1) Deze trui kocht ik een paar weken geleden bij de C&A en ik zal toegeven: dat deed ik voornamelijk vanwege de kleuren. Op de foto zie je het niet zo heel goed, maar het is dus oranje, donkerrood en geel. I am Gryffindor, hear me roar ;) Gelukkig is hij ook lekker warm, dus ik ben er erg blij mee.

2) Een wekker zet ik al maanden niet meer (ok, behalve gisteren, maar daar kom ik nog op terug) en dat komt omdat ik a) negen van de tien keer nergens vroeg hoef te zijn en b) ik toch wel op een normale tijd wakker word. De afgelopen paar weken is het vaak nog zo donker en grijs buiten dat ik gewoon gezellig de lampjes aanklik tijdens het wakker worden.

3) Afgelopen zondag was mijn zusje jarig en knutselde ik een verjaardagskaartje voor haar met allemaal hondjes. We wisselen op whatsapp en instagram de hele tijd schattige hondenfilmpjes uit, dus ik ging er vanuit dat ze dit wel zou kunnen waarderen! Ik zou er in ieder geval blij van worden, haha.

4) Omdat m’n zusje dus jarig was, vertrok ik zondagmiddag met mijn vriend, moeder en oma richting Amsterdam. Daar aten we zelfgebakken cake en liepen we een rondje, om even de benen te strekken en een frisse neus te halen.

5) Eerlijk? Het eerste wat ik vaak doe als ik bij mijn zusje ben is kijken of ze nog nieuwe boeken heeft staan. Ik kan er niets aan doen, ik moet bij iedereen gewoon even in de boekenkast gluren. Ik ging afgelopen zondag dan ook naar huis met twee “nieuwe” boeken. Yes!

6) De maandag en dinsdag ben ik voornamelijk druk geweest met werk. Woensdag was het eindelijk zo ver: mijn date met Leonie! Hoelang we elkaar al precies “kennen” weet ik niet helemaal precies, maar ik gok dat het toch meer dan tien jaar moet zijn. Ik las haar blog, zij de mijne, en sinds vorig jaar mailen we af en toe. We vonden dat het maar eens tijd werd voor een real life date en dus spraken we woensdag af in Amsterdam. Ik zette mijn wekker, maar eenmaal op het station miste ik mijn trein op 1 minuut (echt te dom voor woorden, snap zelf ook niet hoe het kon, haha), dus toen ging ik maar even op een bankje zitten lezen. Ik heb het gisteren uitgelezen tijdens de reis, maar ik kan het niet echt aanraden! Iets té gek voor mij. Jammer, want ik vond Strange Weather in Tokyo (van dezelfde schrijfster) wel heel fijn.

7) Na een wereldreis kwam ik dan eindelijk aan op de plaats van bestemming: De Drie Graefjes, waar de stukken taart zo groot zijn als je hoofd. Gelukkig kon ik het meenemen, want dit kreeg ik natuurlijk nooit op. Als het je wel lukt vind ik het knap! Ik heb net nog een stukje gegeten en kan je vertellen dat hij een dag later nog steeds net zo lekker is ;)

8) Het was ontzettend leuk om Leonie eens in het echt te ontmoeten. Ik denk dat we twee uur lang aan één stuk door hebben gekletst. Het voelde eigenlijk alsof we elkaar al jaren kenden en we hadden zoveel gemeen om over te praten. Zo fijn! Ik voelde me meteen op m’n gemak. Volgens mij hadden we met gemak nog twee uur vol kunnen praten, haha. Nu al zin in onze volgende date!

9) Op de terugweg ging ik nog even langs de Lush, waar ik een shampoo bar kocht, namelijk de Soak and Float. Deze ruikt heerlijk en mijn hoofdhuid vind het een stuk fijner dan “gewone” shampoos. Hopelijk knapt het er een beetje van op, want met de kou heb ik er weer vrij veel last van. Heel irritant.

10) Vanochtend begon ik in het andere boek (Human Acts van Han Kang) dat ik van mijn zusje leende en hoera, deze vind ik een stuk fijner om te lezen. Vrolijk is het niet, want het gaat over de 1980 Gwangju studenten/arbeiders opstand in Zuid-Korea, waarbij veel mensen werden vermoord en gemarteld. Het boek volgt verschillende mensen tijdens die periode. Ik vind het tot nu toe heel mooi.

Fijne donderdag!
Liefs,
Ash