Ons appartement wordt steeds leger en ons huisje begint na ieder likje verf steeds meer van ons te voelen. Eerst had ik best wel moeite met het idee wat we weg zouden gedaan. Het was zo plotseling en ik moest echt even aan het idee wennen. Het voelde nogal onwerkelijk. Nu zijn we bijna twee weken verder, zit bijna alles in dozen, heb ik bijna iedere dag geverfd, gaan we bijna verhuizen (nog een paar nachten slapen) en heb ik er héél veel zin in. Gisteren stond ik in onze nieuwe slaapkamer en besefte ik weer even hoeveel geluk we hebben gehad! Beseffen dat we er straks echt wonen doe ik het nog steeds niet helemaal, maar dat komt vast goed als we er eenmaal ons bed hebben staan.

De afgelopen 1,5 week stond dus voornamelijk in het teken van klussen, maar tussendoor heb ik ook nog veel leuks gedaan! Hier een dagboekje.

Voor mijn verjaardag kreeg ik van een vriendinnetje een mooie bos bloemen bezorgd. Wat een super leuke verrassing!

Net als vorig jaar had ik besloten om mijn verjaardag niet echt te vieren. Ik vind het leuker om dan een dagje op pad te gaan en dit jaar werd dat Groningen (met als sub-doel de Ikea).

In Groningen werd ik (door mijn vriend) getrakteerd op een hele lekkere lunch bij Bakkerij Blanche. Na de lunch hebben we nog wat door de stad gedwaald en boekenwinkels bezocht. Daarna was het tijd voor de Ikea!

Boe! De Ikea was een gekkenhuis, maar we kochten wel wat fijne dingen voor het huis. Ik denk dat ik deze spiegel uiteindelijk ook ga kopen, maar ik ben er nog niet helemaal zeker van. Ik zal binnenkort eens laten zien we wat we bij de Ikea hebben gekocht.

Haha, toen we gingen zitten me onze taartjes toverde mijn vriend dit opeens uit zijn jaszak. Niet kunnen uitblazen, maar het gaat om de gedachte!

Dat ik mijn verjaardag niet vierde betekende trouwens niet dat ik niet verwend werd! Van mijn vriend en zijn ouders kreeg ik deze tas. Ben er echt superblij mee, want ik had na al die jaren nog steeds geen goede tas voor mijn camera en deze is perfect. En ook nog eens hartstikke duurzaam, dus dat is mooi meegenomen.

Als cadeautje voor mezelf kocht ik in Groningen twee boeken. Utopia for Realists van Ruger Bregman en…

Conversation with friends van Sally Rooney. Ik heb deze week het boek Normal People uitgelezen (ook van Sally Rooney) en ik vond het echt heel goed, dus ik kon het niet laten om ook een ander boek van haar te kopen.

Zoals gezegd hebben we de afgelopen weken vooral veel geklust. Mijn vriend had nog geen vakantie, dus de eerste week ben ik voornamelijk zelf aan het schilderen geweest. Er moest nogal wat gewit worden.

Ook alles even netjes afplakken natuurlijk.

De eerste dag dat we er waren kwam deze kat op bezoek. Hij (zij?) heeft denk ik wel een kwartier voor het raam gestaan en wilde blijkbaar heel graag naar binnen. Eerst was ik bang dat het misschien een verlaten katje was die iedere dag naar zijn oude huis terugkwam om te kijken of de deur weer open zou gaan, maar nee hoor, het is gewoon een hele vriendelijke en aanhankelijke kat die in de buurt rondhangt. Wat een schatje he?

Een nieuw huis betekent ook nieuwe kansen voor het inrichten. Ik hou echt van interieur en alles wat er mee te maken heeft, dus je doet mij geen groter plezier. Een kleur uitzoeken vind ik echter nog wel moeilijk, want je zet toch gelijk een toon en je weet nooit hoe het er precies uit komt te zien op de muur. Uiteindelijk hebben we beneden voor een heel lichtgrijs gekozen en op de slaapkamer heb ik nog geen keuze durven maken, haha.

Toen we gingen nadenken over de vloeren, kwamen we op het idee om in onze slaapkamer een “Zweedse” vloer te proberen. Ik noem het zo, want je ziet het veel in Zweedse (vakantie)huisjes. Het komt neer op een gewone houten vloer, maar dan geschilderd. We kwamen er achter dat op onze slaapkamer nog een echte houten vloer lag (onder de hardboard-planken die er op waren getimmerd), dus dat kwam goed uit! Het enige nadeel was dat er zich in de loop der jaren ontzettend veel stof had verzameld onder en tussen die planken. Het was nogal een klus om dat goed schoon te krijgen (en een mondkapje was echt nodig), maar uiteindelijk is het gelukt!

Zo zag de vloer er ongeveer uit (volgens mij is dit een foto van de vloer in de andere kamer, maar de kleur was hetzelfde).

Zie hier het resultaat op de slaapkamer en overloop! Ik heb nog niet echt een goede foto, want deze maakte ik toen de vloer nog nat was en ik er dus niet meer op kon gaan staan. Het blijft trouwens niet zo kaal hoor, want we hebben wat leuke vloerkleden gekocht. Ben echt blij dat het zo goed gelukt is! Zal snel meer foto’s laten zien.

Afgelopen vrijdag nam ik een dagje vrij van klussen, want mijn vriendinnetje Kim was in Nederland. We zaten ‘s middags heerlijk op het terrasje, ik gaf haar een rondleiding door ons nieuwe huisje en daarna hebben we nog even op de dijk van het zonnetje zitten genieten. Voelde echt als vakantie!

Zaterdag had ik een fotoshoot staan met Jolien en haar aanstaande. Ze waren speciaal naar Den Helder gekomen voor een kennismaking en shoot. Volgende maand mag ik namelijk hun bruiloft fotograferen! Op deze manier hebben we al even kennisgemaakt (toch wel leuker dan elkaar pas op je bruiloft ontmoeten), weten zij een beetje hoe het nou is om voor de camera te staan en hebben ze al wat leuke foto’s van zichzelf. Zo’n fotoshoot vooraf is natuurlijk niet verplicht, maar ik bied het wel aan als onderdeel van het trouwpakket. (Haha, ok, genoeg reclame nu, voel me net zo’n tell sell figuur.)

Het was zaterdag in ieder geval super gezellig. We hadden schitterend weer en het ging allemaal zo gemakkelijk. Wat een leuk stel! Heb nu nóg meer zin om hun bruiloft te mogen fotograferen.

Ok, nu ga ik weer aan de slag! We gaan nog even wat spullen naar het nieuwe huis brengen en verder verven. Oh en vanavond gaan we een woonkamervloer halen bij de Ikea (en waarschijnlijk weer een vega hotdog eten ;)).

Liefs,
Ash