Zeeland

Het noorden van Nederland heeft deze week herfstvakantie en hoewel ik daar zelf niet écht aan meedoe, krijg ik het toch een beetje mee doordat mijn vriend in het onderwijs werkt. Deze week is hij lekker vrij (gezellig!) en konden we een paar daagjes naar Zeeland. We logeerden bij mijn opa en oma, waren lekker veel buiten én we gingen een dagje naar Middelburg!

Zondagmiddag kwamen we aan in Breskens en het was zulk lekker weer, dat we meteen een flinke wandeling zijn gaan maken. Op het “groene dijkje” was het licht ZO MOOI en moesten we natuurlijk ook even wat foto’s maken. Ik wilde wat experimenteren met licht (vind ik stiekem toch wel het moeilijkst van fotografie) en dit was wel een goed moment.

Ik nam wat foto’s van mijn vriend, hij een paar van mij en we hebben de camera nog even op een paaltje gezet voor een zelfontspannerfoto. Ik vind ‘m echt mooi geworden!

De dag daarna zijn we met de elektrische fietsen op pad geweest. Ik had dat nog nooit gedaan, maar wauw, wat een uitkomst is dat. We hebben ruim 20 kilometer gefietst en het ging super snel. Het waaide flink, maar daar hebben we amper wat van gemerkt. En nu wil ik ook een elektrische fiets, want hier in Den Helder waait het ook vaak als een gek en ik kom áltijd bezweet aan. (Of misschien moet ik gewoon eens naar de sportschool).

Dinsdag gingen we naar Middelburg! Begin dit jaar bezochten we Middelburg samen met mijn schoonouders. Het was toen super koud en bijna alles was dicht (logisch op zondag), dus we hadden een uitstekend excuus om nog eens terug te gaan naar deze leuke stad.

Dit keer had mijn vriend van te voren wat onderzoek gedaan, dus hij kon me alle leuke plekjes laten zien.

Ook even op de foto  (haha, ik zie nu pas dat hier m’n ogen nog half dicht zitten… Ik ben nog steeds niet helemaal opgeknapt!).

Kijk nou, super charmant!

Koffie deden we bij Honeypie, waar het tijdens ons vorige bezoek aan Middelburg helemaal volzat en we er helaas niet meer bij konden. Dit keer hadden we meer geluk! Ik at een gigantisch stuk red velvet cake (super lekker) en J. ging voor de appeltaart. Leuk tentje en zeker een aanrader als je van zoetigheid houdt.

Weer verder met de wandeling…

Als je door de straten loopt moet je af en toe eens kijken of er nog een smal steegje te verkennen valt. Soms wordt je beloond met een charmante binnenplaats!

Zoals hier.

In het stadscentrum zijn verschillende gedichten op muren te vinden.

Naast de charmante straatjes bezochten we ook wat winkels. Over mijn boekenbuit lees je op wittybooks.nl!

Tot slot bezochten we nog de Oosterkerk, waar een vrijwilliger enthousiast vertelde over de geschiedenis. Mocht je de kans krijgen, loop dan eens naar binnen, ik vond het wel de moeite waard.

Aan het eind van de middag namen we de ferry terug naar Zeeuws-Vlaanderen en kookten we voor mijn opa en oma. ‘s Avonds kwamen gezellig mijn oom, tante, neefje en nichtje langs en aten we nog meer cake, want die had ik de dag daarvoor gebakken (een Sticky Toffee Cake, naar dit recept). De volgende dag zijn we weer richting Den Helder gereden. Het was echt fijn om er even tussen uit te zijn! Nu weer aan het werk ;)

Liefs,
Ash


This entry was posted in daily musings, travel. Bookmark the permalink.

13 Responses to Zeeland

 1. Lydia says:

  Wat heb je toch mooie foto’s gemaakt! Ik wist eigenlijk niet dat Zeeland van die leuke plekjes had, misschien moet ik er ook maar eens heen. :)

 2. Louise says:

  Wat ziet Middelburg er leuk uit! Die foto van jullie twee is echt prachtig ❤️

 3. Elisa says:

  Wat maak je toch mooie foto’s en wat een fijne plek. Misschien moet ik ook maar eens daad heen 😉

 4. Laura Vonk says:

  Wat een fijne blogpost om te bekijken en te lezen! Het portret van jou is ook echt prachtig!

 5. Eline says:

  Ik kom al ruim 10 jaar in de zomer in Middelburg.
  Het was altijd al een leuke stad maar de laatste jaren is het nog mooier en leuker geworden.
  Hele mooie foto’s heb je gemaakt. Het voelt alsof ik er weer even ben.

 6. Daan says:

  Mooie foto’s! Ja, Zeeland is nice!

 7. Charlotte says:

  Mooie foto’s! Ik woon aan de Belgische kust, niet ver van Breskens en Middelburg, maar heb het nooit als ‘dagje uit’ plaatsen gezien, misschien toch eens doen na het zien van deze blog :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *