Ik deed:
In één van mijn vorige post schreef ik al even kort over dat het voor ons spannende weken waren. Er kwamen opeens allemaal nieuwe dingen op ons pad, die we van te voren echt niet hadden verwacht. Zo zaten we bij de hypotheekadviseur, hebben we twee koophuizen bezichtigd en kregen we tegelijkertijd heel onverwachts een (huur)huisje toegewezen via de lokale woningstichting (ik had er op gereageerd, maar nooit verwacht dat we het zouden krijgen). Daar waren we echt super blij mee, maar dat betekende wel dat we daar opeens van alles voor moesten gaan regelen.

Positieve veranderingen dus, maar het is zo’n groot contrast met de maanden hiervoor, dus ik moet er echt wel even aan wennen. Begin januari hadden we nog het plan om voorlopig maar even door te sparen en hopelijk begin 2020 voor een koophuis te kunnen gaan kijken. Dat veranderde eind februari en toen kregen we opeens óók een huurhuis aangeboden. Ik durf het bijna niet te geloven!? Voor 1 mei verhuizen we al naar een super leuk huisje!

Verder kreeg ik deze week ook eindelijk duidelijkheid over iets (waar ik al bijna vier maanden op zat te wachten), maar daar schrijf ik later nog graag een stukje over. Niets geheimzinnigs, maar ik wil het graag uitgebreider uitleggen. :)

Ik ga doen:
De komende week zal voornamelijk bestaan uit werk, inpakken, schoonmaken en klussen. Aanstaande donderdag krijgen we namelijk de sleutel van ons huisje. Zoveel zin in om het helemaal van ons te maken! Ik zal zeker foto’s maken van hoe het huisje er nu uitziet en hoe we het per kamer opknappen. Geen idee of jullie er op zitten te wachten, maar ik ben zelf altijd super nieuwsgierig naar het huis van een ander, haha.

O ja, en aanstaande zondag word ik weer een jaartje ouder. Op naar de dertig. Heb trouwens totaal geen problemen met ouder worden (vind het alleen maar een fijn én een privilege), maar verjaardagen zijn niets voor mij. In plaats daarvan ga ik lekker een hele dag doen waar ik zelf zin in heb. Dat beviel me vorig jaar ook wel prima. Ik moet alleen nog even nadenken over wat dan precies.

Ik las:
You Can Heal your Life van Louise Hay. Ik weet nog steeds niet zo heel goed wat ik er nou van moet vinden. Ik wilde het heel graag heel leuk vinden, maar het viel me toch tegen. Zo geloof ik in positief denken en Cognitieve Gedragstherapie (ik ben levend bewijs dat het werkt), maar dat je kanker kunt genezen met positief denken? Of dat je kanker krijgt door negatieve gevoelens of gedachten? Nee, dat gaat er bij absoluut niet in en vind ik zelfs heel erg beledigend. Dat je gedachten invloed hebben op hoe je je lichamelijk voelt, dat geloof ik wel. Als je ziek bent en je denkt negatief, dan voel je je alleen maar slechter. Maar dat je alle ziektes daadwerkelijk zou kunnen genezen met positieve gedachten is mij een brug te ver. Ik merk dat ik het moeilijk vind om iemand dan nog serieus te nemen en daar overheen te lezen, ook al heeft ze ook een heleboel goede punten.

Kortom, ik denk dat Louise Hay misschien niet helemaal bij mij past. Het boek “A Grudual Awakening” vond ik bijvoorbeeld velen malen inspirerender en leerzamer (ik schreef er hier kort wat over). Toch ben ik blij dat ik het heb gelezen, want het heeft me over een aantal dingen wel aan het denken gezet (zoals dat je nooit te oud bent om nog aan iets nieuws te beginnen).

Ik lees:
Vandaag ben ik begonnen in Little Fires Everywhere van Celeste Ng.

Ik kijk:
Vorige week heb ik het eerste seizoen van Derry Girls opnieuw gekeken en oooh, wat blijft dat toch fantastisch. Mocht je het nog niet gezien hebben: het gaat over vijf tieners in Noord-Ierland ten tijde van de troubles. Verdere trefwoorden: een sarcastische non, wee english fella, kleffe chips, én een fantastische soundtrack met o.a. The Cranberries. Love it.

Komende week denk ik dat we verder gaan met Luther, zal ik waarschijnlijk een heleboel Gilmore Girls kijken tijdens het inpakken en begint ook het nieuwste seizoen van Game Of Thrones. Ik ben geen superfan (het maakt me niet zoveel uit wie er nou “wint” bijvoorbeeld), maar ik wil nu toch wel graag weten hoe het gaat aflopen!

Ik luister:

Naast Stevie Nicks en Maggie Rogers, luister ik nu ook veel Billie Eilish. Volgens mij ben ik de laatste op deze planeet die haar heeft ontdekt, maar nu staat ze ongeveer honderd keer in mijn zelfgemaakte spotify playlist, dus ik ben het aan het inhalen.

O ja, heb je jouw blog al gedeeld in de vorige post? Ik wil ‘m graag lezen! ♥

Fijne week!
Liefs,
Ash