Hi lieve lezers,

Hier een bericht vanuit wat-voelt-als-week-50 van de intelligente lockdown. Hoe gaat het met jullie? Bij mij voelt het allemaal een beetje als een rollercoaster.

Een terugkerend thema is toch wel dat ik het heel moeilijk vind om niet te streng voor mezelf te zijn: ik moet altijd van alles van mezelf. Zo’n intelligente lockdown geeft je enerzijds de ruimte om op adem te komen (het is vast niet tof om te zeggen, maar ik vind het stiekem niet erg dat ik nu niet meer zo vaak nee hoef te zeggen tegen sociaal gewenste dingen- die kunnen nu immers toch niet doorgaan), maar zoals wel meer mensen nu waarschijnlijk ervaren is het ook de perfecte tijd om juist veel van jezelf te gaan vragen “want je hebt immers niets anders te doen”. Herkenbaar? Ik heb en had het er best moeilijk mee, maar probeer wat meer in het moment te zijn en echt tegen mezelf te zeggen (of schrijven) dat het ok is om niets te doen. Dan komt de gouden oude tip weer om de hoek kijken, waarbij je net zo lief voor jezelf probeert te zijn zoals dat je dat voor een vriendin zou zijn, of iemand anders van wie je houdt. Het werkt best goed.

Ik voel me altijd zo’n zeiksnor als ik weer eens schrijf dat ik het een beetje zwaar heb. Maar anderzijds wil ik ook niet doen alsof ik me helemaal fantastisch voel, want dat is gewoon niet zo. Het is nou eenmaal een gekke tijd en de stress van een thesis schrijven en alles werkt ook niet echt mee. Ik voel me best kwetsbaar en merk dat m’n angststoornis gemakkelijk weer om de hoek komt kijken. Ik ben heel actief bezig met mediteren en yoga en wandelen. Ademhalingsoefeningen. Dankbaar zijn, mezelf terugroepen als ik weer ga piekeren. Schrijven en lezen helpt me ook veel. Stap voor stap, het per dag bekijken, keep on keepin’ on… je kent het wel.

Met mijn thesis gaat het… eh… nog niet echt fantastisch. Maar ik heb nu nog bijna twee weken en ik ben best optimistisch! Ik weet van mezelf dat ik wat meer tijdsdruk nodig heb om echt te presteren (niet per se een goede eigenschap nee, maar het is toch ook geen ramp). Vanaf morgen ga ik serieus aan het werk. I can do this!

Ondertussen hebben we hier in huis ook genoeg andere klusjes. We bouwden een soort tussenwand in de woonkamer, waarbij er aan twee kanten nu boekenkasten staan. Ik vind het echt zo goed gelukt en de zithoek is nu zoveel gezelliger!

Ook zijn we met de tuin bezig (ik zeg we, maar eerlijk gezegd heeft voornamelijk mijn vriend groene vingers…). Zo maakten we dit bankje van het oude hout dat we nog hadden liggen en de stapel tegels die in de hoek van de tuin stonden. We wilden graag een bankje, maar liever niet naar de bouwmarkt. Dit bleek echt een leuk oplossing. Kussentjes er op en het zit prima, zo in de zon.

Ook plantten we deze rozen. Mooi he?

In april werd ik dertig en kreeg ik van m’n vriend (en zijn ouders) een horloge cadeau. Ik mocht ‘m zelf uitzoeken en ben er echt super blij mee! Bij de juwelier (waar ik het horloge liet verkleinen) werd ik nog eens extra verwend en mocht ik van J. ook nog een armbandje uitzoeken. Schattig he? Ik vind ze wel leuk bij elkaar passen.

Voor mezelf kocht ik (na jaren tegenstribbelen- want ik houd zo van papieren boeken) een e-reader. Dit is de Kobo Libra en ik vind ‘m echt top! Ik ben normaal niet zo van de grote uitgaven, maar ik vond dat ik het wel even verdiend had na de afgelopen tijd, haha. En ik had ook het vermoeden dat ik er super veel plezier uit zou halen, wat gelukkig helemaal klopt! Dit boek, The Seven Husbands of Evelyn Hugo, is ook echt een tip trouwens. Leest lekker weg, perfect voor deze dagen.

