Een tijdje geleden kreeg ik een comment van Niya met daarin de vraag of ik tips had voor fijne youtube channels. Ik kijk best vaak youtube, dus dat moet wel lukken! Nu weet ik natuurlijk niet of jullie de channels die ik volg net zo fijn gaan vinden als ik. Ze zijn best verschillend en ik kan me voorstellen dat er een paar tussen zitten waarvan anderen zich misschien heel hard afvragen wat er nou zo tof aan is (en die ik eigenlijk vooral leuk vind omdat ik ze al zo lang volg, zoals de vlog(mas) van Zoe Sugg).

Deze post is een aanvulling op mijn lijst van van vorig jaar (ik wilde geen dubbele noemen), dus mocht je nog meer tips willen dan kun je daar ook even kijken.

 

Cari woont samen met haar man in Seoul (Zuid-Korea) en neemt je in haar videos mee op avontuur. Ze verkent buurten in Seoul of andere steden in Korea en neemt je mee naar cafeetjes, musea en boekwinkels. Ook gaat ze vaak de natuur in om te wandelen, lezen of schrijven. Oh, en ze is een paar maanden geleden ook een fijn booktube kanaal begonnen (cari can read).

 

Ja, inderdaad, nog iemand die in Zuid-Korea woont. Het algoritme heeft me gevonden, haha. Sissel komt uit Denemarken en woont nu al een tijdje in Seoul. Ze is een influencer, heeft een eigen skincare lijn en sinds kort ook een podcast. Wat ik fijn vind aan haar videos is dat ik er altijd blij van word. Ik vind het leuk om haar leven op deze manier te kunnen volgen en ook nog wat moois van Zuid-Korea te kunnen zien. (Ik heb speciaal een pre-pandamic video uitgekozen als voorbeeld)

 

Geen idee hoe ik op dit genre terechtkwam, maar begin dit jaar ontdekte ik de silent vloggers community. Dit zijn mensen die stukjes van hun leven filmen, maar dan vaak zonder hun gezicht te laten zien en ook praten ze meestal niet (of anders heel kort). Deze ontdekking kwam voor mij op het precies het juiste moment, want ik werd hier zó rustig van. Best fijn, toen er een pandemie uitbrak terwijl ik in het buitenland zat. Plan D. is denk ik mijn favoriet, want ik vind het vooral leuk om te kijken hoe iemand kookt en dat doet zij heel vaak. Ik zit altijd gefascineerd te kijken naar wat ze nu weer gaat maken.

 

Een special shout out naar mijn nieuwste favoriete silent vlog channel: Pixolove. Vriendinnetje Kim is begonnen met het filmen van haar leven in Polen en ik vind het heerlijk rustgevend om er naar te kijken. (En natuurlijk om te zien hoe haar leven er daar uitziet, want we hebben elkaar door mijn Zweden avontuur en de pandemie helaas al zolang niet meer in het echt kunnen zien, snif). De beelden zijn prachtig en ook laat ze af en toe zien hoe ze iets lekkers kookt. Ik weet hoe hard ze er aan werkt en zou het echt leuk vinden als je een kijkje neemt.

 

Ok, volgens mij val ik totaal buiten Alice’s doelgroep (ik ben bijvoorbeeld al tien jaar te oud), maar what can I say? Ik kijk haar filmpjes gewoon met veel plezier. Volgens mij is ze een slimme meid met veel humor en de onderwerpen die ze soms aankaart zijn echt belangrijk.

 

Dit is zo’n account dat me ooit door het algoritme is aangeraden en waar ik uit nieuwsgierigheid op heb geklikt. Kortom: ik ben volgens mij ook hier totaal niet de doelgroep, maar toch blijf ik plakken, haha. Taylor is Canadees, vertrok ooit voor een modellencarrière naar Japan en woont nu samen met haar man (en heel schattig hondje Rosie) in Hong Kong. Ze filmt eigenlijk van alles, maar het liefst kijk ik haar vlogs. De laatste paar maanden vertelt ze ook openhartig over haar IVF traject.

 

De Britse Madeleine Oliva woont samen met haar verloofde en hond in een oud cottage in Cornwall. Op haar kanaal kun je vooral heel veel videos vinden over vegan eten en duurzaamheid, maar ook deelt ze af en toe updates over het opknappen van hun huis. Fijne rustige videos, met veel kookinspiratie.

 

Ben je op zoek naar vegan recepten? Dan is dit kanaal perfect voor jou. Gaz Oakly maakt de lekkerste dingen en het ziet er allemaal zo goed uit. Perfect voor als je nog niet weet wat je vanavond moet eten (of met de kerst bijvoorbeeld!). Het is allemaal net iets specialer dan de gemiddelde (vegan) maaltijd.

Zo, dat waren ze dan, weer wat favoriete youtube kanalen op een rijtje. Zoals je kunt zien is het geen hele diverse groep. Ik had dat eigenlijk niet zo door, totdat ik deze lijst ging maken. Ik zou dat graag veranderen, dus mocht jij nog tips voor me hebben van fijne Youtubers (BIPOC en/of LGBTQ), dan hoor ik ze graag!

Liefs,
Ash