Hallo en welkom bij het tweede deel van de diashow van onze vakantie in Zweden (klik hier voor deel 1). Ja, “onze”, ook al zou je dat misschien niet zeggen na het bekijken van de foto’s, want het leek net alsof mijn vriend alleen op vakantie was, haha. Voor de balans heb ik er wat instagramfoto’s tussen gezet, want ik was natuurlijk ook mee!

Na onze dagen in Stockholm vertrokken we op een hele regenachtige zaterdag richting een huisje in het westen van het land…


Na veel files en héél veel regen, kwamen we tijdens de schemer aan bij ons huisje in Medbön. Wauw, het huis was echt een stuk groter dan ik had verwacht en super schattig! Het was een oude dorpsschool die nu van alle moderne gemakken voorzien was, met een hele nette badkamer, fijne keuken, gezellige tv-kamer met netflix en super snel internet (iets dat we in weinig Zweedse huisjes hebben gehad). Wij huren onze Zweedse huisjes trouwens altijd via novasol.se en we zijn nog nooit teleurgesteld. Geen spon, gewoon een tip :)

De volgende ochtend was het nog steeds een beetje regenachtig, maar dat gaf niets, want het uitzicht vanuit onze slaapkamer was prachtig. En die dag wilden we toch voornamelijk boodschappen doen en lekker bijkomen, dus het kwam wel goed uit.

‘s Avonds maakten we een wandeling in het gebied rondom het huis. Het was heel heuvelachtig, dus tevens een goede work-out.

Kijk nou hoe leuk ons huisje is!

De volgende ochtend hadden we gelukkig zon en hebben we in de tuin kunnen lezen. Hier maakte ik stiekem een foto vanuit het keukenraam. We zaten niet helemaal onder de appelboom trouwens, want dat was een beetje te gevaarlijk. We hebben een paar keer de appels naar beneden horen vallen en dat klonk erg luid, dus ik moest er niet aan denken om zo’n ding op mijn hoofd te krijgen, haha.

Dit shirt kocht ik in Stockholm bij de Monki :)

Een plaatsje dat ik absoluut wilde bezoeken was Fjällbacka, aan de Zweedse west-kust. Het kustplaatsje is bekend vanwege zijn mooie ligging en door de boeken van Camilla Läckberg, die zich afspelen in Fjällbacka en de eilandjes voor de kust.

Ik snap wel waarom zoveel mensen een bezoek brengen aan dit plaatsje, want het is echt op en top Zweeds en super charmant.

Als er een mini-bibliotheek is dan moet ik daar natuurlijk even een foto van maken.

Dit is toch mooi? ♥ ♥ ♥ ♥

Als je in het haventje van Fjällbacka staat dan is ook de houten trap die helemaal naar de top van de rotswand loopt moeilijk te missen. Je wordt boven aan de trap beloond met een heel mooi uitkijkpunt, dus wij waren natuurlijk wel nieuwsgierig. Toen we de stroom toeristen zagen besloten we het echter anders te doen (I know right, ik vind ons ook obnoxious hoor, haha) en te kijken of er nog een andere manier naar boven was. Zodoende dat wij niet met de trap gingen, maar een kilometer verderop via de rotsen (wat stiekem ook een veel leukere uitdaging was).

En kijk, ook wij hadden een schitterend uitzicht!

Naar beneden gingen we dan wel weer met de trap.

Mooi he, al die oranje daken? We hadden die dag ook super veel geluk met het mooie weer.

Op weg naar de parkeerplaats kochten we nog wat lekkere (zoete) broodjes bij een bakkertje, voordat we weer verder gingen rijden.

Omdat het zulk mooi weer was, besloten we op zoek te gaan naar een plaats om te kunnen zwemmen. Dat hadden we die vakantie nog niet gedaan en ik had natuurlijk niet voor niets mijn bikini meegenomen, hallo. Bij toeval ontdekten we deze plek, waar ik me heb omgekleed in het houten hokje en we daarna om de rots heen gelopen zijn op zoek naar een rustig plekje.

Het staat niet op de foto, maar ik heb natuurlijk ook gezwommen. Al ging het niet van harte, want de bodem lag vol met scherpe steentjes en zeewier, dus ik was blij om weer aan wal te staan.

Als je denkt: “goh, dat is een sexy zwembroek”, dan heb je gelijk, want mijn vriend had zijn zwembroek thuisgelaten en zwom dus in zijn korte broek (die op de foto ligt te drogen op de houten vlonder). Maar dit is nog best een beschaafde foto toch? En hier kun je ook goed zien dat we een mooi rustig plekje hadden gevonden aan het water.

