Hi lieve lezers,

Hoe gaat het met jullie? Houden jullie ook gespannen het nieuws in de gaten? Ik probeer het maximaal twee keer per dag te bekijken, maar vind het toch lastig om twitter te vermijden. Gisteravond zaten Tara en ik met z’n tweeën (!) in de bioscoop bij de film The Craft Legacy om onszelf een beetje af te leiden, haha. Werkte goed! En op zich ziet de uitslag er nu goed uit (al ligt het er natuurlijk aan, aan wie je het vraagt). Of de uitslag ook echt erkend zal gaan worden is me niet duidelijk. Laten we hopen dat het op z’n minst allemaal geweldloos gaat.

Goed, genoeg over de verkiezingen. Op dit moment zit ik lekker op bed in m’n trui en een yogalegging en heb ik tijdens het schrijven Gilmore Girls aan staan. Ik kom net terug van therapie en daarna probeer ik altijd een beetje extra lief voor mezelf te zijn. Meestal heb ik op de vrijdag een therapie-sessie, dus het voelt voor mij nu alsof het weekend gaat beginnen. Maar nee, we hebben morgen nog een (week)dag! Stiekem wel fijn, ook al lijken op dit moment bijna al mijn dagen op elkaar.

De laatste weken ben ik vooral bezig met het aanbrengen van een beetje structuur in m’n leven, wat ik echt moeilijker vind dan verwacht. In Zweden stond ik makkelijk om zeven uur op, ging ik naar college, schreef ik essays, deed ik groepswerk, had ik een baantje en deed ik ook nog sociaal, maar hier zijn m’n dagen toch een stuk stiller. Ik heb werk, maar dat kan ik doen wanneer ik wil, dus daarbij ben ik niet afhankelijk van bepaalde tijden. Verder is dat werk ook maar voor één dag per week, dus dan houd je er nog vier over (het weekend tel ik even niet mee).

Een tijdje geleden zat ik best ver in een sollicitatieprocedure, maar ben ik het uiteindelijk niet geworden. Ik baalde er best wel even van, want het voelde toch een beetje als falen, maar het heeft me ook doen nadenken over wat ik eigenlijk wil gaan doen. Ik weet het antwoord nog niet (ach, wie weet het wel, zul je zeggen) en met de situatie zoals die nu is denk ik dat ik ook niet moet verwachten dat ik binnen een maand mijn droombaan gevonden heb. Dus, de vraag is eigenlijk, wat ga ik dan nu doen? Is er iets wat ik nu kan doen? Mijn (voorzichtige…) plan is om meer tijd te steken in schrijven en creatief zijn. Het is immers iets waarbij ik niet afhankelijk ben van de banenmarkt en waarmee ik misschien toch wat structuur kan aanbrengen in mijn dagen. Zijn er hier mensen die hier ervaring mee hebben? Tips zijn altijd welkom! :)

In de tussentijd probeer ik niet te streng voor mezelf te zijn. Het komt vast niet als een verrassing dat ik dat best lastig vind. Het gevoel van productief moeten zijn zit immers zo in ons (denk ik, of zie jij het anders?). Bovendien is het natuurlijk ook gewoon leuk om bezig te zijn. Een stuk leuker dan eindeloos scrollen op twitter in ieder geval. Maar weet je, ik heb zoveel middelen tot mijn beschikking, ik moet er gewoon zelf wat van proberen te maken. En als ik een dag heb waarop ik dan niet zo productief ben en vooral The Kardashians zit te kijken (Covid made me do it!), dan is dat ook ok.

Dit stukje is in ieder geval een begin. Geen meesterwerk, maar het was wel fijn om even van me af te schrijven. Mocht je graag iets willen lezen hier op ashleylynn.nl, laat het me dan weten! <3

Liefs,
Ash