Lezen:
Op dit moment lees ik twee boeken, namelijk Human Acts (wat echt hartverscheurend is, maar zeker wel een aanrader) en Homo Deus, van Yuval Harari en het vervolg op Sapiens. Leest lekker weg en is heel informatief. Afgelopen week scoorde ik ook het boek Alias Grace van Margaret Atwood in de kringloop (zelfde schrijfster als The Handmaid’s Tale). Echt een fijne vondst!

Ik deed:
Afgelopen weekend voelde een heel klein beetje als vakantie, want zaterdag besloten we spontaan nog even in de middag naar Leeuwarden te gaan. Voor mensen met een burn-out zal het vast herkenbaar zijn: spontane dingen doen is soms best lastig. Structuur helpt zoveel met je beter voelen. Tegenwoordig gaat het steeds weer een beetje beter met me en dus zijn spontane dingen soms ook weer iets makkelijker voor me. Niet té vaak en ik moet nog veel dingen doen in mijn dagelijks leven om me goed te voelen (zoals iedereen, neem ik aan), maar het lukt steeds vaker en daar ben ik echt heel blij om! ‘s Ochtends dronken we koffie met mijn schoonouders en ‘s middags zaten we in de auto richting Friesland. Mijn vriend nam me mee naar de bibliotheek (super tof, die zit namelijk in een oude gevangenis), we aten een oliebol, slenterden door de straatjes en bliezen wolkjes. Heel de dag waren we even niet bezig met werk of met dingen die moesten op een bepaalde tijd en dat voelde echt super fijn.

Kijken:
Sex Eduction op Netflix was ZO LEUK. (You heb ik geprobeerd, maar ik kwam er niet in). Verder zag ik afgelopen zondag Beautiful Boy, een film met Steve Carrell en Timothee Chalamet. Het was al weer een tijdje geleden dat ik naar de bioscoop ben geweest voor een wat serieuzere film (Fantastic Beasts tel ik even niet mee) en ik ben blij dat het goed ging (#beatthatangststoornis). Mooie film. Binnenkort draait hier trouwens Wild Life en daar ben ik heel erg benieuwd naar. Iemand die al gezien? Ik vind Carey Mulligan ook een hele fijne actrice, dus alleen voor haar zou ik al gaan.

Op dit moment kijken we ‘s avonds een aflevering van Springfloden. Een Zweedse misdaadserie en een klein beetje The Bridge-achtig (maar ok, ik geef toe, wel ietsje minder goed, al is dat ook moeilijk te evenaren). Fijn om me weer even onder te kunnen dompelen in het Zweeds. O ja, en er staat nog een heel nieuw seizoen van The Marvelous Mrs. Maisel op me te wachten, heerlijk!

Denken:

Met Leonie had ik het afgelopen woensdag over schrijven en dan met name over dagboekschrijven. Dat het best lastig is en dat het soms voelt alsof je een drempel over moet. Ik vroeg me af of het misschien kwam doordat je toch altijd het idee hebt dat iemand het gaat lezen, dat ben je immers gewend met bloggen (maar ben je anders misschien ook stiekem bang voor). Of dat er toch een innerlijke stem is, die bij veel dingen al kritiek geeft voordat je het op kunt schrijven. Of dat het misschien komt doordat je het voor jezelf schrijft en denkt: ja, maar dit weet ik toch al, waarom schrijf ik dit dan op? Nou ja, waar het precies door komt weet ik niet, maar nadat Leonie het dagboek van Anne Frank noemde, dat zo mooi is, en het feit dat zij daarin brieven schrijft aan Kitty (iemand die niet bestaat), vroeg ik me af: zou het helpen als je doet alsof je een brief aan iemand schrijft? Op die manier ga je er al vanuit dat iemand het leest (maar toch ook niet, want die persoon is fictief) én je gaat veel informatie geven, want die fictieve persoon kan immers niet in je hoofd kijken. Ik ga het eens proberen en kijken hoe dat gaat. Schrijf jij in je dagboek en zo ja, heb jij daar een soort van speciaal systeem voor? Of schrijf je gewoon allemaal losse gedachten op? Ik ben nieuwsgierig!

Doen:
De komende week ben ik vooral aan het werk. Op dit moment zit ik in de bibliotheek (na een wandeling door de sneeuw, want de fiets leek me een beetje onverstandig) en ik ben net klaar met mijn lijstje voor vandaag, dus mocht van mezelf hier even wat schrijven. Ik heb deze week twee klussen die veel tijd vragen en ik vermoed dat die nog wel uitlopen richting februari. Niet erg, want dat houdt me lekker bezig. Favoriete bezigheid op maandagochtend: mijn weekplanner volschrijven (en deze week plakte ik er een hondenplaatje bij, haha).

Luisteren:

Het nieuwe album van Maggie Rogers, Heard it in a past life! Haar album staat helemaal op spotify en er is vast ook wel iets op youtube te vinden. Super fijne muziek om ‘s ochtends mee wakker te dansen (of om mee te zingen onder de douche) en tijdens het studeren of werken is het ook top. Aanrader! Stiekem wil ik ook zo graag naar haar concert in Paradiso, maar, heel eerlijk a) eigenlijk heb ik er niet echt geld voor (aan zo’n avondje ben je vanuit hier toch al snel bijna honderd euro kwijt) en b) het is op een maandagavond (ik ben een oma- nee grapje, maar dat is ook gewoon niet zo praktisch). Ach, ik luister wel gewoon naar het album, dat is ook al super fijn! Mocht één van jullie wel gaan: alvast veel plezier!

Liefs!
Ash