Hi hallo, hier ben ik weer eens met een update. Het is inmiddels december, 2018 is bijna voorbij en heel symbolisch, vind ik wel, komt ook mijn laatste therapie afspraak er nu toch echt aan (die was een paar keer verzet- niet door mij). Ik had verwacht dat december een afsluitende maand zou gaan worden en daar voelde ik me ook best wel goed bij (net zoals dat ik me aanpas aan de ritme van het vroeger-donker-worden), maar de maand vult zich toch weer met nieuws en leuke dingen. Voor nu nog even een november-lijstje ♥

Ik deed:

De afgelopen week maakte ik weer foto’s van Tara! Het was een hele korte shoot, want het werd al vrij snel donker, maar we hebben toch nog wat wel een paar geslaagde foto’s kunnen maken, al zeg ik het zelf. Dit keer ook vanaf het dak bij haar naar binnen, want waarom niet, het is weer eens iets anders.

Ik ging voor het eerst in een half jaar tijd weer eens ECHT naar de sportschool. Gewoon, zomaar een klein uurtje op een willekeurige ochtend. Inmiddels ben ik drie weken aaneengesloten geweest en daar ben ik dus best wel blij mee. Deze week probeer ik zelfs twee keer te gaan (ja, ja). Het is meestal lekker rustig op de tijdstippen dat ik ga en ik vind het heerlijk om gewoon lekker m’n gang te kunnen gaan. Rustig aan.

Lange wandelingen zijn nog steeds mijn lievelings, zoals deze langs de zee, op een hele druilerige en donkere  zondagmiddag

Oja, en Kim was weer eventjes in Den Helder, dus met haar maakte ik ook een lange herfstwandeling (en foto’s)! ♥

Ik las:

Onder andere Purple Hibiscus van Chimamanda Ngzoi Adichie (loved it, recensie volgt nog), Mijn zusje, de seriemoordenaar van Oyinkan Braithwaite (lees mijn recensie hier) en ik ben nu bezig in Drift van Bregje Hofstede. Een tot nu toe mooi, maar ook zéér beklemmend boek.

Hier denk ik over na:

Wanneer is genoeg ook echt genoeg? Ik heb het niet zozeer met materiële zaken of met m’n uiterlijk ofzo (hoera voor ouder worden), maar ik worstel wel vaak met de vraag of ik het allemaal wel goed genoeg doe. Ik denk dat als ik zo zou blijven denken, het echter nóóit genoeg is. Ik zal nooit genoeg kunnen doen om het ook echt genoeg te vinden. En dus wil ik daar anders over gaan denken.

Je bent óók genoeg (en precies goed!) als je: single bent, je maagd bent (of gewoon geen seks hebt), je niet getrouwd bent, niet werkt, geen droombaan hebt, niet voor een carrière gaat, geen eigen (koop)huis hebt, geen kinderen hebt, wel kinderen hebt en fulltime moedert, je geen huisje-boompje-beestje wilt, je iets niet leuk vindt om te doen (ook niet als de rest van de mensen op de wereld het WEL leuk en/of normaal vindt om te doen), je niet elke zaterdagavond in een hip restaurant te vinden bent, je niet sport, je instagram-account er niet uitziet om door een ringetje te halen, je niet backpackt in Thailand, je “maar” 1 boek per jaar leest, je geen hobby’s hebt, je het liefst je weekend op de bank doorbrengt en je het niet “druk” hebt.

Heb je al die dingen wel? Dan is dat ook OOK GOED! Soms is het gewoon goed om jezelf af en toe even te herinneren aan het feit dat je nu ook al ok bent. Zoals Matt Haig schrijft in Notes from a nervous planet:

Hoe ik deze mindset probeer te veranderen? Door stil te staan bij wat voor fijne dingen ik nu in mijn leven “heb”, door veel positief tegen mezelf te praten en mezelf schouderklopjes te geven voor kleine dingetjes. Zoals dat ik nu al drie weken achter elkaar een uurtje in de sportschool te vinden ben (waartoe de drempel voor mij enorm hoog voelde). Ik ben me er bewust van dat dit misschien allemaal heel erg “millennial moet zichzelf speciaal vinden” klinkt, maar als je uit een depressie komt dan zijn dit kleine dingen die een groot verschil kunnen maken. Ik hoef niet elke dag happy de peppy te zijn, ik hoef geen instaperfect leven, maar ik zou het wel leuk vinden om de meeste dagen op te staan zonder rotgevoel. En dat wens ik iedereen toe.

Ik maakte:

Ik ben nog steeds bezig met het vullen van mijn portfolio op instagram. Ik snap niet waarom ik dat niet eerder heb gedaan (ja ok, ik snap het wel, want ik ben een te grote perfectionist die uren kon nadenken over welke foto dan na welke moet komen en gek word als het voor m’n gevoel niet meer klopt), want het is stiekem best wel leuk om eens op een rijtje te zien wat ik tot nu toe allemaal “gemaakt” heb.

Aanstaande zondag heb ik weer een shoot gepland met Anke en Chris en daar heb ik ZOVEEL zin in, want ik barst van de ideetjes. Ik duim voor redelijk weer. Daarnaast heb ik eind december een leuke shoot staan met iemand die ik “ken” via instagram (geen idee of ze het leuk vindt als ik haar naam noem, haha, dus doe ik even niet). Vond het echt zo leuk dat ze mij een berichtje stuurde! Nu al zin in.

Mood: KERST!

Verder ben ik inmiddels wel in de christmasspirit aan het raken. De kerstboom staat (dezelfde “zo lelijk dat ie schattig is” nepperd als de afgelopen zes jaar), net zoals de overige kerstversieringen die we de afgelopen jaren hebben verzameld en Chris Martin zingt bij ons in huis weer dagelijks over kerstlampjes. Ik vind het echt niet erg dat het nu zo vroeg donker wordt, want dat is super gezellig met al die lampjes en kaarsjes. Ook keken we gisteren de eerst kerstfilm en ik vond ‘m zo leuk dat ik het even moet tippen: The Christmas Chronicles. Hij staat op Netflix en nee, het is niet zo’n foute Hallmark film ;-)

Ook maak ik iedere dag een vakje open uit de kalender die Tara voor mij samenstelde (zie mijn vorige post voor de kalender die ik voor haar maakte) en er zitten zulke leuke dingetjes in. Waaronder een notitieboekje (met GEEL schrijfpapier, mijn favoriet- en dit paste inderdaad niet in de kalender, maar ze had er een grabbelton bij gemaakt), een lichtbord sleutelhanger EN stickers van schattige sloths. Ik hoop dat zij net zoveel plezier beleefd aan mijn kalender als ik aan die van haar. Dit wordt denk ik een traditie ♥

Ik luister:

Stiekem veel Ariane Grande (lekker upbeat voor tijdens het werken of sporten…) én Sade. Heerlijk om haar LP op te zetten wanneer het een beetje begint te schemeren ♥

Liefs!
Ash