Ashley Lynn Fotografie

Oh, wat is het nu héérlijk buiten. We kunnen hier in het noorden helaas nog niet echt genieten van zomerse temperaturen, maar dat geeft niets. Ik vind het heerlijk dat het weer allemaal zo groen en fris is. En dan de bloesem en ‘s avonds tijdens onze avondwandelingen die prachtige avondzon. Ik heb al een paar keer heel veel spijt gehad dat ik mijn camera niet mee had genomen. Gelukkig wilde Tara afgelopen dinsdagavond voor mij model staan, dus heb ik er alvast iets van kunnen vastleggen. Deze foto maakte ik aan het eind van onze shoot, toen de zon nét aan het ondergaan was en het licht te mooi was om niet nog even een portret te schieten. Haar pruik was al af en de jas alweer aan, maar ik vind dat het niets afdoet aan de foto. Mooi is ze he? Ik krijg van dit weer en al dat groen zoveel zin om te fotograferen!

Volgende week is het zover: de eerste bruiloft van het seizoen! Ik ben best zenuwachtig (not gonna lie), maar tegelijkertijd voel ik me ook steeds zekerder van m’n zaak. Inmiddels heb ik best wat ervaring opgedaan en ik weet zeker dat het goedkomt. Een goede vriend van me gaat mee als “assistent” en tweede fotograaf en dat vind ik ook wel een fijn gevoel. Mocht er toch iets misgaan, dan sta ik er niet helemaal alleen voor en kunnen we samen sparren over een oplossing. Niet dat ik verwacht, maar je weet het maar nooit. Het wordt vast een hele mooie en gezellige dag!

Achter de schermen ben ik druk bezig met mezelf ontwikkelen, ook op het gebied van ondernemerschap (even bij gebrek aan een beter woord). Zakelijk zijn is nooit mijn sterkste kant geweest (en dat is nog zwak uitgedrukt), maar ik begin steeds meer te beseffen dat als ik dit ook écht wil doen, ik moet stoppen het als een hobby te behandelen. Niet dat ik meteen allerlei dingen wil gaan doen om maar zoveel mogelijk geld te gaan verdienen, maar iets waar ik wel aan mag werken zijn bijvoorbeeld mijn prijzen. Dat is echt zoiets dat ik steeds weer uitstel. Dat wil ik als doel stellen voor de komende twee weken: eindelijk eens die PDF’s klaarmaken met mijn pakketprijzen. En daar ook achter durven te staan! Andere ZZP’ers: als jullie tips hebben, dan hoor ik het graag.

(Vinden jullie dit soort dingen trouwens boeiend om te lezen? Het maakt wel een deel uit van m’n leven, dus het voelt ook gek om er niet over te praten, maar als het echt heel saai is, dan laat ik het achterwege…)

Inmiddels zijn we al drie weken verhuisd en langzaam maar zeker wordt het huis iets meer een thuis. Vandaag heb ik de laatste kamer geverfd (nog niet klaar helaas, want de knalblauwe muur van de vorige bewoner heeft nog een derde laag latex nodig) en ik kan niet wachten totdat die ook is ingericht, want daar komt ook mijn bureau te staan. Ik merk echt dat ik behoefte heb aan een werkplek. Nu zit ik maar weer op bed te typen, want dat voelt nu als de fijnste plek in huis om stukjes te schrijven. Op zich niets mis mee, maar als ik honderd foto’s moet editten dan is een goede bureaustoel wat verstandiger.

Vorige week heb ik me ook eindelijk even gewaagd aan het inruimen van onze boekenkasten. Ik heb er voor gekozen om de boeken op te splitsen. Beneden staat nu een deel en in de werkkamer komt de rest te staan. Zo wordt mijn brein niet overprikkeld door een hele boekenwand met honderd verschillende kleuren, maar is er nog een vorm van orde, haha. Bovenop de kasten wil ik nog iets van een poster of grote foto zetten, maar daar moet ik nog even naar op zoek. (Op de onderste foto was ik trouwens bezig met maken van een cadeaubon voor een coupleshoot die iemand cadeau wil doen aan vrienden. Zo leuk!)

Onze slaapkamer is ook nog niet “klaar” (wat is klaar eigenlijk?). Ik wil eigenlijk nog iets voor boven het bed en met de nachtkastjessituatie ben ik ook nog niet helemaal gelukkig, maar dat heeft allemaal geen haast. Juist leuk om daar over een langere periode mee bezig te zijn.Ik ben wel helemaal blij met onze vloerkleden! (Deze komt van de Ikea).

Geluksmomentje: de avondzon die tussen de bomen door de slaapkamer in schijnt.

Volgens mij heb ik het al even gemeld in één van mijn vorige posts, maar we hebben er dus een gratis kat bij gekregen, haha. Ik hoef maar een stap te zetten in de tuin of ik heb gezelschap. Hier was ik de was aan het ophangen en wilde hij/zij (?) heel graag aandacht. Het is wel een cutie hoor!

We wonen nu een stuk dichter bij de zee (nog geen vijf minuten), dus die zien we de laatste tijd nog vaker. De dijk is weer helemaal groen en staat vol met bloemen (of onkruid, het is maar hoe je het bekijkt). Zo’n vrolijk gezicht!

Een lijstje

Ik keek
Meestal begin ik al vanaf vrijdag de Game of Thrones theme te neuriën (soms met een dansje, zoals Jonathan van Ness, van wie ik de desbetreffende instagramsstory helaas niet meer kan vinden), want oooooh, ik vond het nooit zo’n hele boeiende serie, maar nu vind ik het echt tof dat het er weer is. Op maandag vermijd ik de hele dag het internet in verband met spoilers, want ik wacht heel braaf tot mijn vriend thuis komt van zijn werk en we het samen kunnen kijken. Lief he? Aankomende maandag krijgen we dus de laatste en ik kan niet wachten. Het is gewoon nooit saai! Ik bedoel maar, die laatste aflevering, whoahhh. Geen spoilers, maar whoaaah. Ik vond ‘m goed. (ok, ik heb zeker ook wel wat op- en aanmerkingen over dit laatste seizoen, ZEKER mbt Brienne enzo, maar dit is even een spoilervrije zone).

Verder keek ik op Netflix het nieuwe seizoen van Easy, de serie Streetfood (niet kijken als je honger hebt) en de film Wine Country ligt nog op me te wachten. O ja, en ik keek weer nieuwe afleveringen van The Bold Type. Die serie vult een beetje het Gossip Girl/Sex And The City-gat en voelt een soort van 2008? Maar dan woke.

Ik las
SALLY ROONEY. Wat schrijft zij heerlijk! Ik ben verliefd op haar boeken. Een paar weken geleden las ik Normal People en vorige week las ik Conversations with Friends uit. Ik vond ze allebei zo fijn. Jammer dat ze uit zijn. Ik twijfel nog een beetje of ik er over zal schrijven, want voor mijn gevoel kent iedereen ze nu wel, maar mochten jullie toch op de een of andere manier nieuwsgierig zijn naar wat ik er verder van vond, laat het me eventjes weten. Nu ben ik trouwens bezig in Educated van Tara Westover. Ook een mooi boek.

Ik luisterde

Haha, ok, ik deel volgens mij steeds van die angsty tiener muziek (moet je maar eens naar deze tekst luisteren), maar ik vind het gewoon een leuk nummer. En Orla Gartland is zó goed! Vind het altijd leuk om naar getalenteerde mensen te kijken, wauw.

Liefs! x