Volgens mij is bijna iedereen het wel met mij eens als ik zeg dat het een gek jaar is geweest. Soms heb ik het gevoel dat mijn hoofd het nog niet helemaal kan bijbenen. Nog los van de hele pandemie zag mijn leven er vorig jaar op 19 november héél erg anders uit. Ik woonde net drie maanden in Zweden en was druk bezig met studeren. Dat kan ik me nu zo lastig voorstellen. Soms denk ik wel eens dat ik het heb gedroomd! Zo’n gek gevoel. Maar het is toch echt gebeurd. Gelukkig ben ik een stereotype millennial en ik heb dus genoeg fotografisch bewijs. Het leek me wel grappig om eens terug te kijken naar wat ik precies een jaar geleden deed op een dag.

Nu denk je misschien: maar Ash, het is 20 november vandaag. Dat klopt, maar op 20 november had ik maar twee foto’s gemaakt, haha. Dus ik kijk lekker terug op 19 november 2020:

08.16 – God morgon! Ik weet nog dat ik deze dag mijn rooster verkeerd had gelezen en dus eigenlijk een uur later op college moest zijn dan gedacht. Geen probleem, kon ik lekker rustig aan doen. Vanaf mijn bureaustoel, waar ik vaak ook mijn make-up deed en mijn ontbijt at, maakte ik deze foto. Gelukkig was het inmiddels wel licht.

11:58 – Een paar uur later zat ik in college. We waren net begonnen met het vak “Public Health”, wat achteraf gezien voor mij één van de leerzaamste vakken bleek. We leerden o.a. over het beleid van NGO’s in crisissituaties met betrekking tot gezondheid, maar ook over de belangrijkste infectieziekten en bijvoorbeeld gezondheidsrisico’s voor migranten. Ik wist daar ontzettend weinig vanaf, maar vond het heel erg interessant. Ook de docent was A+.  Ik denk overigens dat ik deze foto heb gemaakt om het framework te kunnen onthouden, haha.

12:19 – Na college ben ik even naar het centrum gefietst, want ik wilde nog wat studiebenodigdheden kopen bij Clas Ohlson (een winkel die ik het best kan vergelijken met de Blokker..?), zoals een mapje om aantekeningen in te bewaren en een schrijfblok. Ik vond het centrum altijd zo gezellig om een beetje in rond te lopen. Bijna alles is fotogeniek.

12:52 – Yes, gelukt! Op naar huis!

14:11 – Eenmaal thuis heb ik denk ik geluncht. Daar heb ik helaas geen foto van gemaakt, maar ik vermoed dat het iets was van een broodje met vega tonijnsalade van kikkererwten, waar ik bijna iedere week wel een bakje van maakte. Ik denk dat ik m’n outfit leuk vond, want ik maakte er een foto van! Ik droeg van de week nog precies hetzelfde, dus dat is in ieder geval niet veranderd.

12:26 – Tien minuten later stond ik in de lift, want ik wilde nog een rondje lopen voordat het donker zou worden. (Waarom ik deze foto maakte? Geen idee, haha).

14:39 – Vlakbij het appartement waar ik woonde was een soort van park/bos, waar ik iedere dag een stukje ging lopen. Vaak had ik een Podcast in mijn oren (zoals Armchair Expert) of belde ik onderweg met mijn vriend (of iemand anders van het thuisfront). Zoals je kunt zien werd het al schemerig. We hadden trouwens al sneeuw gehad (maar dat was al weer weg, zoals je kunt zien) en het was een koude maar mooie herfstige dag.

20:11 – De volgende foto die ik maakte was bij de Espresso House, waar ik had afgesproken met Eléna. Ik bestel eigenlijk altijd hetzelfde bij de Espresso House: een decaf vanille latte. Jup, heeft vrij weinig met koffie te maken, maar lekker is het wel! Ik weet nog dat we een beetje kletsten over creatieve beroepen (zij had journalistiek gestudeerd) en dat we het hadden over dat we misschien eens een shoot zouden kunnen doen als het mooier (lees: lichter) weer werd. Of nouja, ik vroeg eigenlijk of zij misschien model wilde staan. Is er helaas nooit van gekomen, want voordat ik het wist zaten we alweer thuis. Eléna heeft nu trouwens een super leuk instagramaccount waar ze haar borduurcreaties verkoopt! Leuk voor kerstcadeautjes! (#nospon – lol).

21:03 – Om negen uur ging de Espresso House dicht, dus fietste ik weer naar huis. Heel het centrum van Uppsala was al zo leuk versierd. Dat kunnen die Zweden wel. Dit was trouwens mijn laatste foto van de dag. Ik vermoed dat ik thuis nog een kopje thee heb gezet, welterusten heb gezegd tegen mijn huisgenoten, Gilmore Girls heb gekeken, met mijn vriend heb gebeld en toen lekker ben gaan slapen.

Deze post is heel self-indulgent (maar ach, is bloggen dat niet sowieso?) en ik kan me voorstellen dat dit voor jullie lang niet zo boeiend was als voor mij, maar ik vond het echt leuk om even terug te kijken. ♥

Hoe anders zag jouw leven er uit vorig jaar?

Liefs,
Ash