Ook las ik “Such a Perfect Age”, waar ik nog steeds niet helemaal over uit ben wat ik er nou van vind. Ik vond het hele idee interessant en het was boeiend geschreven (ik vond de schrijfstijl heel goed), maar er was geen enkel personage met wie ik me kon vereenzelvigen of die ik ook maar echt leuk vond. Ik zou het alsnog wel aanraden, maar ik vond The Seven Husbands of Evelyn Hugo fijner. Dus als je moet kiezen…

Voor de boekenclub van Claudia, kreeg ik dit boek thuis gestuurd. Super tof! Ik vond dat er zeker wat bruikbare tips in staan en sowieso ben ik helemaal voor het empoweren van vrouwen, wat Rachel Hollis heel goed weet te doen. Ik ga ook de titel goed proberen te internaliseren ;)

Het boek waar ik nu in ga beginnen; 1Q84 van Murakami. Het staat al een tijdje in de kast (geleend van m’n zusje) en ik denk dat het maar eens tijd wordt. Het bestaat uit drie delen, dus ik lees gewoon het eerste deel en dan kijk ik wel of ik het leuk genoeg vind om door te lezen. Heb jij het gelezen? Zo ja, let me know wat je er van vond!

Ik kijk vooral series (heb weer helemaal The Big Bang Theory opnieuw gekeken, het gaf me gewoon zo’n fijn vertrouwd gevoel), maar af en toe probeer ik voor een film te gaan. Zo keek ik Emma (de nieuwe) en het was echt zo leuk. Heerlijk, al dat pastel. Verder keken we de documentaire van Michelle Obama (LOVED IT) en Knock Down The House.

Zoals ik al zei ben ik ook veel buiten. Hier kan dat veilig (weinig mensen) en we gaan ook op tijden dat het rustig is. Het is zo fijn om dan rond te lopen en je weer helemaal thuis te voelen. Heerlijk om te kunnen geniet van mooie zonsondergangen, de zee, de bloesem en al het groen.

Als alles rondom het virus wat rustiger wordt, dan willen we in de zomer trouwens richting Zweden om mijn spullen op te halen. Geen idee of dat ook gaat lukken, maar zoals wij bij alles tegenwoordig zeggen (zeggen jullie dat ook zo vaak?): “dat zien we dan wel”.

Mooi he?

Dit jaar zit een vakantie er niet in (#stayhome #staysafe), maar joh, er zijn veel ergere dingen. En we hebben al zoveel geluk gehad met al onze leuke reizen! Ik heb vorige week ook eindelijk wat vakantiefoto’s uitgezocht van de afgelopen jaren. Die stonden maar op m’n harde schijf te verstoffen (ok, bij wijze van spreken natuurlijk) en het is zo leuk om ze te laten afdrukken en dan in een boek te plakken. Mocht je nog een quarantaine activiteit zoeken, dan kan ik dit zeker aanraden.

Om deze post vrolijk en hoopvol af te sluiten schreef ik een lijstje met fijne dingen. Ik hoor ook graag waar jij blij van wordt in deze gekke tijd! ♥

♥ Een heel erg lekker cheesecake recept vinden en maken ♥ Met Tara kletsen op een bankje langs de zee (op 1,5m afstand!) ♥ Dat mijn familie en vrienden gezond zijn ♥ Yoga with Adriene ♥ Dat ik naast J. wakker word en niet alleen in Zweden ♥ Mijn herinneringen uit Zweden ♥ Hoe de zon door ons slaapkamerraam schijnt ♥ Een fijne huisarts hebben en op de wachtlijst mogen staan voor therapie (ik vertik het om me hier voor te schamen hoor, er is helemaal niets mis mee) ♥ Dat er zoooooveel boeken geschreven zijn en er dus zoveel te lezen is ♥ Dat The Bold Type in juni weer begint ♥ ‘s Avonds een prachtige zonsondergang zien tijdens onze avondwandeling ♥ Dat even diep ademhalen, zuchten en het losschudden van je schouders zo ontzettend goed kan voelen ♥

Liefs!
Ash