ook wel meekomen. Zo fijn! Ze hebben me er echt mee geholpen. Hierboven zie je één van de foto’s.

Ik was wel snotverkouden die dag (ging bijna van m’n stokje na de fietstocht, haha, echt heel charmant en een fantastische opening… ahem, heb ik weer) en m’n oren zaten dicht en pfff, ik moet eerlijk zeggen dat ik me helemaal niet top voelde. Als ik slim was dan had ik het gewoon verzet, maarja he… het was zulk mooi weer! En als je foto’s wilt maken op het strand dan is het handig als de zon een beetje schijnt. Ik ben blij dat ik toch heb doorgezet en dat er uiteindelijk wat mooie foto’s zijn uitgekomen. Het was een gezellige shoot! Zo leuk dat ze ook speciaal voor de shoot een jurk had gekocht. Dat maakte de plaatjes nog mooier, zo met die wind onder de jurk ♥ Ik heb er in ieder geval weer erg veel van geleerd, ook met het bewerken van de foto’s.


Nu lijkt het net alsof de afgelopen weken alleen maar tegenvielen, maar dat is niet zo hoor! Verder voelde ik me eigenlijk best wel prima. Ik sprak af met Kim ♥, wat superfijn was om haar weer even te zien en spreken. Ik liet haar alle “nieuwe” dingen in Den Helder zien (waaronder onze prachtige bibliotheek, waar ze nog niet was geweest) en we gingen gezellig lunchen. Oh, en ik kocht van haar een iPhone 7 over (voor een vriendenprijsje, ze is veel te lief!). Daar ben ik echt zo blij mee, want ik kan nu zoveel meer met mijn telefoon. Nu ik 128GB heb kan ik er meer apps op zetten (hoi Lightroom), meer muziek op luisteren (hoi foute Twilight soundtrack, welcome back) en foto’s op bewaren. Ik ben me er overigens terdege van bewust dat ik nu als een verwende millennial klink.

Ook bracht ik samen met Tara en haar broer een bezoekje aan Utrecht, waar we o.a. gingen eten bij vegan restaurant SNCKBR. Wauw, wat was dat lekker! Helaas is het hier in het hoge noorden nog steeds zo dat je bij weinig restaurants een vega optie hebt, laat staan een vegan optie. En als het al vega is, dan is het vaak een ongeïnspireerde salade of iets met paddestoelen. (Overigens is dat niet overal zo, want Robuust heeft wel vaak lekkere vegan dingetjes op de kaart. Taartjes én lunch. Mocht je eens in Den Helder zijn, neem daar dan eens een kijkje.) Nouja, wat ik maar wil zeggen: het is altijd een feestje als je ergens lekker vegan kunt eten en het ook echt een volwaardige maaltijd is. Ken je dat, dat je tijdens het eten eigenlijk je mond niet kan houden over hoe lekker het is? Dat had ik hier! En de sfeer was er ook nog eens fijn. Tip dus, mocht je er nog nooit geweest zijn.

Met het mooie weer van de afgelopen dagen moesten er natuurlijk nog ijsjes gegeten worden.

Verder maakten we veel strandwandelingen. Dat deden we één keer met een winterjas aan en afgelopen weekend liepen we weer in blote benen.

Een foto die ik maakte voor mijn fotodagboek, direct nadat ik onder de douche vandaan kwam en mijn haar had gewassen. Hier nog met lang haar, wat ik inmiddels (zelf) heb afgeknipt. Dat resultaat zie je in de eerste foto van deze post. Nu al zin in haren wassen en veel sneller droog zijn!

O, ja, wat ik ook erg leuk vind om te delen is een cadeau-idee! Al jaren wil ik (lekker fout) een adventskalender. Meestal koop ik er eentje met chocolaatjes, omdat ik het eigenlijk niet kan verantwoorden om er voor mezelf eentje van The Body Shop te kopen ofzo. Daar had ik het met Tara over en toen zei zij dat ze bij de Hema lege adventskalenders verkopen die je zelf kunt vullen. Dus nu gaan Tara en ik er allebei eentje voor elkaar vullen! We hebben een vast bedrag afgesproken en gaan de kalender voor 1 december vullen met allemaal kleinigheidjes en zelfgemaakte dingen. Ik verheug me er nu al op! Het is iets heel kleins, maar soms zijn het de kleine dingen die tellen :)

Vorige week postte ik op instagram bovenstaande foto met deze tekst:

“Vandaag is het World Mental Health Day. Wat doe jij voor jezelf om je goed te voelen? Ik mediteer iedere dag 5-10 minuten en doe yoga voor het slapen gaan. Ook heb ik hulp gezocht toen het zelf allemaal niet meer lukte, volg ik nu therapie (nog één behandeling en dan ga ik het zelf doen…), zeg ik vaker nee tegen dingen/mensen waar ik niet blij van word, neem ik mijn gevoel serieus en probeer ik super lief voor mezelf te zijn. Ik zal niet 100% beter worden, mindere dagen horen erbij, maar dan probeer ik het te accepteren en voor mezelf te zorgen. Self 👏🏻 care 👏🏻 is 👏🏻 niet👏🏻 egoïstisch 👏🏻 maar👏🏻 super 👏🏻 belangrijk.🌿 Gaat het met iemand in jouw omgeving niet zo goed en weet je niet hoe je kunt helpen? Het is niet ingewikkeld: door er voor ze te zijn en te luisteren 💕 En als het echt heel slecht gaat: samen hulp te zoeken. 🌿 Het is moeilijk voor mij om hier niet gepassioneerd over te zijn. Het taboe rondom mentale gezondheid moet echt verdwijnen! Er lijden én sterven zoveel mensen aan/door depressie en mentale problemen, meer dan je waarschijnlijk denkt 😞 Laten we elkaar helpen 💛”

En tot slot wil ik nog een muziekje delen:

Omdat ik weer Gilmore Girls kijk en net Luke en Lorelai op dit nummer gingen dansen en het zo mooi is. Daar wil ik deze post mee afsluiten ♥ Wij gaan nu nog even een rondje over de haven lopen, daarna een serie kijken en lekker onder de wol. Kan niet wachten. Hopelijk vanavond geen vervelende dromen, haha.

Fijne avond nog!

Liefs,
Ash