Op instagram schreef ik het al: has spring really even sprung zonder tulpen-in-fietsmand foto? Eigenlijk niet! Voor mijn moeder haalde ik in de stad een bosje roze tulpen, want ze heeft een nieuwe baan (bij dezelfde werkgever, maar ze moest er wel intern voor solliciteren) en daar horen bloemen bij, vind ik. Het zag er zo vrolijk uit in mijn fietsmand dat ik er gewoon even een foto van moest nemen. En niet op de foto, maar wel aanwezig: mijn blote enkels! Dat m’n enkels er bijna afvroren op de fiets deerde me niets. Het is lente, yes!

In films zie je tijdens een “verstrijken van tijd”- montage bij de lente vaak bloesem, lammetjes, witte lakens wapperend in de wind en mensen die eens flink het huis doorluchten door de ramen open te gooien. De lente voelt als een nieuw begin. Voor mij (en ons) wordt dat het denk ik ook. De afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest met dingetjes waar ik niet over kon en wilde schrijven, want ik wist nog eigenlijk helemaal niets zeker en tja, hoeveel nut heeft het dan en wat nou als het allemaal niet door zou gaan? De komende week komen veel van die dingen onbedoeld en geheel toevallig samen, wat aan de ene kant extra spannend is, maar tegelijkertijd ook wel fijn is. Ik weet dat het nu allemaal wel heel erg geheimzinnig klinkt en het is ook allemaal niet zo bijzonder hoor, maar ik zal er volgende week wat over schrijven (of het nou doorgaat of niet) en dan snap je vast waarom ik er niet eerder over heb geschreven.

Maar, voordat deze (voor mij) spannende week begint, eerst nog even terug naar de vorige…

Terug naar vorige week zondag om precies te zijn, toen we ruim 17 kilometer liepen op Texel. Het was stralend weer en het voelde echt goed om even lekker op pad te zijn en heel de dag geen beeldscherm te zien.

Ik was daarna wel helemaal bekaf en ik heb nog zeker drie dagen lopen gapen. Ook mijn rug vond het niet zo’n goed idee, maar goed, daar ben ik inmiddels wel aan gewend. Volgende keer toch een iets korter rondje plannen en iets langer op het terras zitten. Er zijn ergere dingen!

De volgende dag besloot ik daarom een extra yoga-sessie te doen en dat deed ik samen met Adriene in de woonkamer. Ik ben trouwens nog op zoek naar een wat dikkere yogamat, hebben jullie tips of een favoriet?


Tijdens een boswandeling probeerden Ben en ik een verzwakte hommel te redden. We hebben speciaal nog iets van suikerwater gehaald en geprobeerd het beestje warm te blazen, maar we waren helaas te laat.

Verder deed ik het de hele week, tussen het werken door, wat rustiger aan en heb ik lekker op de bank liggen lezen.

Ik las dit boek, Feministen dragen geen roze (en andere leugens).

Ook kwam eindelijk een groot deel van onze boekenbestelling binnen. Voorlopig heb ik wel weer genoeg leesvoer, heerlijk. (Op deze foto staan trouwens niet de boeken die mijn vriend had besteld, die stonden al in de boekenkast. Mocht je je afvragen waarom het zo’n grote doos was voor maar vier boeken.)

Ik kijk wat arrogant op deze foto, maar het was de enige waarbij er geen gekke stip midden op m’n hoofd stond (nee, ik heb nog steeds mijn spiegel niet gepoetst) en ik wilde mijn “nieuwe” blouse laten zien. Een kringloopvondst! Hij is lichtroze, van heel licht materiaal en met een shirtje eronder al prima te dragen.

Ook droeg ik weer eens een jurkje (“oud” van de H&M).

Dinsdag had ik met Tara afgesproken voor een shoot. Ik moest even improviseren, maar uiteindelijk is het me gelukt om een oud gordijn vast te knutselen aan wat statieven en het te gebruiken als achtergrond. Deze foto’s zijn midden in mijn woonkamer gemaakt, wat je niet zou zeggen als je het ziet, toch? Niet dat het er uitziet als een professionele studio hoor, haha, maar aan deze foto’s kun je totaal niet zien hoe gek we er eigenlijk bij zaten. Ik heb de foto’s trouwens nog niet echt uit kunnen zoeken, laat staan uitgebreid bewerken, dus dit zijn even wat losse foto’s. Het was al een tijdje geleden dat ik had gefotografeerd, dus het was fijn om weer even te oefenen.

O ja, en vergeet ik bijna het belangrijkste van de week, want ik at namelijk m’n allereerste softijsje met discodip van het jaar! Nu is de lente écht begonnen ;)

Fijne week!
Liefs,
Ash