Hi allemaal! Hier ben ik weer met een update over de boeken die ik gelezen heb de afgelopen weken. Het zijn stuk voor stuk aanraders, dus ik hoop dat ik je kan inspireren tot het lezen van één van de boeken (of zelfs meerdere). Komen ze!

Turtles All The Way Down – John Green

Het boek Turtles All The Way Down van John Green gaat over tiener Aza Holmes, haar leven met een psychische stoornis (OCD) en het mysterie rondom de verdwijning van de vader van één van haar vrienden. Hoewel ik normaal niet zoveel Young Adult lees (ik heb er niets tegen hoor, maar het gebeurd gewoon niet zo vaak), durf ik wel te zeggen dat dit, zeker in zijn genre, een aanrader is. Het boek staat vol advies dat ik mijn kinderen ook mee zou willen geven en ik kan me voorstellen dat als je een tiener bent en worstelt met bepaalde zaken die de hoofdpersonen ook door maken, dit boek echt een fijn houvast kan zijn. Veel rondom haar OCD vond ik héél herkenbaar en in plaats van dat de schrijver het als een probleem presenteert, lijkt hij simpelweg te willen zeggen dat het bij Aza hoort. Ze IS niet haar psychische stoornis en het is iets waar ze, door therapie en goed voor zichzelf te zorgen, een heel leuk leven mee kan hebben. Verfrissend en een hoopvolle boodschap. Al met al een heel fijn boek ♥

The Hate U Give – Angie Thomas

Starr Carter is constantly switching between two worlds — the poor, mostly black neighborhood where she lives and the wealthy, mostly white prep school that she attends. The uneasy balance between these worlds is soon shattered when she witnesses the fatal shooting of her childhood best friend at the hands of a police officer. Facing pressure from all sides of the community, Starr must find her voice and decide to stand up for what’s right.
Zoals je hierboven leest behandelt The Hate U Give een heftig onderwerp en dat komt ook écht binnen. Toch is dit geen treurig boek, want er zitten ook genoeg grappige momenten in dit verhaal. Het is een slim boek, vol humor en tegelijkertijd super informerend en confronterend. Dat vind ik knap gedaan, met zo’n heftige verhaallijn!

The Hate U Give lijkt me zo’n boek dat iedereen eens gelezen moet hebben. Ik heb nog niet veel gelezen over dit onderwerp, dus misschien zijn er nog veel betere boeken aan te raden, maar dit lijkt me een mooi begin. (Het boek is inmiddels ook verfilmd, met Amandla Stenberg in de hoofdrol.)

The World As It Is – Ben Rhodes


Mijn favoriete genre in de non-fictie categorie? Dat zijn toch echt de politieke memoires! En met The World As It Is van Ben Rhodes heb je meteen een hele goeie te pakken. In dit boek vertelt hij over de periode waarin hij werkte voor Obama, tijdens de verkiezingen en tijdens diens presidentschap. Ben Rhodes begon als speechschrijver, maar werd al snel een naaste medewerker van Obama die hij adviseerde op het gebied van allerlei internationale veiligheidszaken. De vondst (vangst?) van Bin Laden? De Iran deal? De Cuba deal? De periode waarin ook in het Witte Huis duidelijk werd dat Trump een grotere kans maakte dan aanvankelijk werd gedacht? Het staat er allemaal in. Rhodes vertelt het op een manier waarbij het lijkt alsof je op de eerste rij zit bij de belangrijkste gebeurtenissen, gesprekken en crises in de Amerikaanse politiek uit die periode, waarvan hij zelf ook niet helemaal kan geloven dat hij er bij aanwezig mocht zijn. Onwijs interessant!

Lethal White – Robert Galbraith


Oooh,’Robert Galbraith’ (J.K. Rowling) did it again: een ruim 650 pagina’s tellende pageturner schrijven waarbij het ZO JAMMER is als je ‘m uit hebt. Ik las laatst ergens dat pageturner eigenlijk een wat denigrerende term schijnt te zijn in de uitgeverij-wereld, maar jeetje, dat is het in dit geval niet hoor. Ja, het is een pageturner, maar zeker ook een verhaal dat goed in elkaar zit en je blijft boeien van begin tot het midden, en het eind. Heerlijk om weer even iets te lezen over Cormoran Strike en Robin Ellacot en in hun wereld te worden ondergedompeld.

Ik moet eerlijk toegeven: soms vond ik de passages over de opbloeiende will they, won’t they liefde een beetje soapachtig aan doen, maar dan ben ik even heel kritisch (ik zal trouwens geen spoilers geven tussen wie ;)). Mocht je daar juist wel op zitten te wachten, dan heeft Rowling, eh sorry Galbraith, je bij deze met Lethal White gegeven wat je wilde!

Walking Through Walls – Marina Abramovic


Het is moeilijk om een favoriet boek uit te kiezen uit dit hele rijtje, maar als ik moet zeggen welk boek me het meest heeft geïnspireerd, dan is het zeker Walking Through Walls van Marina Abramovic. Wauw! Ik had wel eens van Marina Abramavic gehoord, maar wist eigenlijk alleen dat ze een performance kunstenares was, iets waar ik al totaal geen verstand van heb en (afgezien van een stukje uit Sex And The City) nog nooit bewust iets van had gezien. Toch was ik, na het lezen van een paar heel positieve online recensies, erg benieuwd geworden naar haar boek. Deze kerst kreeg ik het van mijn vriend en ik heb het in een paar dagen helemaal verslonden.

Ik weet niet zo goed wat ik er precies over moet zeggen (het gaat over haar leven en haar kunst, dus echt een plot beschrijven is lastig) alleen dat het me écht heeft geïnspireerd en aan het denken heeft gezet over wat ik met mijn leven zou willen doen en wat ik belangrijk vind. Het is ook nog eens leuk geschreven en staat vol toffe anekdotes. Als je ook van memoires houdt, geef deze dan zeker een kans! Trust me!!

Heb jij de afgelopen weken nog een boek gelezen dat je me echt zou aanraden? Laat het me weten, ik hou van boekentips! ♥
Liefs,
Ash