Ken je dat gevoel nog, van hoe je op de laatste schooldag van het jaar je boeken ging inleveren (vaak al in je korte broek en slippertjes) en je daarna met vrienden iets leuks ging doen omdat je álle tijd van de wereld had? Of hoe je, na een druk semester en een nachtje doorhalen, eindelijk het essay in het postvakje van de docent kon doen en je vervolgens brak een terrasje ging doen? Zo voelde het voor mij een beetje na het schieten van de afgelopen bruiloften. Ze stonden al tijden in mijn agenda, ik was druk bezig geweest met de voorbereidingen en ik vond het best wel spannend, but I did it! Nu moet ik alleen alle foto’s nog aanleveren, maar daarvoor heb ik ruim de tijd ingepland (ik wil dat niet overhaasten en wel alle aandacht aan kunnen geven) en dus heb ik nu echt zo’n vakantiegevoel.

Dat komt ook doordat we na een paar weken nadenken eindelijk een vakantie hebben geboekt! Halverwege de zomer gaan we een (lange) week naar Italië en ik heb er echt super veel zin in. Voor de mensen die al een tijdje met mij meelezen zal het misschien als een verrassing komen dat we eens een jaartje niet naar Zweden gaan (om eerlijk te zijn hebben we wel getwijfeld hoor, haha, al ik heb zo het gevoel dat we Zweden nog wel gaan zien dit jaar…), maar we wilden dit jaar echt eens wat anders proberen. Dus nu hebben we een week een huisje geboekt op een landgoed dat een uurtje boven Rome ligt. Misschien dat we er nog wat dagen voor of na aanplakken (sowieso reisdagen, want we gaan met de auto), maar voor nu ben ik al helemaal blij dat we een weekje naar de zon gaan. Een stapel boeken mee, beetje zwemmen, zonnen, wat leuke stadjes bezoeken, ijsjes eten, pizza eten… Nu kan het nog zo zijn dat het weer niet mee zit, maar zelfs dan is de omgeving vast nog wel mooi. Binnenkort maar weer eens wat Italiaanse films kijken om in de stemming te komen.

Maar goed, waar ben ik de afgelopen weken zoal mee bezig geweest? Had ik het echt te druk om te schrijven? Geen idee, maar het is er helemaal bij ingeschoten en voordat ik het door had waren we al een maand verder. Het begon met een bruiloft:

 

Vorig jaar mailde Jolien mij met de vraag of ik hun bruiloft wilde fotograferen en nu was het eind mei dan eindelijk zo ver! In april hadden we een kennismaking en deden we al een korte shoot, wat hartstikke leuk was, dus daar maakte ik me niet meer druk om. Maar ik ga niet liegen: ik was de dag voor de bruiloft echt SUPER zenuwachtig. Niet omdat ik bang was dat het niet zou gaan lukken, maar meer van die “ok, laat het nu maar gewoon beginnen!”-kriebels. We moesten ruim twee uur rijden (ik zeg “we”, want een vriend van mij was mee als chauffeur en “assistent”), dus we vertrokken op tijd. En toen begon de dag… en was het voorbij voordat ik het door had. Wat was het leuk om te mogen doen! Sowieso was het al leuk om er bij te mogen zijn. Het was echt een prachtige bruiloft. Ik kan niet wachten om álle foto’s uit te gaan zoeken (de foto’s die je hierboven ziet waren onderdeel van het voorproefje dat ik ze al heb opgestuurd).

Een week later had ik het bruiloftsfeest van Claudia en Ruben. Totáál anders dan de bruiloft van de week daarvoor, maar dat maakt het eigenlijk ook zo leuk. Dat je bij allerlei verschillende mensen komt die hun bruiloft allemaal weer op een andere manier een invulling geven. Claudia en Ruben waren vorig jaar al getrouwd (toen maakte ik foto’s van ze op het strand van Bloemendaal) en gaven nu een bruiloftsfeest voor familie en vrienden. Deze bruiloft begon dus pas om 20:00 ‘s avonds en ging door tot de late uurtjes. Als fotografe was de locatie qua licht weer een hele nieuwe uitdaging (tegenlicht op de cruciale plekken en best donker, dus ja, ga je dan flitsen of gok je het er op?) en ik ben daarom ook extra blij (en opgelucht, haha) met hoe de foto’s zijn gelukt.

Ook de photobooth die we hadden neergezet was een succes. Daar zijn echt zulke leuke en spontane foto’s uit voort gekomen! Claudia regelde zelf een flowerwall en ik zorgde voor de apparatuur (een lamp + een camera op statief met een flitser).

Meer foto’s van de bruiloften kun je ook zien op mijn “Ashley Lynn fotografie” instagram-account. (Super originele instagramnaam, I know… Mocht je iets leukers weten, let me know, haha.)

Naast werk en een vakantie uitzoeken (poeh, poeh), waren we afgelopen maand druk bezig met het huisje verder opknappen en de puntjes op de i zetten. Denk aan lampen ophangen, muurdecoratie uitzoeken, nog wat dozen uitpakken etc. We kochten onder andere een lampje voor op de overloop (zie foto hierboven).

