As we speak ligt er een pompoen te roosteren in de oven en het ruikt zó lekker, hmmmm. Maar eerst nog even over afgelopen weekend: voor de trouwdag van mijn schoonouders gaven we ze een dagje Leeuwarden cadeau. Mijn vriend en ik zijn echt enthousiast over deze stad, want vanaf Den Helder is het maar ongeveer een uurtje rijden, ze hebben er leuke winkeltjes en cafeetjes en het is niet zo gigantisch druk als in Amsterdam. Perfect voor een dagje weg dus, en het leuk ons heel leuk om zijn ouders eens mee te nemen. Zaterdag was het zo ver!

Mijn schoonouders waren al wel eens in Leeuwarden geweest, maar hadden er nog nooit echt rondgelopen. We lieten ze graag wat dingen zien.

We begonnen met een lunch bij Post Plaza. Daar had ik veel goeds over gelezen op internet en ik wilde dan ook graag kijken of het ook echt zo leuk was.

Daar kan ik kort over zijn: ja! Ten eerste is het al super gaaf om in zo’n mooi oud gebouw te zijn. Je ziet nog de authentieke details van het oude postkantoor, maar tegelijkertijd is het ook heel mooi gemoderniseerd. De sfeer is heel erg fijn, het personeel is vriendelijk en het eten was heerlijk. Wat mij betreft zeker een aanrader als je een keer in Leeuwarden bent.

We hadden echt heel veel geluk met het weer, want al snel verdwenen de grijze wolken en begon de zon te schijnen. Wat ik altijd het leukst vind om te doen tijdens het dwalen door een stad: naar boven kijken. Je ziet dan zoveel mooie geveltjes en details. Soms ook wel wat bijzondere…

We deden weer wat interieurinspiratie op, dit keer bij Hardwerk Fogeltje (tip: ze hebben ook LP’s). Ook bezochten we nog wat andere winkels, waaronder natuurlijk een boekhandel (het zal eens niet), waar ik natúúrlijk een boek kocht. Als je verder scrollt zie je welke het geworden is.

En we maakten een wandeling door het park. Na een bakje koffie op het terras (ja!!!) zijn we vervolgens weer terug naar Den Helder gereden.

En mijn zondag? Die was heer-lijk rustig. Daar was ik eerlijk gezegd ook echt wel even aan toe. Een balans vinden (vooral met werk) vind ik nog steeds ZO lastig en soms dan denk ik dat het goed gaat, maar dan doe ik misschien weer ietsje teveel en dan komen er wat sociale verplichtingen bij en voor ik het weet ben ik weer een hele dag aan het stuiteren (van de stress en overprikkeling). Dat vind ik aan de ene kant nog steeds een beetje aanstellerig, maar het is nou eenmaal zo (zelfacceptie, zelfacceptatie), dus ik probeer er gewoon maar mee om te gaan. Gisteren heb ik daarom ook expres rustig aan gedaan. Geen gescroll op mijn telefoon, geen mail checken, ietsje langer in bed blijven liggen en ‘s middags op de bank met een goed boek (terwijl de regen heel hard tegen de ruiten sloeg). Ik begon in Eleanor Oliphant is completely fine van Gail Honeyman. Fijn boek <3

‘s Avonds hebben we gezellig bij mijn moeder gegeten en eenmaal thuis, na een lange regenachtige wandeling, hebben we nog op de bank een Parks & Recreation gekeken. Wat mij betreft een perfecte zondag (ok, een strandwandeling had het nog wel afgemaakt, maar je kunt niet alles hebben).

Nu is het dus weer maandag en dat vind ik heerlijk, want maandag is echt mijn regeldagje. Vanochtend moest ik eerst even foto’s maken op het Internationaal Vrouwen Centrum (ik ben de nieuwe website voor ze aan het maken en daar hebben we natuurlijk ook foto’s voor nodig), en eenmaal thuis heb ik lekker de komende week gepland, het huis opgeruimd en boodschappen gedaan. (Voor wie zich nu trouwens afvraagt of ik “de huisvrouw” ben hier in huis: zeker niet. Wij verdelen de taken en zorgen er voor dat we allebei dingen doen waar we blij van worden – mijn vriend vind het bijvoorbeeld heel leuk om te koken en dat doet hij dan ook vaak).

O ja, nog over die pompoen. Vanavond wil ik dit recept (Linguine met pompoen) gaan maken van The Happy Pear. Gelukkig lag er nog precies één flespompoen bij de supermarkt, dus het moest gewoon zo zijn ;) Ik ga ‘m trouwens maar eens uit de oven halen, want ik denk dat hij wel klaar is. Edit: jup!

Liefs,
Ash