Het noorden van Nederland heeft deze week herfstvakantie en hoewel ik daar zelf niet écht aan meedoe, krijg ik het toch een beetje mee doordat mijn vriend in het onderwijs werkt. Deze week is hij lekker vrij (gezellig!) en konden we een paar daagjes naar Zeeland. We logeerden bij mijn opa en oma, waren lekker veel buiten én we gingen een dagje naar Middelburg!

Zondagmiddag kwamen we aan in Breskens en het was zulk lekker weer, dat we meteen een flinke wandeling zijn gaan maken. Op het “groene dijkje” was het licht ZO MOOI en moesten we natuurlijk ook even wat foto’s maken. Ik wilde wat experimenteren met licht (vind ik stiekem toch wel het moeilijkst van fotografie) en dit was wel een goed moment.

Ik nam wat foto’s van mijn vriend, hij een paar van mij en we hebben de camera nog even op een paaltje gezet voor een zelfontspannerfoto. Ik vind ‘m echt mooi geworden!

De dag daarna zijn we met de elektrische fietsen op pad geweest. Ik had dat nog nooit gedaan, maar wauw, wat een uitkomst is dat. We hebben ruim 20 kilometer gefietst en het ging super snel. Het waaide flink, maar daar hebben we amper wat van gemerkt. En nu wil ik ook een elektrische fiets, want hier in Den Helder waait het ook vaak als een gek en ik kom áltijd bezweet aan. (Of misschien moet ik gewoon eens naar de sportschool).

Dinsdag gingen we naar Middelburg! Begin dit jaar bezochten we Middelburg samen met mijn schoonouders. Het was toen super koud en bijna alles was dicht (logisch op zondag), dus we hadden een uitstekend excuus om nog eens terug te gaan naar deze leuke stad.

Dit keer had mijn vriend van te voren wat onderzoek gedaan, dus hij kon me alle leuke plekjes laten zien.

Ook even op de foto  (haha, ik zie nu pas dat hier m’n ogen nog half dicht zitten… Ik ben nog steeds niet helemaal opgeknapt!).

Kijk nou, super charmant!

Koffie deden we bij Honeypie, waar het tijdens ons vorige bezoek aan Middelburg helemaal volzat en we er helaas niet meer bij konden. Dit keer hadden we meer geluk! Ik at een gigantisch stuk red velvet cake (super lekker) en J. ging voor de appeltaart. Leuk tentje en zeker een aanrader als je van zoetigheid houdt.

Weer verder met de wandeling…

Als je door de straten loopt moet je af en toe eens kijken of er nog een smal steegje te verkennen valt. Soms wordt je beloond met een charmante binnenplaats!

Zoals hier.

In het stadscentrum zijn verschillende gedichten op muren te vinden.

Naast de charmante straatjes bezochten we ook wat winkels. Over mijn boekenbuit lees je op wittybooks.nl!

Tot slot bezochten we nog de Oosterkerk, waar een vrijwilliger enthousiast vertelde over de geschiedenis. Mocht je de kans krijgen, loop dan eens naar binnen, ik vond het wel de moeite waard.

Aan het eind van de middag namen we de ferry terug naar Zeeuws-Vlaanderen en kookten we voor mijn opa en oma. ‘s Avonds kwamen gezellig mijn oom, tante, neefje en nichtje langs en aten we nog meer cake, want die had ik de dag daarvoor gebakken (een Sticky Toffee Cake, naar dit recept). De volgende dag zijn we weer richting Den Helder gereden. Het was echt fijn om er even tussen uit te zijn! Nu weer aan het werk ;)

Liefs,
Ash