Na het zwemmen aten we nog even een kaneelbroodje die we hadden gekocht in Fjällbacka en daarna zijn we langs de kust terug naar huis gereden.

‘s Middags nog even appels plukken in de tuin, voor het maken van een….

… heerlijke applecrumble als toetje!

De volgende dag was het weer wat minder zonnig helaas, maar geen nood! Daar hadden we ook wel een leuk idee voor: een kringloopronde! Nadat we even wat foto’s bij het huis hadden gemaakt (lekker wazig, zie ik nu) sprongen we in de auto richting Göteborg.

Bij de allereerste winkel waar we naar binnen liepen (het Rode Kruis) was het meteen raak. Ik moest en zou deze kast mee naar huis nemen. Nouja, ok, als het een hele prijzige kast was dan had ik ‘m waarschijnlijk wel laten staan, maar dat viel gelukkig mee. Bij de kassa informeerden we naar de prijs, want er zat nog geen stickertje op (volgens de mevrouw was het net binnengekomen- ik heb dit trouwens ALTIJD, als ik iets mooi vind zit er nooit een sticker op, haha). Toen ze zei dat het 400 kronen was en ze vandaag nog eens 50% korting op alle kasten hadden, moesten we echt ons best doen om niet te lachen. Tweehonderd kronen (nog geen twintig euro) voor deze kast? Wauw! Die ging dus mee naar huis. Nu staat hij in mijn kantoor en ik ben er echt ZO BLIJ mee! Wat een koopje.

Vlakbij ons huisje was een natuurgebied en daar besloten we op een dag naartoe te lopen. Bleek toch nog wel ietsje verder dan gedacht (we waren ruim 1,5 uur onderweg), maar de route was best mooi, dus we hadden (nog) niets te klagen.

We maakten vriendjes onderweg!

Eenmaal in het natuurgebied begon het héél hard te regenen en het is die middag niet meer gestopt, haha. Omkeren voelde een beetje stom, dus we zijn toch maar een route gaan lopen op weg naar een uitkijkpunt. Dat uitkijkpunt bleek een oude hut te zijn (zonder uitzicht), maar het was de wandeling wel waard, want onderweg hebben we blauwe bessen kunnen plukken.

Toen we aan het eind van de middag thuiskwamen, waren we helemaal doorweekt. Mijn schoenen waren zelfs aan het soppen, zo nat was alles. Na een warme douche voelde ik me al snel weer als nieuw en de rest van de avond hebben we lekker voor de televisie gehangen. We aten zelfgemaakte pizza en als toetje een super lekkere blauwe bessen crumble, waar ik af en toe nog wel eens van droom (ik weet niet waar ik mijn vriend aan heb verdiend, hij maakt echt de lekkerste dingen). De rest van de bessen gebruikten we voor het maken van een jam. Dat potje is helaas inmiddels op, want het was veel te lekker voor in de yoghurt ;)

Tijdens onze laatste volle dag in Zweden bezochten we het plaatsje Strömstad (dat ik een paar keer Mörstad noemde, I DON’T EVEN KNOW).

Charmante straatjes? Check! Gekleurde huisjes? Check!

Een schattig kerkje? Check!

En heel veel mooie deuren en (voor)tuintjes vol bloemen.

Strömstad was verder niet heel bijzonder, maar schattig om eens gezien te hebben. Het ligt vlakbij de grens met Noorwegen en het voelt daardoor vooral heel Noors. Veel Noorse kentekens, Noorse bootjes in de haven… dat soort dingen.

Het mooiste cadeautje, nog even op de valreep? Ik zat op de terugweg naar buiten te staren en zei: hmmm, dat leek wel een eland. Maar misschien heb ik het verkeerd gezien en was het gewoon een paard. J. besloot dat het de moeite waard was om toch even een stukje terug te rijden en jawel, ik had gelijk. Twee elanden! Een moeder (vader?) met een kalfje (geen idee of dit de correcte terminologie is trouwens). Zo schattig! Een betere foto heb ik helaas niet, maar het zijn ze toch echt. Toen ze even later terug het bos in wandelden kon je aan hun manier van lopen duidelijk zien dat het elanden waren. Zo leuk om dat nog even op onze laatste dag gezien te hebben!

De volgende ochtend vertrokken we vroeg, want we moesten de boot halen in Göteborg. Dag huisje! Op naar Nederland en weer terug naar het “gewone” leven.

Bedankt voor het kijken van mijn diashow! Het was weer een heerlijke vakantie en na het zien van de foto’s heb ik gelijk weer heimwee. Altijd fijn om in Zweden te zijn ♥

Liefs!
Ash