Een paar weken geleden had ik met een vriendinnetje over adventskalenders en dat ik het principe zo leuk vind, maar dat de meeste kalenders ZO duur zijn of anders alleen een simpel chocolaatje hebben. En als je dan toch zo’n mooie adventskalender koopt, zit je met 24 kaarsen of 24 make-up producten die je anders nooit zou kopen. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik zou er geen nee tegen zeggen, maar het allerliefst wilde ik een kalender met kleinigheidjes en leuke spreuken ofzo, gewoon iets waar je vrolijk van wordt als je het deurtje openmaakt. Dus besloten we dat we voor elkaar kalenders gingen maken!

Tara, het is voor jou VERBODEN om deze post te lezen! ;)

Bij de Hema kochten we ieder een kant en klare adventskalender die je zelf kunt vullen en we spraken een bedrag af voor de cadeautjes. We wilden het laagdrempelig houden, dus hielden het bij 15 euro. Dat bleek al snel een uitdaging, want als je dat door 24 deelt, dan blijft er vrij weinig over per vakje. Om nog maar niet te spreken van hoe klein de vakjes bleken te zijn! Maar we spraken ook af dat we er zelfgemaakte dingetjes of kaartjes met iets leuks er op in mochten stoppen, dus dat maakte het al een stuk makkelijker. Voor de overige vakjes ging ik op zoek naar cadeautjes die niet alleen binnen budget waren, maar ook in de kalender zouden passen.

Mijn adventskalendercadeautjes-tips:

♡ Schattige sokken
♡ Iets voor in de kerstboom (dit hangertje komt van de Dille & Kamille)
♡ Chocolaatjes (of in dit geval: vegan notenrepen)
♡ Een opstrijkembleem (Dit hartje komt van de Xenos en kun je bv op een tas strijken)
♡ Een sleutelhanger (Tara is gek van zeemeerminnen, dus deze leek me perfect, haha).
♡ Washi-tape, leuk voor in je dagboek of notitieboek
♡ Nagellak
♡ Kerstlampjes
♡ Zelfgemaakte scrub + een houten spateltje (het spateltje en het potje kocht ik bij de Dille & Kamille, de scrub ga ik maken met dit recept)
Deze paperclips vind ik heel schattig bedacht
♡ Haarelastiekjes of haarspeldjes
♡ Een kettinkje, ring, oorbellen of een armbandje
♡ Maak zelf een boekenlegger! Of print die van mij uit ;) Let wel op dat het nog steeds in een vakje past, dus misschien moet je de boekenlegger iets verkleinen.
♡ Een kaars(je). Zelfgemaakt kan ook! Of versier een waxinelichtje.
♡ Lippenbalsem
♡ Schrijf op de achterkant van de deurtjes een leuke quote.
♡ Een theezakje van je favoriete thee.

De meeste dingen kocht ik bij winkels zoals de Action en de Big Bazaar en dus kon ik binnen het budget blijven.

Zelf een kalender maken, maar zonder cadeautjes? Je kunt natuurlijk ook een zak lekkers kopen en achter ieder deurtje een chocolaatje of pepernotenzakje stoppen met een fijne quote (met thema? Harry Potter? ♡).

Zoals je ziet ben ik nog niet helemaal klaar met mijn kalender. Morgen ga ik weer verder met vakjes vullen. Aanstaande donderdag wisselen we ze uit en ik ben nu al super benieuwd! Dat het door een vriendinnetje is gemaakt en/of uitgezocht, maakt het extra leuk :)

Liefs,
Ash

PS het was zo’n donkere dag gisteren, dus de foto’s zijn super donker uitgevallen en ik kon ze écht niet meer redden in photoshop, haha. Ik hoop dat het toch nog een beetje goed te zien is.