Als ik een kijkje neem in mijn archief dan zie ik dat ik de laatste “vijf” post in 2017 heb gepubliceerd. Is het echt zo lang geleden?! Wauw! Het is gek om te bedenken dat er een tijd was dat ik mezelf heel erg identificeerde met mijn blog en zelfs iedere dag een update plaatste. Zo begon het! Ik denk dat er niet maar één reden aan te wijzen is voor deze verandering trouwens. Mijn leven ziet er nu anders uit, maar we hebben immers nu ook allerlei social media, zoals Instagram, waar je makkelijk dingen kunt posten.

Hoe dan ook, ik vond het wel weer tijd om dit soort posts terug te brengen op ashleylynn.nl, want het is de ideale manier om zomaar vijf dingen van de afgelopen weken die ik leuk vond te delen. Met dit keer onder andere een recept voor de lekkerste cinnamonrolls én een muziektip!


1. Ik at:

Een paar weken geleden maakte ik deze super lekkere (al zeg ik het zelf) kaneelbroodjes. Toen ik in Zweden zat heb ik ze eens gemaakt met een huisgenootje en dat vond ik best een heleboel werk, dus sindsdien had ik het niet meer geprobeerd. Maarja, ik had er zo’n trek in en ik heb ze hier in de buurt nog nergens kunnen vinden… dus dan zat er maar één ding op: zelf maken. Gelukkig vond ik een super makkelijk recept op internet (eigenlijk valt het hartstikke mee, hoeveel werk het is!) en ze waren echt héérlijk. De koffieglazuur maakte het af, maar mocht je daar niet van houden, dan kun je natuurlijk neutrale glazuur maken (gewoon de koffie weglaten).  Ik heb de helft van de rolls ingevroren voor later en dat ging ook prima.  Klik hier voor het recept.

2. Ik keek:

Eerst een youtube tip, want bovenstaand filmpje van Leena Norms vond ik erg goed. Ze praat over de betekenis en waarde van kunst en artiesten én koppelt het ook nog eens aan de film Billy Elliot. Haar woorden hebben me geïnspireerd.

Naast natuurlijk een heleboel Friends en Gilmore Girls (de perfecte antidote voor de verkiezingsberichtgeving) was de serie The Queen’s Gambit een favoriet. Het verhaal, de mode, de acteurs… alles! Als je nog een fijne serie zoekt voor tijdens de semi-Lockdown, dan raad ik je aan om hier mee te beginnen. Het zijn zeven afleveringen, van ieder ongeveer een uur, dus je kunt er een dag mee vullen (of zoals wij deden: iedere avond één). De serie is ook prima om samen met je familie te kijken trouwens, mijn schoonouders vonden het in ieder geval ook een mooie serie. Oh, en hebben jullie al gezien dat Notting Hill op Netflix staat? <3

(Biecht: ik ben ook begonnen aan The Kardashians… Covid made me do it!)

3. Ik kocht:

Vorig jaar, voordat ik naar Zweden vertrok, kocht ik van een cadeaubon een nieuw parfum (Flora van Gucci) en elke keer als ik het rook dacht ik weer even terug aan die eerste dagen daar. Toch bijzonder, hoe een geur je helemaal terug kan brengen naar het moment. Het flesje was inmiddels op, dus ik vond het tijd voor een nieuwe. Normaal vind ik het best wel lastig om een lekker parfum te vinden, maar deze vind ik zo fijn ruiken.

Ook deed ik mezelf een abonnement cadeau op de Flow. Ze hadden een fijne korting en je kreeg er een Calm box bij (die kon ik wel gebruiken, vond ik, haha), die al binnen een paar dagen bij mij op de mat lag. Zo leuk! Ik ga vanavond eens de plakpuzzeltjes doen, denk ik.

Normaal ben ik niet zo van de grote uitgaven voor mezelf. Ik probeer altijd te sparen “voor het geval dat” en denk bij veel (duurdere) dingen: heb ik dat nou echt nodig? Maar het afgelopen jaar ben ik daar een beetje van teruggekomen. Ik denk nog steeds wel goed na over een aankoop natuurlijk, maar ik probeer ook wat vaker te denken aan het nu en aan wat mij nu blij zou maken. Een abonnement op de Flow had ik normaal gezien als iets overbodigs, maar een paar weken geleden kocht ik eens een los nummer en ik merkte aan mezelf hoe blij ik werd en hoeveel inspiratie ik kreeg na het lezen van het blad. Als dat geen goede reden is? Ik heb nu voor mezelf een spaardoel en zolang ik daar (iets) boven blijf, dan vind ik dat voor nu ok.

4. Ik las/lees:

Het lezen heeft even een beetje stilgestaan, maar ik zit er weer volop in. Op dit moment lees ik Rodham van Curtis Sittenfeld, een roman over Hillary Rodham en haar leven. Het is fictie, want in dit boek trouwt ze uiteindelijk niet met Bill Clinton. Ik ben nog niet zo ver in het verhaal, dus ik heb nog geen idee hoe het verder gaat verlopen. Tot nu toe vind ik het fijn geschreven. Ik houd jullie op de hoogte ;)

5. Ik luisterde:

Slow Burn van Kacey Musgraves. Een heerlijk rustig nummer voor op deze kalme woensdagochtend.

Laat je het weten als je het Cinnamon Rolls recept uitprobeert? Het is echt héél lekker!

Liefs!