Bij de kringloop vond ik dit kastje uit de jaren vijftig dat ik mocht meenemen voor maar 20 euro. Ik kon het natuurlijk niet laten staan (volgens mij heb ik een probleem…). Eigenlijk wist ik niet waar ik het moest neerzetten, maar inmiddels staat het in onze woonkamer en lijkt het alsof het er altijd al heeft gestaan. Super blij mee. Ook fijn dat ik nu nog langer mijn tweedehandsmeubeltjes-verslaving kan ontkennen. Zolang het niet problematisch wordt dan is er niets aan de hand, toch?!

Het lijstje stond er ruim drie weken zonder foto, maar ook dat heb ik eindelijk geregeld (even afgedrukt bij zo’n machine in de Kruidvat). Deze clichématige foto maakten we een paar weken eerder:

Ik had al een tijdje deze locatie op het oog voor een mooie foto (na een shoot met Tara), maar mijn afstandsbediening was stuk en hoewel een statief een heleboel oplost, is een zelftimer toch lastig. Moet je heen en weer rennen enzo. Gelukkig wilde een vriend van ons wel even op het knopje drukken. Blij dat we dat eindelijk eens gedaan hebben, want het was al een tijdje geleden dat we een mooie foto van ons samen hadden gemaakt. (Ik had hier overigens gewoon mijn spijkerbroek aan onder mijn jurk, haha, het was nog zo fris buiten!).

Mag ik nog even opmerken dat ik het écht lastig vond om te poseren? Sta toch liever aan de andere kant van de camera. Helaas voor mij  heb ik weinig vrienden in de buurt wonen die een relatie hebben (allemaal happy single!), dus in dit geval “moest” ik toch echt even zelf poseren als ik een foto in deze locatie wilde maken. Al heb ik waarschijnlijk in augustus een zwangerschapsshoot staan, dus eigenlijk moet ik niet zeuren…

Goed, terug naar het huis. Ook hebben we nu alle kamers geschilderd en alle vloeren op de eerste verdieping zijn gedaan. Ik ben trouwens nog steeds heel blij dat we er voor gekozen hebben om de vloeren te schilderen. Met wat kleedjes er op geeft het echt een Zweeds gevoel en ik vind het toch iets gezelliger dan laminaat (zoals we beneden hebben, daar lag namelijk alleen nog maar beton, dus daar was laminaat de beste optie).

Mijn bureau staat! Hoera! Ik heb de inhoud van de “kantoor”-doos zo op mijn bureau gegooid, dus echt netjes is het nog niet, maar het begin is er! Verder hebben we in deze kamer nog een werktafel staan (voor de docent in dit huis), twee boekenkasten en een bank. Maar dat is allemaal nog niet echt toonbaar voor het publiek.

Ik ben trouwens wel van plan om nog een before/after stukje te schrijven over hoe we dit huisje hebben opgeknapt, maar dan wil ik eerst even mooie foto’s maken en dat is er nog niet van gekomen. Gisteren zag ik weer een foto op mijn telefoon langskomen van hoe het was en wauw, we hebben toch echt wel wat gedaan hoor! Vooral boven is het ZO erg opgeknapt. Erg leuk om dan te zien dat het resultaat heeft.

O ja, en ik bestelde via Etsy een poster voor op de kast. Het is een illustratie op A3-formaat van Fleetwood Mac, gemaakt door Hannah Michelle Bayley. Ze maakt nog veel meer toffe dingen en ik vond de service echt top, dus mocht je nog iets zoeken voor aan de muur, dan kan ik haar aanraden.

Naast werken en klussen heb ik ook geprobeerd te lezen. Het kwam er iets minder van dan dat ik wilde, maar toch heb ik nog drie boeken uitgelezen. Little Fires Everywhere van Celeste Ng (aanrader! Ik vond het echt een pageturner), Normal People van Sally Rooney (ik HOU van haar schrijfstijl en wil nu alles van haar lezen) en Educated van Tara Westover. Vond het echt een heel boeiend boek. Ze schrijft heel beeldend en je hebt vaak het gevoel alsof je er bij bent. Zeker een aanrader voor op je vakantiebedje.

Nu ben ik bezig in het boek van Michelle Obama. Het gaat wat langzaam, omdat ik de tijd er niet echt voor weet te vinden, maar wat ik tot nu toe gelezen heb beloofde veel goeds.

Afgelopen weekend waren we trouwens voor een bliksembezoek in Zeeland. Mijn tante werd vijftig en mijn neefje twintig, dus ze hielden een groot tuinfeest. Was super gezellig! Ook leuk was dat ik van mijn opa en oma een tegoed kreeg om iets te bestellen in een online boekenwinkel (dat hadden ze gewonnen via een loterij), dus ik heb weer een paar fijne boeken kunnen uitzoeken. Nu. Al. Zin. In. Vooral om ze op vakantie te kunnen lezen! Als ik ze binnen heb zal ik er een stukje over schrijven. Beloofd!

Nu ga ik er vandoor, want ik heb met Tara afgesproken om even een kopje thee te drinken in het zonnetje. Hoop dat alles goed met jullie gaat. Tot snel!

Liefs,
Ash